2020. július 23., csütörtök

"A csapat bizonyította, megérett a megyei I. osztályra"

Szabó László, az Aszalói Sportegyesület elnöke
Bár a labda épp nem pattogott, sűrű hetek állnak az Aszalói Sportegyesület vezetőségének háta mögött az utóbbi időben. Hosszú adminisztrációval és egyeztetésekkel járó időszakot zárt eredményesen egyesületünk, amelynek eredményeképp, hét évet követően ismét a megyei I. osztályban szerepel a következő szezontól. Szabó Lászlóval, az Aszalói Sportegyesület elnökével beszélgettünk.

- Egy hosszú, bizonytalanságokkal teli, sok munkával járó időszak zárult le a napokban - kezdte Szabó László, az Aszalói Sportegyesület elnöke. - Örülünk, hogy a korábban sikeresen beadott licensz kérelmünk után az a döntés született, amit titkon reméltünk. A leadott nevezések és kisebb átszervezések után az Aszalói Sportegyesületet, mint az Északi-csoport nyugodtan mondhatom, elmúlt két idény legjobbját negyedmagával felkérték arra, hogy vállalja a megyei I. osztályt. Mi ennek a felkérésnek eleget téve jeleztük részvételi szándékunkat a megyei elitben, ami tegnap óta hivatalosnak tekinthető. 

 Csapatunk történelme során korábban négy szezonon keresztül vitézkedett a megyei labdarúgás élvonalában. A 2008/2009-es megyei II. osztályú bajnoki címet követően 2009-től 2013-ig volt résztvevője az Aszalói Sportegyesület a megyei I. osztálynak. A legjobb eredmény a 2011/2012-es kiírásban született, amikor a 18 csapatos bajnokságban 70 pontot gyűjtve az 5. helyen végzett csapatunk. Ezt követően bár a 7. helyen zárt együttesünk az első osztályban, a folytatást nem tudta vállalni klubunk ezen a szinten.

- A korábban a megyei I. osztályban töltött négy szezonunk alatt úgy gondolom egyszer sem vallottunk szégyent, sőt... - folytatta Szabó László. - Olyan kisvárosok csapatai ellen értünk el szép sikereket, és előztünk meg a tabellán akik évek óta meghatározó résztvevői a megyei labdarúgásnak. Sajnos a negyedik szezon végére "elfáradt" a sportegyesület, amit egy teljes, alapoktól való újjáépítés követett 2013 nyarán. Ennek a folyamatos építkezésnek lett az eredménye a tavaly óriási élmények közepette megszerzett bajnoki cím az MVSC otthonában, illetve az idény során produkált remek szereplés is, ami arra predesztinálta csapatunkat, hogy hét év után a következő szezonban ismét a megyei élvonalban szerepeljen.

A korábbi megyei I. osztályú szereplést némileg árnyalta, hogy az első években a hazánkat sújtó árvizet követően albérletbe kényszerült csapatunk Halmajra, így hiába volt megyei I. osztályú csapata településünknek, sajnos a hazai mérkőzésekre is utaznia kellett szurkolóinknak.

- Az elmúlt hetekben történt nagy esőzések után volt pár nap, amikor ismét ellepte a belvíz a futballpályánkat, hál' Istennek ez gyorsan elszivárgott - mondta Szabó László - Megijedtünk, hiszen a nyár folyamán próbáltuk lehetőségeinkhez mérten karbantartani a pályát és nem akartuk, hogy ez a munka kárba vesszen. Tisztában vagyunk vele, hogy egészen más lehetőségek között lesz lehetőségünk mérkőzéseket játszani. Ugyanakkor ellenfeleinknek, és elsősorban magunk számára is igyekszünk a lehető legjobb infrastrukturális feltételeket biztosítani a megyei elitben.

Azonban nem csak a zöld gyepre fér rá a karbantartás, hanem a játékoskeretben is várható vérfrissítés. 

- Függetlenül az osztályváltástól, egy kisebb frissítés mindig kell a keretben - vetítette előre a sportvezető - Így pedig, hogy osztályt tudtunk váltani, a játékoskeret kialakítását is ennek megfelelően kell végezni. Nagyszerű, két éve folyamatosan magas szinten bizonyító játékosok alkotják jelenleg is az Aszalói Sportegyesület együttesét, akik emberileg is kitűnőek, és biztos vagyok benne, hogy az előző idényben szereplő csapat is megállná a helyét az előttünk álló bajnokságban. Természetesen vannak terveink, sőt előrehaladott tárgyalásaink labdarúgókkal, akiket ha sikerül leigazolnunk, biztos vagyok benne, hogy még magasabb szintre tudják majd emelni a játékunkat. 

Kulcskérdés a megyei I. osztályú szereplés kapcsán az utánpótlás, amelynek kérdése egy kisebb fúzióval kerül megoldásra a következő idényre.

- Már a tavalyi szezon végeztével többen nyújtottak volna segítő kezet ezen a területen - osztotta meg gondolatait Szabó László. - Sajnos akkor kicsit hibáztunk is, mert ha hamarabb mérlegeljük a dolgokat, és időben leadjuk a licensz kérelmünket nem kizárt, hogy meg tudtuk volna oldani az utánpótlás kérdését. Ugyanakkor úgy gondolom, ez az év és elsősorban a csapat bizonyította, hogy megérett a megyei I. osztályra, így tartozunk annyival a játékosoknak és Hanyecz Béla vezetőedzőnek, hogy felnövünk a háttérben a feladathoz, és megpróbálunk minden feltételt megteremteni a szereplésünkhöz. A szikszói labdarúgást menedzselő Parázsó Gáborral együttműködve sikerült olyan megoldást találnunk, amely az utánpótlás kérdést az Aszalói Sportegyesület számára megoldja, így a gyerekek versenyeztetése miatt aligha lehet problémánk a jövőt illetően. Az ő segítségüket ezúttal is köszönjük, és bízunk benne, hogy szép sikereket fognak majd elérni aszalói színekben, ami a gyerekek fejlődését is szolgálja. 

Az egyesület anyagi háttere évek óta stabil, ám a következő évben nyilván megnőnek a költségek a megyei I. osztályban.

- Valahol természetes ez a folyamat, hiszen minőségi váltás következik a csapat életében - folytatta a sportvezető. - A fentebb említett sikeres építkezés nem jöhetett volna létre, ha nincs meg az a stabil anyagi hátterünk, amelyet az Aszalói Önkormányzat, valamint főtámogatónk biztosított az utóbbi időben. Ezt ezúttal is köszönjük! Azzal, hogy a megyei I. osztályban indulunk megemelkednek a költségek, azonban nem szeretnénk, ha ez bárhogyan is érintené a működésünket. Szeretnénk, ha a környékbeli kis- és középvállalkozások, de akár még nagyobb cégek is lehetőséget látnának az aszalói fociban, hiszen az abaúji vidéken csapatunk az egyik fő bástya lesz a jövőben a megyei labdarúgás térképén.   

 Végezetül szóba került, hogy a milyen céljai lehetnek az Aszalói Sportegyesületnek a következő idényben.

- Mint azt már említettem, a tavalyi kerettel sem hiszem, hogy kiesési gondjaink lennének - mondta el Szabó László. - Kétségtelen, teljesen más kávéház a megyei I. osztály és egy más szerepkör lesz ezúttal a miénk. Hanyecz Béla nyilatkozta korábban, hogy milyen is az üldözők és az üldözöttek helyzete. Álmodozni ugyan szabad, de a földön maradva kijelenthetem - nem lebecsülve magunkat -, ez a szezon számunkra az üldözésről fog szólni. Biztos vagyok benne, hogy ha pofonokat nem is fogunk kapni, de a következő idényben nem mi számítunk majd az első számú esélyesnek az egyes hétvégéken. Ugyanakkor nincs kétségem afelől sem, hogy minden játékosunk a tudása legjavát fogja nyújtani, és mindent meg fog tenni az aszalói színekért, amiből bármi kisülhet. Többen játszottak már korábban a megyei elitben, vannak akiknek ez lesz az első idényük ebben az osztályban. Magam is kíváncsian várom, hogyan fog muzsikálni a Hanyecz Béla vezette csapatunk. Azt gondolom, hogy nem lesznek kiesési gondjaink, és ha mindenki képességeinek megfelelően teljesít és mellénk áll a szerencse, akár a középmezőny elejére is odaérhetünk a szezon végeztével.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése