2012. február 11., szombat

Kezdésnek nem rossz!

Halder Péter duplázott első meccsén!

 A téli teremtornák befejeztével megkezdte felnőtt csapatunk a nagypályás felkészülési mérkőzések sorozatát. Az első felkészülési találkozón a szintén megyei I. osztályú Mád együttese volt. A mieinknél már szerelést húzott az újonnan érkező Medve Ádám kapus, Sikorszki Péter és Halder Péter is. Ez utóbbi nagyszerű játékkal és két góllal jelezte is, hogy komoly erősítése lehet a csapatnak. Az ő és Kosztek duplájával, valamint Horváth találatával 5-1-re nyerték meg a mieink az első felkészülési mérkőzést Diósgyőrben.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

A találkozó első félidejében a Barcsa-Luhály edzőpáros a kezdőbe jelölte meg Sikorszki Pétert és Halder Pétert is, ami érdekesebb, hogy Deme Attila távozásával, az új középhátvéd szerepkörében Tóth Lászlót állították csatasorba, aki számára mint tudjuk, nem idegen az utolsó ember posztja. Ilyen formán a Lövey - Buri, Tóth L., Meczkó, Konkoly - Kosztek, Varga, Kispál, Sikorszki - Horváth, Halder tizenegy kezdett.
 A hidegben a mieink kezdték a játékot, és jóval kezdeményezőbben is játszottak a mieink. Az első lehetőségre nem kellett sokat várni: Kispál cselezett ki egy embert az alapvonalnál, majd az ötös vonaláról a be passz helyett a lövést választotta, a mádiak új hálóőre, Mata azonban résen volt. A következő próbálkozás is középpályásunk nevéhez fűződött, jó 20 méteres lövését azonban szintén védte a mádi kapus. A 14. percben azonban már neki sem volt ellenszere: Halder Péter három embert fűzött be a 16-s vonalánál, majd ballal a hosszú felsőbe vágta a labdát, így kevesebb mint negyedóra játék elég volt neki, hogy betaláljon aszalói színekben. 1-0. Kettő perccel később Horváth remekül indította Koszteket a jobboldalon, aki egy pattanás után 14 méterről, jobbról szépen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. 2-0. Nem álltak le a mieink, és nem sok kellett az újabb találathoz sem: Kispál beadása után Sikorszki fejesét a kapus a felső lécre ütötte, majd Halder beadására szintén Sikorszki érkezett, belsőzése a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A mádiak nem igazán dolgoztatták meg Löveyt, akadt hogy a vendégek támadója, Tóth lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát, és akadt olyan is, hogy egy Vasas beadást a mi Tóthunk vágott ki Lövey elől a biztonság kedvéért. A 31. percben Sikorszki-Halder összjáték után utóbbi lőtt kapura jó 23 méterről, lövése megpattant egy védőn, így esett át a kapus felett a labda a kapuba. 3-0. Majd Horváth szerezhette volna meg a negyedik találatot, azonban Halder remek passzát a kapus mellett akarta elspiccelni, csak hogy Mata résen volt és leért a lapos labdára. Ha nem ment laposan, akkor próbálkozott magasan Horváth: eredménye a 37. percben már egy gól lett, méghozzá szépségdíjas a bal felsőbe. 4-0. A vendégek is feljegyezgették volna első találatukat: Buri elpasszolt labdáját azonban nem sikerült veszélyes lövéssel befejeznie a vendég támadónak. A szünetre így magabiztos 4-0-s előnnyel vonultak a mieink.

Kosztek első gólja

 A második játékrészre változásokat eszközölt az edzőpáros. A kapuban Medve Ádám folytatta, a középhátvéd pozíció Varga Dávid került, balközépből balhátvéd lett Sikorszki Péter, helyére Bodnár Barnabás lépett, Konkoly helyett Tóth Norbert kapott szerepet, míg Kispál helyett Füleki szerepelt a második félidőben. A második félidő eleje eseménytelennek bizonyult. Mádi helyzet volt az első amit érdemes volt feljegyezni: egy szabadrúgás alkalmával Medve a sorfallal volt elfoglalva, azonban mivel nem kért sípszót az ellenfél, így elvégezték a szabadrúgást, kapusunk azonban résen volt és hárította a ravasz próbálkozást. Majd Meczkó Gergely sérült meg, miután egy magas labdát szeretett volna, és el is fejelt, azonban a mádi játékossal kellemetlenül ütközött, így pár percig még próbálgatta a játékot, de végül Konkoly állt be a helyére. Megszerezhették volna a mieink az ötödiket, Tóth Norbert cselezgetett a jobb oldalon, a 16-s előterében azonban buktatták. A szabadrúgást Halder végezte el, kellemetlen balos lövését a kapus szögletre ütötte. A szögletet már Bodnár ívelte középre, majd az ötösön levágódott a labda Kosztek elé, aki közelről erőtlenül fejelte a kapusba a játékszert. A 75. percben szintén egy szögletrúgás után, ezúttal a bal oldalról: a kipattanót Sikorszki lőtte kapura, labdája jócskán elkerülte volna a kaput, ha nem Kosztek áll a hosszún, aki egy igazítás után kapura küldte a játékszert, ami a védőről bepattanva jutott el hálóig. 5-0. Három perccel később jött a szépítés: Haldert előzte meg védője a középpályán, majd előrevágott labdáját Buri ugyan hazafejelhette volna, Hajdú viszont erőszakosan labdát szerzett, majd Medve mellett szépen rúgta el a jobb felsőbe azt. 5-1. Megemlíthetünk még egy távoli Varga lövést, ami jócskán elkerülte a kaput, valamint egy Tóth László lehetőséget, aki jó 8 méterről sarokkal húzta kapu fölé a "pöttyöst". A mádi oldalon volt még egy les címén meg nem adott találat.
 A mérkőzés így 5-1-es végeredménnyel ért véget, és így egy edzőmérkőzés után megállapítható, hogy az újak hasznára lesznek a csapatnak. Annak a csapatnak, amelynek talán összjátékban, pontosságban és valamicskét erőben még javulni kell, de elsőre bizony nem volt rossz!


Aszaló-Mád: 5-1 (4-0)
Diósgyőr, műfű
Vezette: Szabó L. (Henczel, Veréb)

Aszaló I. félidő: Lövey - Buri, Tóth L., Meczkó, Konkoly - Kosztek, Varga, Kispál, Sikorszki - Horváth, Halder
Aszaló II. félidő: Medve - Buri, Varga, Meczkó (Konkoly), Sikorszki - Kosztek (Kispál), Füleki, Tóth N., Bodnár - Horváth, Halder
Mád: Mata - Csirke, Mózes, Hoffman, Pankovics - Csikja, Vasas (Földi), Orlóczki, Hajdú - Tóth, Petetercsák

Gólszerzők: Halder (2), Kosztek (2), Horváth ill. Hajdú

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése