2019. március 1., péntek

"Minden mérkőzés döntő lesz"

Hanyecz Béla szerint minden mérkőzésnek komoly tétje lesz tavasszal
 Hanyecz Béla a nyáron érkezett felnőtt csapatunk élére, és sikeresen vette át az együttest. Az első tizennégy bajnoki fordulóban sikerült tetemes előnyt felépítenie a csapatnak, amit még az ősz folyamán ki is engedett a kezéből együttesünk, így több hibázásra aligha lesz lehetősége játékosainknak. Ennek tudatában készül a következő tizenhárom mérkőzésre felnőtt csapatunk vezetőedzője, és erre készíti játékosait is, hiszen elmondása szerint minden hétvégén bajnoki döntőt játszik majd csapatunk. Az első találkozó szombaton, 14 óra 30 perctől az Aszaló - Tiszalúc összecsapás lesz. Interjú.

- Visszatekintve az őszi szezonra, hogyan értékelnéd a bajnokság első szakaszát?
- Kicsit felemás érzéseim vannak, hiszen volt tizenhárom olyan mérkőzésünk, amiből úgy gondolom kihoztuk, ha nem is a maximumot, de megtettünk mindent, amit lehetett. Ezen a tizenhárom mérkőzésen tizenegy győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget könyvelhettünk el. Azonban ennek szöges ellentéte volt az utolsó két találkozó, ahol azt az előnyt, amit vérrel-verejtékkel felépítettünk, két forduló alatt leadtuk. Így kicsit savanyú lett a hangulatom a végére.

- Mi lehetett az oka, hogy az utolsó két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy eltervezte a csapat?
- Ezen én is sokat gondolkoztam és igazából két dologra lehetne talán visszavezetni. Az egyik az, hogy talán túl hamar elhittük, hogy számunkra már minden mérkőzés simán nyerhető, hiszen megvertük az Alsózsolcát idegenben, majd az MVSC-t hazai pályán. Két közvetlen riválist legyőztünk, és itt lehet hogy megkönnyebbült mindenki, hogy innen már csak könnyebb dolgunk lehet. Aztán hamar kiderült, hogy mégsem. 
 A másik dolog pedig a mentális fáradtság lehetett. Talán fejben fáradtak el picit a srácok a végére, és pont akkor engedtük el a dolgot, amikor még rá kellett volna tenni egy lapáttal és szépen lezárni az őszt. Fizikálisan nem voltak problémáink azt gondolom, inkább fejben nem sikerült rendesen felkészülni az utolsó két találkozóra.

Fontos lesz a jó tavaszi rajt hazai pályán
- Ezt követően hogyan sikerült a téli felkészülés?
- Úgy gondolom jól sikerült a téli felkészülés, hiszen szerepeltünk két teremtornán amolyan ráhangolásként a nagy pályán mérkőzésekre. Játszottunk öt felkészülési találkozót, és ami fontosabb, hogy kellő létszámban tudtunk ezeken szerepelni, tehát majd mindenki, aki a keretben van, az ott tudott lenni ezeken a mérkőzéseken. 
 A hasonló osztályban szereplő ellenfelekkel szemben sikerült szinte minden esetben két számjegyű rúgott gólt szerezni és megnyerni a találkozót. Az első osztályban szereplő Encset legyőztük, míg Edelény ellen is sikerült egy jó mérkőzést játszanunk. A mutatott játékkal elégedett voltam a felkészülés során.

- Három új játékos érkezett csapatunkhoz, róluk milyen véleménnyel vagy?
- Botos Márk óriási erősítése lesz a csapatnak, elsősorban az előre játékunkban, míg Szentidai Richárd érkezésével a védelmet is úgy gondolom sikerül majd olyan módon stabilizálni, hogy elkerüljük azokat az amatőr gólokat, amik be-becsúsztak az ősz folyamán. Szopkó Martin fiatal, ügyes játékos, úgyhogy összességében azt gondolom jól erősítettünk a télen.

Szentidai Richárd, Botos Márk és Szopkó Martin is erősítés lehet
- Szombaton folytatódik a bajnoki versenyfutás, milyen tavaszra számítasz?
- Nekünk hibázási lehetőségünk már nem nagyon lesz, hiszen ami lehetett volna, és felépítgettünk előnyt, azt el is játszottuk az ősz végén. Azt gondolom, hogy innentől minden mérkőzés a bajnoki cím sorsáról dönthet. Amikor idejöttem nyáron azt mondtam, hogy az a csapat fogja megnyerni a bajnokságot, amelyik a lehető legtöbbször tud felkészülni az adott mérkőzésre úgy, hogy az egy döntő mérkőzés és úgy gondolom nem túlzok azzal, ha tényleg minden tavaszi forduló ilyen téttel bír. Bízom abban, hogy jól tudunk elindulni. Ebben segítségünkre lesz, hogy kétszer játszunk hazai pályán. Egy jó rajt meg is adhatja az alaphangot a csapategység tekintetében. Mindenképpen arra számítok, hogy végig versenyben leszünk az első helyért, akár úgy, hogy idejekorán újra feltudunk építeni egy kisebb előnyt, akár úgy, hogy végig ott leszünk az élbolyban. Őszinte leszek, az előbb variációra azért túl sok esélyt nem látok, hiszen az MVSC biztos vagyok benne, hogy komoly célokkal vág neki a tavasznak, de ha addig nem is, a bajnokság végén az egymás elleni mérkőzésen úgyis eldől, melyikünk a jobb.

- Előnyt jelent az számunkra, hogy egy MVSC - Alsózsolcával kezdődik a tavasz, illetve, hogy mi a bajnokság végén találkozunk ezzel a két csapattal?
- Addig nem érdemes a többi csapattal foglalkozni, amíg nem ellenük lépünk pályára a következő hétvégén. Erre készítem a csapatot is, hogy ne a többiekkel, hanem a saját magunk játékával, a saját magunk mérkőzésével foglalkozzunk és csak a soron következő ellenfélre koncentráljunk. Hogy előny-e vagy sem? Nekünk lesz egy szabadnapunk, már a jövőhéten, amikor is ha a riválisaink megnyerik a maguk találkozójukat, üldözöttből máris üldözők leszünk. Ez pszichésen nem jó, hiszen valakinek a hátát kell néznünk onnantól kezdve, így alapvetően nem örülök ennek a szünetnek, hogy korán van, hiszen valószínűleg mi leszünk kényszerpályán abban a tekintetben, hogy nem hibázhatunk. De legrosszabb esetben is, ha sikerül szorosan tartani az élmezőnyt, akkor az utolsó fordulókban, az egymás közti meccsek során dűlőre vihetjük a dolgot.

Információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése