2013. augusztus 26., hétfő

Megvannak az első sikerek!

Már Füleki góljánál is nagy volt az öröm

Gyorsan feledtette az első fordulóban való gyötrelmes játékot és vereséget csapatunk. A 2. fordulóban ismét idegenben, ezúttal Vattán vendégszerepeltek a mieink, ahol az elmúlt hetihez hasonlóan, gyors gólváltás után az első félidő lefújásakor, már újra a Szászfaiéknál volt az előny. Bár sok volt a hiányzó, ráadásul Román Sándort hamar le is kellett cserélni sérülés miatt, a második félidőben taktikus játékkal, kontrákra építve szerezték meg első győzelmüket kedvenceink, nem kis egymásért való küzdeni tudásról és akarásról tanúbizonyságot téve.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Ahogyan az elmúlt hétvégén, úgy most is gyorsan kapuba találtak a csapatok, annyi különbséggel, hogy most a mieink szereztek vezetést: Horváth Lajos vezette a labdát középen, majd 20 méterről gondolt egyet, és a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 0-1. Nem tartott azonban sokáig az öröm, ugyanis az 5. percben egy szabadrúgást Stefán nem tudott kivágni, a középen érkező Jáger András pedig a védőink között a kapuba tudta továbbítani a labdát. 1-1. A viharos kezdés után visszább vettek az iramból a csapatok, és többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, és ordítóan nagy ziccer egyik csapat előtt sem adódott, egészen a 21. percig, ekkor Juhász József indításával Füleki Csaba iramodott meg a kapu felé, és a kapussal szemben nem hibázott, újra megvolt hát a vezetés. 1-2. A 28. percben Román Sándor jelezte, nem tudja folytatni a játékot, helyére Nagy Attila érkezett.  A vezetés tudatában valamelyest nyugodtabban játszottak Füleki János tanítványai és ez immár helyzetekben is megmutatkozott, Krajnyák Tamás szabadrúgása a sorfalat találta telibe, de a legnagyobb helyzet Füleki Csaba előtt adódott, aki nem tudta középre játszani a labdát a tizenhatos vonalánál, pedig középen három kék mezes társ is üresen érkezett. Az első félidő 2-1-es vezetésünkkel ért véget.
 A második játékrészben valamelyest átszervezte csapatát Füleki János. Visszább húzódtak a mieink, és a stabil védekezésből próbáltak kontrákra apellálni és elsősorban Horváth gyorsaságát kihasználni. Ez több-kevesebb sikerrel sikerült is végrehajtani, ám nem ebből adódtak az igazán nagy lehetőségek. Egy röviden kifejelt labdát Buri lőtt el kapásból jó 23 méterről, ami a bal kapufa tövében hagyta el a játékteret. Akadt ordítóan nagy helyzet a másik oldalt is, egy baloldali beadás után Jáger vette szép mozdulattal maga elé a labdát, majd Krajnyák szorításában lőtt, de lövése a kapufáról kifelé pattant. Érezhető volt, hogy addig nincsenek biztonságban a mieink, amíg nincs meg a harmadik találat. A kontrák végén rendre hiányzott a pontosság, és ez mindannyiszor a támadások végét jelentette. A vattaiak pedig jöttek előre, ám Korály magabiztosan állt a lábán. A hazaiak egyik legszebb akciójánál is bravúrral védett kapusunk, szép egyérintős játék végén Jáger közeli fejesét fogta a bal alsó saroknál. Majd a 80. percben Stefánt buktatták a tizenhatos vonalának közelében, Kujbus játékvezető szabadrúgást ítélt, amit az akkor már 25 perce a pályán lévő Tóth László lőtt a sorfalba, a labda azonban tovább perdült a védőkről, egészen pontosan Horváth elé, aki a kilépő kapus mellett, amolyan "Szalai Ádámosan" a kapuba továbbított. 1-3. Nagy volt az öröm a mieinknél, míg hazai oldalon egyre feszültebbé vált a helyzet, jól jelzi ezt az, hogy például K.Tóth már sárga laposan lépett csereként pályára, vagy éppen a 82. perc eseménye, amikor is Jáger András kényszerült elhagyni a pályát, ugyanis a játékvezető kiállította.
 Mindezek ellenére megérdemelten nyerte meg csapatunk a vasárnapi mérkőzést, fegyelmezett, jó játékkal sikerült valamelyest feledtetni a rossz rajtot, és sikerült némi önbizalmat szerezni a folytatásra. Mindenesetre jó volt látni a felszabadult arcokat a lefújás után, egytől-egyig mindenkin!

Vatta – Aszaló 1-3 (1-2)
Vatta, 100 néző. V.: Kujbus.

Vatta: Kónya - Vas, Stáber, Uri, Vasas - Csanálosi (Antal), Vodicska (K. Tóth), Konczvald (Béres), Juhos - Jáger, Szűcs. Vezetőedző: Kovalik Mihály
Aszaló: Korály - Juhász, Balovics, Szászfai, Krajnyák B. - Román (Nagy), Krajnyák T., Stefán, Buri - Füleki (Tóth L.), Horváth (Tóth V.). Vezetőedző: Füleki János
G.: Jáger, ill. Horváth L. (2), Füleki.
Kiállítva: Jáger (82. percben)


Ifjúsági csapatunk ott folytatta a játékot, ahol a múlthéten abbahagyta: jó játékkal, magabiztosan győzték le Kovács Krisztián tanítványai a vattai fiatalokat. Érdekes, hogy az egyébként kényszerűségből támadóként szereplő Takács Máté mesterhármast szerzett, míg a második félidőben beálló Glonczi Gergő és a fiatal Szakácsi Szilárd becserélésük után egyaránt 1 perc alatt gólt szereztek. 

Vatta U19 - Aszaló U19: 1-9 (1-5)
Vatta, 50 néző. V.: Kerékgyártó

Aszaló: Kádas - Lakatos, Czimbalmos, Glonczi L., Gáspár - Szabó, Kárpáti, Ádám (Szakácsi), Füleki - Takács (Mezei), Bangó (Glonczi G.). Vezetőedző: Kovács Krisztián
G.: Takács (3), Füleki, Kárpáti, Ádám, Glonczi G., Szakácsi, Glonczi L.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése