2012. február 5., vasárnap

4. helyen zártuk a Borosi-kupát!

A szombati elődöntő után, ahonnan elsőként jutott tovább a csapat, a vasárnapi miskolci nagy döntőbe voltak hivatalosak a fiúk. Délben az is eldőlt, hogy Aszaló és Mezőkövesd mellett a B-csoportból Putnok jutott tovább elsőként, míg Bükkábrány másodikként, így csapatunknak az osztálybéli ellenféllel kellett megküzdeni a döntőbe jutásért, azonban büntetőkkel a mieink alulmaradtak, míg a 3. helyért játszott találkozón nem sikerült a tegnapi bravúr, így végül Mezőkövesd 8-2 arányban győzte le kedvenceinket, akik így végül a 79 nevezett csapat közül a negyedikként fejezték be a XXVII. Borosi László Teremlabdarúgó Emléktornát! Azonban, hogy emellett további büszkeség töltsön el minden Aszalóhoz kötődő embert: a torna legjobb kapusának Lövey Lajost választották!
Képek a teremtornáról: ide kattintva!

A keret nagyjából ugyanaz volt mint a tegnapi, pluszba még érkezett Bodnár Barnabás és Tóth Norbert. A tegnapihoz képest későn, az első mérkőzéshez képest viszont korán indultak útnak a mieink az önkormányzat kisbuszával. A helyszínen ugyanis Veres Sándor várta a srácokat, az a gyúró, aki a tavalyi Borosi-kupán és a Barlangfürdőben tett látogatás alkalmával, már közreműködött abban, hogy a fiúk frissek legyenek. Így történt ez most is, és érkezési sorrendben mindenki a gyúróasztalra került, hiszen a tegnapi elődöntő nyilván eléggé benne volt a lábakban és egy-két sérüléssel is számolni kellett.

Mivel a B-csoport a délelőtt folyamán fejezte be hátramaradt találkozóit, így a helyszínen derült ki, hogy a mieinknek a szintén megyei I. osztályú, Bükkábrány ellen kell pályára lépni a döntőbe jutásért, akikről köztudott, hogy sok ember űzi a futsallt szabadidejében. Ráadásul változtak a szabályok, hiszen a játéktért ezúttal már körbe palánk vette körül, így csak ezentúl volt kint a labda. A játékidő is megnőtt, hiszen 2x20 percből állt egy mérkőzés.

Aszaló-Bükkábrány: 3-3 (büntetőkkel 6-7)
 Az első elődöntőben tehát a Aszaló-Bükkábrány mérkőzést rendeztek. A találkozó első perceiben csak kóstolgatták egymást a felek, majd egy hatalmas Bükkábrányi ziccer felébresztette a fiúkat. Ahogy az várható volt, lövések zúgtak mind két oldalon, azonban Lövey és Bukta is rendkívül magas szinten teljesítettek. Az első félidőben a mieink szerezték meg a vezetést, miután Varga a jobb oldalról középre húzva ballal tekerte a hosszú felsőbe a labdát. A második játékrész alig kezdődött el, hamar jött az egyenlítés. Majd Lövey és a szerencse is kellett bizony ahhoz, hogy ne szerezzenek vezetést az ábrányiak. Végül a mieink ragadták újra magukhoz az előnyt, miután Kispál lövését még hárította Bukta a kipattanót Kosztek másodjára bepasszírozta nagy üggyel-bajjal. Sok volt még hátra és várható volt, hogy nehéz lesz kihúzni nem is sikerült... Ráadásul emberhátrányba is kerültek a mieink. Nem sikerült kihúzni, sőt... Előnybe kerültek a bükkábrányiak, a mieink azonban nem adták fel és kevesebb mint egy perccel a vége előtt sikerült Kispál révén kiegyenlíteni! A vezetés is megszerezhettük volna, azonban Bodnár kétszer hibázott, előbb a labdakezeléssel akadtak problémák, pedig egy az egyben mehetett volna, majd a sarkazás nem jött be a kapuval szemben. Így a rendes játékidő 3-3-l ért végett jöhetett a büntetőpárbaj: Az első körben Deme rontott, a másodikban pedig Tóth Norbert, így aggasztó volt a helyzet, azonban az ábrányi játékos (felé lőtt), majd Varga visszahozta a reményt és bizony Horváth és Lövey is hozzátette a magáét a negyedik körben. Kosztek és párja is értékesítette a büntetőt, így a két kapus döntött, akárcsak Encsen.... Itt azonban nem Medve, hanem Lövey hibázott, lövése a kapufán csattant, míg Bukta értékesítette a maga büntetőjét, így Bükkábrány jutott a döntőbe.

Aszaló-Mezőkövesd: 2-8
 A másik elődöntőben Putnok szintén büntetőkkel verte ki Mezőkövesdet, amely csapatot a mieink ugye tegnap óriási csatában óriási sikerként megélve 6-5-re legyőzték. Azonban számíthattunk rá, hogy ez egy más mérkőzés lesz. Tegnap talán le is becsültek minket, és ma talán frissebbek is voltak, de nem kell magyarázkodni, hiszen így is tisztességes játékkal fejeztük be a tornát! Az első félidőben ugyan 3-0-ra vezetett Mezőkövesd, a mieinknek is megvoltak a lehetőségei. A második félidő első 7-8 percében pedig fölényben is gurigáztak a mieink. Sajnos csak gurigáztak és nem lőttek. Majd, hogy ne zárjuk gól nélkül a bronzmérkőzést, arról Bodnár gondoskodott, aki előbb közelről, majd óriási dugóval mattolta Szántai Leventét. A mérkőzés végére Medve Ádám is szerephez jutott, így a csapat minden egyes tagja hozzá tett ehhez a történelmi sikerhez valamit!

 A döntőben Bükkábrány nyugodtan mondhatni lefocizta Putnokot és 9-3 arányban elhódították az első helyért járó két trófeát. A mieink sem maradtak üres kézzel, ráadásul a torna legjobb kapusának a remekül teljesítő Lövey Lajost választották a csapatvezetők!

 A nagy sikert megünnepelte főszponzora jóvoltából a csapat és egy kellemes és nagyon jó hangulatú vacsorán vett részt a csapat, ahol volt éneklés és búcsúzás, hiszen a fiatal Deme Attila továbbáll és bizony látszott rajta az este folyamán, hogy nehézkes itt hagynia ezt a közösséget! (Nem intéztük el ennyivel Demét!)

Harmadik helyért:
Aszaló-Mezőkövesd: 2-8 (3-0)
Döntő:
Bükkábrány-Putnok: 9-3 (4-0)

A torna gólkirálya: Bogdány Csaba (Mezőkövesd, 14 gól)
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Monyók Péter (Putnok)
A torna legjobb kapusa: Lövey Lajos (Aszaló)

Nevezzük történelmi csapatnak:
Felső sor (balról): Barcsa László vezetőedző, Deme Attila, Luhály István edző, Buri Attila, Tóth Norbert, Varga Dávid, Tóth László, Meczkó Gergely, Medve Ádám, Kispál Péter.  Alsó sor (balról): Konkoly Krisztián, Horváth Benjámin, Bodnár Barnabás, Kosztek Erik, Abonyi László, Füleki Gábor, Füleki János, Lövey Lajos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése