2011. szeptember 28., szerda

Megtartani a hozzáállást!

Kicsi a bors, de erős!

 Ez lehet a további siker kulcsa, a nyáron Tarcalról érkező Bodnár Barnabás szerint. A fiatal szélső középpályásról hamar kiderült fürgeségével, robbanékonyságával, harcosságával még sok gondot fog okozni az ellenfél védőinek. Nagyrozvágyon és Edelény ellen volt eddig eredményes tétmeccsen, de saját elmondása szerint még bőven adós a gólokkal! Abaújszántó ellen kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, a hétvégén reményei szerint visszatérő Horváth Benjáminnak, így nem lesz egyszerű helyzete, ha visszaakarja kapni valamelyik szélső oldalt!

2011. szeptember 27., kedd

Kassai fújja a sípot!


 Na nem a május 28-ai Bajnokok Ligája döntőt vezető Viktorra kell gondolni, hanem csak névrokonára, Kassai Ákosra, ő lesz ugyanis a hétvégi Sajóbábony elleni mérkőzés játékvezetője. Két segítője Horváth Géza és Boncsér Sándor.

2011. szeptember 26., hétfő

Utánpótlás eredmények

Összesen 24 gólt lőttek fiataljaink!
 Győzelemmel rajtolt U13-s és U16-s csapatunk is az új bajnokságban vasárnap. A kisebbek 21 gólt hozó mérkőzésen, 18-3-ra diadalmaskodtak, míg a nagyobbak 6-0 arányban győztek. Az ellenfél Alsóberecki csapata volt. A mérkőzéseket ténylegesen hazai környezetben, Aszalón játszották fiataljaink!

8 forduló után a 8. helyen!

  A 8. forduló küzdelmei után a tabella 8. helyéről várja csapatunk a folytatást 13 megszerzett eddigi ponttal. A mieinken kívül még négy(!) 13 pontos csapat van (Tiszalúc, Encs, Bükkábrány). Plusz hétvégi ellenfelünk Sajóbábony, aki csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll előttünk a tabellán, amelyet továbbra is Tállya vezet. A 8. forduló eredményei:

2011. szeptember 24., szombat

Kosztek duplával, Deme büntetővel: 3-0!

Megint beleszaladtak...
  Szombaton a tabella 3. helyén álló Abaújszántót fogadta csapatunk Halmajon, ahol egy igazán ordító ziccerek nélküli mérkőzésen simán nyert csapatunk 3-0-ra. Villámléptű szélsőnk, Kosztek Erik kétszer volt eredményes, míg Deme Attila 11-esből talált a kapuba. Ezzel a győzelemmel csapatunk feljebb lépett a tabellán, hogy mennyit, az vasárnap este kiderül. Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

2011. szeptember 23., péntek

Abaújszántó érkezik!

Tavasszal hatszor örülhettünk!

Szombaton Abaújszántót fogadja csapatunk Halmajon a 8. forduló keretein belül. A vendégek a tabella igen előkelő 3. helyén állnak 14 megszerzett ponttal és csupán 2 pontnyi távolságra vannak a listavezető Tállyától. Nevük mellett eddig 4 győzelem (Encs, MVSC, Mád, Onga), 2 döntetlen (Sajószentpéter, Tállya) és 1 vereség áll, amelyet még az második fordulóban Sátoraljaújhelyen szenvedtek el. 15 szerzett találatukkal szemben mindössze 6 kapott gól szerepel, ami az eddigi szezonban Szikszó-Tomor-Lakkal egyetemben a legkevesebb kapott gól. A legeredményesebb a szántói csapatból Jáger András 6 találattal, míg őt követi Mató 5 góllal.

2011. szeptember 22., csütörtök

Szabó fújja a sípot!


A szombati Abaújszántó elleni mérkőzés játékvezetője Szabó István lesz. Asszisztensei Vágási Zoltán és Ambrus Dániel János.

2011. szeptember 21., szerda

"Egyszer véget ér az álom..."

Koszteket is kiemelték az újvárosiak!

"...Egyszer véget ér a nyár..."- az már lassan 21. napja véget ért, és csapatunk számára is a ez a szeptember 21-i nap jelentette az utolsót a 2011/2012-es Magyar Kupa szezonban, ugyanis az országos főtábla 3. fordulójában 2-0-s vereséget szenvedtünk az NB2. Keleti csoportjában szereplő Balmazújvárostól. Hetven-hetvenöt percig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk magasabb osztályú ellenfelünknek, utána azonban már kijött a fizikai különbség a két csapat között, de így sincs okunk a szégyenkezésre, sőt!

2011. szeptember 20., kedd

Elcsípett információ

"Balmazújváros úgy néz ki azokkal a játékosokkal áll ki, akik eddig nem vagy alig játszottak, de az nem biztos hogy jobb nektek!" - ez a kommentár olvasható a hétvégi mérkőzésről készült képek egyike alatt, egy hajdúböszörményi illetőtől! Hogy mennyi az igazság tartalma, az holnap kiderül...

Megfelelt az edzői utasításnak!

Ónodi: az ifi után, a nagyban is eredményes volt!
Nyáron igazolt Aszalóra Ináncsról a fiatal támadó Ónodi Csaba, akinek tehetségét nem vitatta Barcsa László sem, azonban vezetőedzőnk elmondta fizikálisan még van lemaradása és ezt elismerte maga a játékos is.  Emőd és Nyékládháza ellen az ifjúsági mérkőzésen 4-4 gólt szerzett, a hétvégén Felsőzsolcán pedig már a felnőttcsapatban volt nyerő csere, góljával alakult ki a végeredmény!

2011. szeptember 19., hétfő

Értékes győzelem!

Háromszor örülhettek a mieink!

Vasárnap Felsőzsolcán játszotta bajnoki mérkőzését csapatunk, ahol lehet mondani élet-halál harcot vívtak a mieink, ugyanis egy esetleges vereség komoly lemaradást vonzott volna magával, így a legutóbbi, két 1-0-ra elvesztett találkozó után csak a győzelem volt az elfogadható eredmény! Ennek szellemében látszott is a csapaton az akarás amelynek meg is lett az eredménye ugyanis sima, 3-1-es győzelmet arattunk, úgy hogy két kapufát és két gólt is szereztünk, azonban ezeket a játékvezető érvénytelenítette, pedig... Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

2011. szeptember 17., szombat

Abonyi: egy mérkőzés!


 A Nyékládháza elleni mérkőzésen utolsó emberként szabálytalankodó, majd a kiállítás sorsára jutó Abonyi László 1 mérkőzéses eltiltást kapott.

2011. szeptember 16., péntek

"Nem igazán tudunk feállni..."

Nem csak Kosztek foghatja a fejét...



Eltelt újabb három mérkőzés a bajnokságból és sajnos ez gyengécskébbre sikerült mint a szezonkezdet. Megkérdeztük Barcsa László vezetőedzőt az eltelt három találkozóról és sajnos ő is most kissé szkeptikusan látja a helyzetet, ráadásul a csapat eddigi házi gólkirálya sem áll továbbra a rendelkezésére! Így valószínű előtérbe kerülnek a fiatalok.

2011. szeptember 15., csütörtök

Pályázat: beadva!


 Szeptember 15-i határidővel egyesület is beadta a látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő sportfejlesztési programról szóló pályázatát, amelyben adójuk 70%-val a kis-, és nagyvállalkozások egyaránt.támogathatják a négy kiemelt látványsportág valamely csapatát.
 Az Aszalói Sportegyesület az utánpótlás fejlesztésének céljából nyújtotta be pályázatát, amelyet az MLSZ-ben bírálnak majd el, s sikeres/sikertelen/hiányos pályázat esetén egyaránt közlik majd az egyesülettel döntésüket. 

2011. szeptember 13., kedd

Tiszóczki fújja a sípot!


A vasárnapi Felsőzsolca elleni mérkőzés játékvezetője Tiszóczki Attila lesz. Asszisztensei Pásztor Ferenc és Nagy László. Érdekesség, hogy a sípmester a 2008/2009-es szezonban az egyetlen olyan tréner volt a megyei II. osztály északi csoportjában, aki csapatával (Homrogd) oda-vissza legyőzte az abban az évben bajnok aszalói csapatot.

2011. szeptember 11., vasárnap

10. helyről várjuk a folytatást!

 
A megyei I. osztály 6. fordulója után csapatunk egy esetleges győzelemmel akár az 5. is lehetett volna, azonban mivel vereséget szenvedtünk Nyékládházától a 10. helyről várjuk a folytatást. Szombaton Mád 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán Sajóbábony ellen, míg Encs is hazai pályán mondott csődöt Sátoraljaújhely ellen: 0-3. Tállya 1-0 arányban legyőzte hazai környezetben Felsőzsolcát, Abaújszántó pedig Ongáról hozta el a három pontot: 0-2. Bükkábrányban Szikszó-Tomor-Lak játszott gól nélküli döntetlent.
 Vasárnap csupán három találkozó maradt hátra: Tiszalúc otthon küldte padlóra Emődöt: 7-3, csak úgy mint Edelény, akik 4-0 arányban diadalmaskodtak Gönc ellen. Jutott egy döntetlen vasárnapra is: MVSC-Sajószentpéter: 2-2.

Emőd után Nyékládháza is lenullázott...

Sajnos eléggé árulkodó kép...

A 6. játéknapon, a nyáron jócskán átalakuló Nyékládháza csapatát fogadtuk hazai pályán. A mérkőzésben benne volt a hétközi Emőd elleni találkozó javítási lehetősége. Lejárt Barcsa László kétmérkőzéses eltiltása a kispadtól, így újra a pálya mellől dirigálhatott a vezetőedző, aki a Lövey, Buri, Deme, Konkoly, Meczkó, Varga, Kispál, Tóth Norbert, Bodnár, Kosztek, Orlóczki kezdő tizenegyet küldte a pályára, annak reményében, hogy a csapat megtartja veretlenségét a "halmaji környezetben".
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

2011. szeptember 10., szombat

Kátai fújja a sípot!


 A szombati Nyékládháza elleni bajnoki játékvezetője Kátai Gábor lesz. Asszisztensei Vass László és dr. Kállai Gábor.

2011. szeptember 8., csütörtök

Gyengécske produkcióval elbuktunk Emődön...

 Szerdán Emődön lépett pályára csapatunk a bajnokság 5. fordulójában. Ahhoz a csapathoz látogattunk, amely eddig Szepesi Zsolt ex-aszalói tréner vezetésével addig nem szerzett pontot a megyei I. osztályban, továbbá mint kiderült Halász Ádám és Görzsöny Tamás a kezdőben, míg Kiss Tamás a cserepadon foglalt helyet a mérkőzésen.

2011. szeptember 7., szerda

Jakkel fújja a sípot!


 A szerdai Emődön megrendezendő bajnoki mérkőzés játékvezetője Jakkel János lesz. Asszisztensei Kujbus László és Horváth Géza.

2011. szeptember 5., hétfő

Utánpótlás program

 Elmúlt héten csütörtökön megtartották a B.-A.-Z. Megyei Labdarúgó Szövetségben az utánpótlás csapatok értekezletét, amelyen bejelentésre került, hogy az MLSZ három megyét választott ki egy új rendszer kipróbálására. Ebben a három megyében benne találtatik Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol a megye összes utánpótlás csapatát 2 csoportra osztották, így jöhet szóba az, hogy immár Bőcstől kezdve Sátoraljaújhelyig kell vinni a fiatalokat focizni! Az U16, U13, U11, U9, U7-es csapatok mellett az éven beindul az U12-es csapat is! Nagypályára csak az U16 és az U13 játszik továbbra is, íme az ő sorsolásuk:

2011. szeptember 4., vasárnap

6. helyen maradtunk!


A vasárnap lejátszott két bajnoki után kijelenthető, hogy csapatunk 4. forduló után a tabella 6. helyét foglalja el. Az egyetlen veszélyt Bükkábrány jelentette számunkra, azonban mivel Tiszalúcon 1-0-ra kikapott, így maradt mögöttünk. A másik mérkőzésen, a forduló rangadóján Edelényben nem bírtak egymással a felek: BTE Edelény-Szikszó-Tomor-Lak: 2-2. Így már nincs 100%-s csapat a bajnokságban, az élen pedig fej-fej mellett Onga és Szikszó-Tomor-Lak áll. A szerdai mérkőzéseken tekintve megvan az esély csapatunk az előre lépéshez, de ehhez biztosan kell diadalmaskodni az eddig 0 pontos Emőd ellen!

Kispál kettővel beköszönt, sima győzelem Gönc ellen!


 Szombaton a Varga Dávid által a legjobban ismert gönci csapat látogatott Halmajra a 4. fordulóban. Titkon reméltük, hogy nem lesz nehéz és így is lett! A visszatérő Kispál kétszer volt eredményes, ráadásul második találata szépségdíjasra sikeredett, Orlóczki látta a Magyar-Svédet míg Kosztek, Füleki és Deme is megszerezte első bajnoki találatát a szezonban. A mérkőzés pechese Tóth Norbert aki a mérkőzés végén olyannyira nagy gólt lőtt, hogy a labda a hálón kívülre került, de ezt a találatot az asszisztense "beintésére" érvénytelenítette Molnár játékvezető... Mindenesetre így is sima 6-1-s győzelmet ünnepelhettünk. Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

2011. szeptember 3., szombat

Szombati eredmények


 Szombaton hét mérkőzést rendeztek meg a megyei I. osztályban, amelyen olyan igazán nagy meglepetés eredmény nem született. Tállya magabiztosan tartotta otthon a három pontot Emőd ellen (3-1), míg Onga 3-2 arányban győzte le szintén hazai pályán a nyékládházi csapatot. Felsőzsolca 2-0-s siker fejében hozta el Mádról a 3 pontot, míg az MVSC győzelmi sorozata eddig tartott, Abaújszántó ugyanis csúnya megálljt parancsolt Miskolcon (3-0). Encs 2-1-s sikert könyvelhetett el hazai pályán Sajóbábony ellen, míg Sátoraljaújhelyen nem bírtak egymással a felek: Újhely-Sajószentpéter: 1-1.

2011. szeptember 2., péntek

Barcsa Lászlónak két mérkőzést ért a címlapsztori!


A Borsod megyei I. osztályban a Bükkábrány – Aszaló mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott. A meccs után egyik edző sem volt elégedett a bírókkal. Barcsa László, a vendégek mestere bizonyult szókimondóbbnak.
– Ilyen aljas és undorító játékvezetéssel, amivel ma találkoztunk... Példátlan. Nem értem, mi szükség van más megyéből ilyen inkorrekt síposokra – mondta a meccs után. (forrás: pepsifoci)

Ez olvasható a www.pepsifoci.hu internetes oldal egyik cikkében, ahol a "Zs-Ligával" foglalkozók összegyűjtök a legjobbnak bizonyult amatőr focisztorikat az országból. Nos, Barcsa László mérkőzés utáni nyilatkozata annyira megtetszhetett a szerkesztőknek, hogy a mondandóját idézték a cikk főcímének.
 Nem volt ennyire lelkes és nem értékelte ennyire jó szívvel a B.-A.-Z. Megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a nyilatkozatot, ugyanis vezetőedzőnket 2 mérkőzésre eltiltották a kispadtól, így a szombati Gönc, és a hétközi Emőd elleni mérkőzésen is csupán Luhály István dirigálhatja a fiúkat a kispad elől, ami nem jelenti azt, hogy Barcsa László ne adhatna utasításokat a pályán lévőknek, a hiba csak annyi, hogy egy pár méter, illetve egy 1 méter 20 centis korlát majd útját állja a vezetőedzőnek.
Mindenesetre van akinek tetszett...
Teljes cikk ide kattintva!

 Továbbá az egyesületet 7200 Ft befizetésére kötelezték a színes cédulák miatt!

Az utánpótlás edző tippelt a negyedikre!

 A negyedik forduló összecsapásaira Gazsi Barnabás utánpótlás edző mondta el tippjeit. A mi mérkőzésünkre magabiztos győzelmet könyvelt el!


Hazai Csapat
Vendégcsapat
Eredmény
Megjegyzés




Sátoraljaújhely
Sajószentpéter
2:0
Simán nyer újhely, a hosszú utazás megviseli a péterieket
Tállya
Emőd
5:1
Kötelező tállyai 3 pont
Onga
Nyékládháza
3:2
Nehezen, de a hazaiak könyvelhetik majd el a sikert
Mád
Felsőzsolca
1:3
Zsolca elhozza a 3 pontot
MVSC
Abaújszántó
1:4
Vége szakad minden sorozatnak, a szemafor pirosra váltott
Encs
Sajóbábony
2:1
Gallyas kisegíti az encsi csapatot
Tiszalúc
Bükkábrány
3:1
Kötelező 3 pont a hazai csapatnak
Edelény
Szikszó-Tomor-Lak
3:1
Jóból is megárt a sok…
Aszaló
Gönc
4:0
Kijön a két csapat közti különbség!

2011. szeptember 1., csütörtök

A hangulattal nincs baj!

 Csütörtökön Halmajon vezényelt edzést Barcsa László és Luhály István a helyszínen megjelent felnőtt keret tagjainak, akik között akadtak bizony hiányzók jócskán, kit a munka, kit sérülés illetve betegség hátráltatott, de így is megfelelő létszámban vett részt a társaság a hétközi tréningen. Ami talán az egyik legfontosabb megjelent az edzésen a hét elején a Balatonról hazatérő Kispál Péter, aki saját bevallása szerint jelenleg még csupán 45 perces... Az edzés jó hangulatban telt és lévén, hogy szép számban megjelentek a fiúk már némi taktikai elem begyakorlására is sor kerülhetett, így akár a most tanultakat már a hétvégi Gönc elleni találkozón is hasznosíthatják a mieink.
 További információ, hogy ma tartották az Utánpótlás csapatok számára a megbeszélést illetve a sorsolást, ahol Gazsi Barnabás utánpótlás edző képviselte csapatunkat!