2019. február 28., csütörtök

Visszatér Kovács Krisztián az utánpótlás élére


Visszatér a sikeredző az Aszalói Sportegyesület utánpótlás élére. Kovács Krisztián 2013. augusztusában vette át Füleki Jánostól az ifjúsági csapat irányítását. Az első szezonjában hetedik helyen zárt az U19-es együttesünk, egy szezonnal később, 2015. május 23-ra bajnokcsapatot faragott ifjúsági csapatunkból, hiszen az általa vezetett együttes nagyszerű eredménysort produkálva (24 győzelemmel, 134 rúgott és 26 kapott góllal, hét pontos fórral lett akkor bajnok a fiatalokkal.) megnyerte az U19-es bajnokságot. A következő idényben második helyig vezette a csapatot, majd születendő gyermekére való tekintettel szögre akasztotta a karmesteri pálcát.
 Egészen a januárig, hiszen a vezetőség megkeresésére újra igent mondott, és a téli felkészülést már ő vezette ifjúsági csapatunknál, így a  jelenleg 13. helyezett ifjúsági csapatunk Kovács Krisztián irányítása mellett folytatja a tavaszi szezont. Interjú

Örömteli visszatérés


- Nagy örömmel térek vissza Aszalóra! - kezdte Kovács Krisztián, az Aszalói Sportegyesület U19-es csapatának régi-új vezetőedzője. - Nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor megkeresett a vezetőség, hogy lenne-e kedvem újra az U19-es csapat élére állni. Nagyszerű három évet töltöttem már el itt, ráadásul eredményesen. Amikor szögre akasztottam a sípot, szinte azonnal volt megkeresésem más egyesülettől, de nem hiába hagytam abba az edzősködést, hiszen megszületett a kislányom, így ő lett a legfontosabb az életemben. Tudtam, hogyha egyszer újra edzősködni szeretnék, akkor Aszalón szeretném folytatni, amennyiben igényt tartanak rám. Télen pedig jött a megkeresés, és boldogan mondtam igent.

Nincs azonban egyszerű helyzetben az utánpótlás, hiszen jelenleg a tabella végén foglal helyet a csapat.

- Korrektül vázolták a helyzetet mielőtt visszajöttem, azonban szép kihívásnak tartom a feladatot - folytatta Kovács Krisztián. - Nem ijedek meg, ugyanakkor egy fél évre biztosan szükségünk lesz, amíg megismerjük egymást a gyerekekkel. Ez a tavasz amolyan "tanulóév" lesz számunkra. Hétvégente tartottunk edzést a szikszói sportcsarnokban, így már nem sötétben tapogatózom a játékosokat illetően, mégis a hétvégi lesz az első olyan alkalom, ahol nagypályán látom a csapatom, hiszen a tervezett edzőmérkőzéseket sajnos nem sikerült lejátszanunk. Az elkövetkező hetekben az lesz a cél, hogy normalizáljuk az ifjúsági csapatot, és kiderüljön számunkra, kire lehet a következő szezonban építeni.

Átigazolások

A téli átigazolási időszakban kétjátékos csatlakozott a kerethez. A bajnokcsapat tagja volt Sipos Krisztián, valamint új igazolásként Kinyiczki István Roland és Tulyu Vilmos Aszalón kezdi meg pályafutását. Előbbi fiatal egészségügyi okokból egyelőre nem áll majd Kovács Krisztián rendelkezésére.

- Örülök, hogy többen is úgy döntöttek egykori csapatomból, hogy visszatérnek, hiszen Sipos Krisztián mellett Bátkai József is visszatér és amikor lehetősége van, velünk lesz a hétvégén. Vilit ismerem, úgy gondolom erősítés lesz a csapat számára. Kíváncsian várom, mire lesz képes a csapat a tavasz folyamán.

Az Aszalói Sportegyesület ifjúsági kerete

Kapus
Újfalusi Dominik

Védők
Csehi Martin István
Lakatos Krisztián Alex
Lencsés Márk
Márton József
Sipos Krisztián
Tulyu Vilmos

Középpályások
Balázs Erik
Bari Benjámin
Bátkai József Máté
Bitó Erik
Bukszár Milán
Ganyi Levente
Glonczi Martin
Lencsés Ádám
Kinyiczki István Roland

Támadók
Bátkai Bence
Budai Roland
Galyas Patrik
Glonczi Patrik
Siroki Attila Benjámin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése