2015. augusztus 12., szerda

Végleges a keret!

Lajtos István négy év után tér vissza Aszalóra!
 Augusztus 3-án befejeződött az átigazolási időszak a felnőtt labdarúgók esetében, így véglegessé vált az Aszalói Sportegyesület 2015/2016-os bajnoki idényben szereplő kerete. Talán minden eddiginél bővebb a létszám a felnőtt csapatnál, hiszen a két kapus mellett 21 mezőnyjátékossal kalkulálhat Füleki János vezetőedző.
 Persze koránt sem ilyen egyszerű a történet, hiszen Lencsés Gergő korábbi műtétje után még a rehabilitációs időszakát tölti, Agárdi Zsolt, Füleki Gábor és Mikó Norbert szintén kisebb-nagyobb sérülés miatt nem szerepelt egyik edzőmérkőzésen sem. Máris 17, az a 21.
 Hat plusz egy új emberrel kalkulálhat a vezetőedző - róluk lentebb olvasható kicsit részletesebben - míg Krajnyák Balázs, Sebők Krisztián és Szászfai Krisztián azok, akik bár nem igazoltak másik együtteshez a nyáron, különböző okokból nem számíthat rájuk Füleki János.

Az új igazolásokról bővebben:
Stefán Szabolcs (98): Egy féléves megyei I. osztályú, ongai kiküldetés után visszatér Aszalóra a védőként és középpályásként is alkalmazható fiatal aszalói futballista.

Lajtos István (40): Szintén egy ismerős aszalói arc, aki korábban futballozott már nálunk. A 40 éves támadó rutinjával rengeteget segíthet, elsősorban a támadószekcióban. A felkészülési mérkőzések legeredményesebb játékosa volt aszalói részről, így a tavasszal hiányzó találatokat az ősszel ő szállíthatja a csapat számára. 

Sukály Szabolcs (5): 2007-től 2011-ig - egy féléves novajidrányi kitérővel - már állt az Aszalói Sportegyesület alkalmazásában. A középhátvédként és beállósként bevethető szikár futballista nem veszített keménységéből az elmúlt években. Emőd, Novajidrány és Boldogkőváralja után döntött ismét úgy, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére, hiszen Sukály Szabolcs oroszlánrészt vállalt a 2008/2009-es bajnoki cím megszerzésében.

Parázsó Gábor (88): Ugyancsak egy olyan futballista, aki játszott már korábban Aszalón. Igaz, ő még az "Aranycsapatot" megelőző időszakban szerepelt az együttesben fiatalként. Az elmúlt években a játékvezetősködéssel foglalkozott, de most ismét a másik oldalra áll, hogy tehetségével segítse együttesünket. 

Medve Ádám (28): Több ízben állt már egyesületünk alkalmazásában a 28 esztendős kapus. Ezúttal Varbóról tért vissza hozzánk.

Molnár Dezső (4): Az egyetlen olyan nyári igazolás, aki még korábban sosem játszott Aszalón. Aszaló ellen viszont annál inkább. Sokan a többek között AS Roma, és a Real Madrid alkalmazásban álló Emersonnal is azonosítják, hiszen hasonló stílusú futballisták. Molnár Dezső azonban a megyei futballéletben tette le a névjegyét. Leghosszabb ideig a megyei I. osztályú Encs alkalmazásában állt, de játszott Tomor-Lakon is, most pedig Boldogkőváraljáról érkezik a védekező középpályásként bevethető játékos.

Szabó Krisztián (20): Az ifjúsági csapat csapatkapitányaként 4 góllal és 29 gólpasszal járult hozzá az ifjúsági csapat tavaly szerzett bajnoki címéhez. A fiatal középpályás kiöregedett az ifjúsági korosztályból, azonban nem lesz ismeretlen számára a közeg, hiszen több ízben játszott már a felnőtt csapatban.

Az Aszalói Sportegyesület 2015/2016-os bajnoki szezon őszi kerete:
Kapusok: Korály Gábor (82), Medve Ádám (28)
Védők: Agárdi Zsolt (21), Krajnyák Tamás (6), Meczkó Gergely (25), Mikó Norbert (17), Stefán Szabolcs (98), Sukály Szabolcs (5), Zékány Gábor (8)
Középpályások: Ádám Attila (30), Bari Gábor (7), Bari Martin (23), Barta Tamás (11), Füleki Gábor (99), Molnár Dezső (4), Parázsó Gábor (88), Szabó Krisztián (20), Török Gábor (10)
Támadók: Ádám István (9), Füleki Csaba (77), Kiss Elemér (97), Lajtos István (40), Lencsés Gergő (92)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése