2013. december 2., hétfő

Aszalói Krónika 11/4


Az elmúlt hétvégén ismét megjelent Aszaló községében a helyi újságnak számító Aszalói Krónika, amelyben a megszokottakhoz hasonlóan ismét összefoglalásra a futballcsapat szezonbeli teljesítménye. Sok aszalói lakosnak tehát ismerős lehet a cikk, de bízunk benne hogy sokan, akik máshonnan érkeznek honlapunkra tud újat mondani.

13, avagy a szezon meghatározó száma…
 2013/2014-es bajnokság őszi szezonja: 13 összegyűjtött pont, 13. helyezés a bajnokságban és 13 felnőtt kerethez tartozó játékos az utolsó mérkőzésen. Nagyjából így foglalható össze röviden az új szezon a megyei II. osztályban, ahol rendre kiemelkedő körülmények között lépett pályára csapatunk.
 Nagy küzdelem árán, nagy szervezések következtében, de végül sikerült életben tartani a labdarúgást Aszalón. Ha eggyel alacsonyabb osztályban is és teljesen megújult kerettel, de nagyjából összeállt a bajnoki rajtra a Füleki János által vezetett együttes. Régi-új arcokat láthattak a szurkolók a pályán megújult szerelésben, visszatért csapatunk a hagyományos, klubszínekhez méltó kék-fehér színösszeállításhoz. A tavalyi csapatból egyedüliként Agárdi Zsolt maradt, aki a szezon második felében kiharcolta magának a kezdőcsapatban a helyet és a csapat egyik legjobbjának is bizonyult. A bajnokságnak egyébként 21 fős kerettel indult neki a társaság, ez azonban szó szerint elfogyott, így a szezon vége felé már igen sok variációs lehetősége nem volt Füleki Jánosnak és ahogy az, az öltözőben elhangzott: „Jön a 15. mérkőzés, a 15 féle felállással.”
 Talán ez, talán más oka volt a gyengélkedésnek, de tény nem ez volt a legfényesebb szezon az aszalói labdarúgás történetében. Pedig… Az edzőmérkőzések egyáltalán nem ezt mutatták, mondhatni egy eredményes felkészülés után kissé érthetetlen volt a gyenge bajnoki produkció. A mutatott játékkal sokszor nem is volt probléma, az esetek többségében domináltak a mieink a mérkőzéseken, csak ugye a futballt gólra játsszák. Ezzel pedig problémák akadtak a csapatban, a stabilnak mondható védekezést nem követte eredményes támadójáték, az első bekapott gól pedig lélekben alaposan megtörte a játékosainkat. Másik összetevő lehet és a csapat mentségére szóljon, hogy nem egyszerű dolog úgy futballozni, hogy 11 kezdőjátékos, ha nem is a világ minden tájáról érkezett, de legalábbis voltak, akik először találkoztak futballpályán egymással. Ráadásul zömében fiatalok, akiknek nem, vagy alig volt felnőtt találkozóról tapasztalata. Márpedig így eredményesnek lenni nehéz. A legeredményesebb játékosunknak az Alsóvadászról igazolt Horváth Lajos bizonyult 6 szerzett találattal.
 A bajnokságban 4 győzelmet aratott csapatunk (Vatta, Mályi, Sajószöged, Mezőcsát), míg egyetlen döntetlent sikerült elérni Mezőkeresztesen. A többi mérkőzést sajnos vesztesen hagyta el együttesünk.
 A Magyar Kupában egy Korláton elért 3-0-s győzelmet, hazai pályán kiesés követett Onga ellen (5-2).

 Ifjúsági csapatunk szereplésre fele másra értékelhető, bár a Kovács Krisztián által vezetett együttes 7. helyezése kissé csalóka, mutatott játékuk sok esetben kiemelkedő és tavasszal nagy potenciál rejtőzik fiataljainkban. 

A 2013/2014-ben pályára lépők:
Korály Gábor, Kádas Csaba – kapusok;  Agárdi Zsolt, Balovics Áron, Buri Márió, Füleki Csaba, Füleki Dávid, Glonczi Károly, Glonczi László, Horváth Lajos, Illés Gábor, Juhász József, Kárpáti Ádám, Krajnyák Balázs, Krajnyák Tamás, Nagy Attila, Román Sándor, Stefán Szabolcs, Szabó Krisztián, Szászfai Krisztián, Tóth László, Tóth Viktor, Török Gábor – mezőnyjátékosok

Tavasszal reménykedünk a jobb és eredményesebb folytatásban, ami egy jó felkészüléssel és némi erősítéssel nem jelenthet problémát. A csapat honlapján továbbra is naprakész lehet az együttest érintő kérdésekben: www.aszalose.blogspot.hu
Az Aszalói Sportegyesület valamennyi vezetőjének, labdarúgójának és persze szurkolójának Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sportsikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kíván!
Szabó Krisztián

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése