2013. március 30., szombat

Nyékládháza ellen megszakadt a rossz sorozat!

Bohus tarthatatlan volt!

 A 20. fordulóig kellett várni az első tavaszi győzelemre csapatunknál. A négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatnak Nyékládháza ellen vetettek véget kedvenceink, végre! A hét közepén változás történt a szakmai stábban, ugyanis Lövey Lajos a Bogács elleni vereség után feladta részéről a játékosedzői szerepet, a stafétabotot pedig újra a tavaly tavasszal búcsúzó Barcsa László vette át. A héten eszközölt változtatások, beszélgetések úgy néz ki jó hatással voltak a csapatra, s ha az eredmény csak nehezen is fordult a mi javunkra, a mutatott játékban már volt némi elképzelés, ezt nyilván elősegítette az is, hogy Diósgyőrben ha nem is jobbik, de műfüvön került megrendezésre a mérkőzés.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

  Az összecsapásra először állt össze igazán a teljes keret - egyedüli hiányzó a műtét után lábadozó Kosztek Erik - így Barcsa Lászlónak máris nagyobb választási lehetősége volt, mint az eddigiekben Lövey Lajosnak. Visszatért eltiltásából középhátvédnek Varga Dávid, valamint kisebb sérülés után vállalta a játékot Gál Ferenc, akikkel stabilabbá vált a csapat gerince. "Túl sok pontot vesztett már ez a csapat..." - ennek szellemében 6 igazán támadó szellemű játékossal vágott neki a csapat a találkozónak...
 ... aminek a 3. percben már meg is lett az eredménye: egy nyékládházai szöglet után Bohus indította a bal szélen Lázárt, aki félpályától egészen az alapvonalig vitte a labdát, majd az ötös sarkáról vissza gurított, az érkező Bohus pedig a kapu közepébe lőtt. 1-0. Hamar jöhetett volna a következő, azonban Bohus beadását Vécsi a kapusba fejelte. Többet birtokolták a mieink, és helyenként szép labdajáratást is tapasztalhattunk, az előnyt azonban nem sikerült növelni. Gál 20 méteres lövése alig kerülte el a bal kapufát, majd szintén középpályásunk hathatós közbenjárásával alakult ki veszély: egy 23 méteres szabadrúgást tekert az ötös magasságába, amire hárman is érkeztek a mieink közül, azonban mindenki átlépte a labdát, így az Komlóssy kezében kötött ki. A 27. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Buri buktatta az ellenfél támadóját a tizenhatoson belül, Molnár Imre játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Szűcs magabiztosan értékesítette. 1-1. A bekapott gól kissé megzavarta a mieinket, és felhozta a vendégeket, bár ezután is nagyobb helyzetek Komlóssy kapuja előtt voltak. Bohus beadása után Gál teljesen üresen akár át is vehette volna a labdát hét méterre a kaputól, ő azonban kapásból, ballal a jobb kapufa mellé belsőzött. A félidő vége előtt, még a nyékládháziak rendeztek kisebb tűzijátékot Lövey kapuja előtt, azonban mindig volt egy jó blokk, így újabb gól a félidőben már nem született.

A szünetben rendezték a sorokat a mieink, és a második félidő elején újra uralták a játékot Lázárék, kapura azonban nem sikerült veszélyt jelenteni. Sőt, a 61. percben egy védelmi megingást követően a saját tizenhatosán belül Konkoly ellenfélhez fejelte a labdát, nevezetesen Bányaihoz, aki köszönte szépen, és bevágta Lövey kapujába azt. 1-2. A kihagyott helyzetek megbosszulták hát önmagukat, szerencsére azonban nem tartott sokáig a nyékiek öröme és ami egy hete sikerült Bogácsnak, az most sikerült kedvenceinknek is, vagyis egy perc alatt kettőt rúgni. A 68. percben Lázár végzett el egy szabadrúgást 20 méterre a kaputól, lövését azonban Komlóssy kiütötte, a jobboldalon Buri passzolt vissza Lázárhoz, aki jobboldalról ívelt a tizenegyes pont felé, az érkező Varga pedig a kapufa segítségét is igénybe véve csúsztatta a jobb alsóba a játékszert. 2-2. Egy perccel később ismét Lázár volt az előkészítő szerepkörben - de az egész támadást dicséret illeti -  jobboldalról adott középre, az érkező Gál ezúttal már nem hibázott, és ballal a bal alsóba rúgta a labdát. 3-2. A gyors fordítás megnyugtatta a csapatot, ellenben a nyékieket még inkább idegesebbé tette. Mintha elfáradtak volna, és kissé mintha feladták volna a meccset a vendégek, több nagy helyzetet is kialakítottak a mieink. Gál jó 14 méterről bombázott a kapu fölé, az azóta pályán lévő Orlóczki éles szögből vissza passz helyett az oldalhálóba lőtt, Lázár egy labdaszerzést követően teljesen tisztán vihette kapusra a labdát, lövés helyett azonban középre akart passzolni, az érkező Gál elől azonban tisztázott a visszaérkező védő. Nem sok szó esik róla, mégis a mezőny egyik legjobban teljesítő tagja Bohus Péter volt, aki pimasz megoldásaival szó szerint bolondot csinált a nyéki védelem jobboldalából, mindezek mellett a védekezésből is aktívan kivette a részét. Na de hogy ne legyen nyugodt a vége, arról gondoskodtak a nyékiek, döntő szituációban azonban Lövey a helyén volt és védeni tudott. A 92. percben pedig a frissen beálló Tóth Norbert tette fel az i-re a pontot, és egy előrevágott labdáért megharcolva, két védő szorításában tudta kapuba lőni a labdát, ezzel beállítván a 4-2-es végeredményt.

Aszaló – Nyékládháza 4-2 (1-1)
Diósgyőr, műfű, 50 néző. V.: Molnár I.

Aszaló: Lövey – Búri, Varga D., Bohus, Konkoly, Sikorszki, Lázár (Tóth N.), Horváth (Orlóczki), Gál (Füleki), Vécsi (Pecsenye), Halder (Meczkó). Edző: Barcsa László.
Nyékládháza: Komlóssy – Filep, Varga P., Kuzma (Bereczki), Bányai, Gilányi, Mida, Kalász (Lengyel), Nagy S. (Tóth R.), Szűcs (Hallai), Nyíri (Burai). Edző: Bodnár József.
G.: Bohus, Varga D., Gál, Tóth N., ill. Bányai, Szűcs.
Jók: Gál, Bohus Lázár, ill. Szűcs, Bányai, Gilányi, Mida.
Barcsa László: – A mai napon a győzelem volt a fontos amit helyenként jó játékkal és szép gólokkal szereztünk meg.
Bodnár József: – A második félidő közepéig vezettünk, utána rájöttünk, hogy Húsvét van és a sok „zseniális” futballistám megint feltámasztotta az ellenfelet, akik éltek is a lehetőséggel. Gratulálok az Aszalónak!

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok nektek a rossz sorozat megszakitásához!! de ha a következő fordulót nézzük akkor ez a sorozat 1 mérközésig élveztétek csak!!!üdvözlet....

    VálaszTörlés
  2. NE igyál előre a medve bőrére KITARTÁS

    VálaszTörlés
  3. Remélem lakon majd jól rendbenraknak titeket!!! nagyképű sztárok igazoljatok még egy pár százezres fudbalistát!!

    VálaszTörlés
  4. kibújt a szög zsákból

    VálaszTörlés
  5. Már az első fordulóban szöget nyeltetek!!

    VálaszTörlés