2014. március 1., szombat

Döntetlennel kezdődött a tavasz

Küzdelmes mérkőzés volt

 Megérkezett a tavasz, megérkezett a bajnokság: igazi futballidőben 0-0-ás döntetlennel kezdte meg a tavaszi szezon csapatunk hazai pályán Emőd ellen. A két, nagyjából azonos tudású együttes küzdelmét szép számú közönség tekintette meg a helyszínen és igazából az aszalói szurkolóknak lehet hiányérzetük, ugyanis a nagyobb helyzeteket Füleki János együttesének sikerült kialakítani. Sajnos ezek azonban most kihasználatlanul maradtak, mindenesetre a mutatott játék okot ad a jövőbeni bizakodásra.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A csapatból Balovics Áron, Kárpáti Ádám és Török Gábor hiányzott. Utóbbinak még az ősszel összeszedett kiállításából volt 2 mérkőzés hátra ezen összecsapás előtt, Kárpáti Ádám pedig tekintettel arra, hogy létszámban a felnőtt csapat megvan az ifjúsági csapatban kapott szerepet.
 Füleki János három új emberének is kezdőben szavazott bizalmat: ahogy arra az edzőmérkőzések alapján számítani lehetett Ádám Attila baloldalsó középpályásként, míg Lencsés Gergő és Kiss Elemér alkották az újdonsült támadósort. Mikó Norbert és Papp József a cserepadon várt a bevetésre.

 Egyperces gyászszünet után útjára indult a labda, bár az nem mondható hogy fej nélkül egymásnak estek a csapatok. Nagyjából negyedórát kellett várni az első igazán nagy helyzetre: Glonczi jobboldali beadása Lencsés talpa alatt csúszott el a tizenhatos vonalán ami így Kisshez került, aki átvétel után lőtt, az ex-aszalói  Szurkos azonban nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. Hasonló, vagy talán nagyobb bravúrt mutatott be a másik oldalon Korály Gábor, egy közeli lövést védett kapusunk óriási bravúrral a bal alsó saroknál. Azt ezt követő szögletből kontráztak a mieink, Kiss indításával Lencsés lódult meg a kapu felé, majd lőtte el a labdát védője szorításában a kapu fölé, ezt követően olyan rosszul esett, hogy sokáig kérdéses volt tudja-e folytatni friss igazolásunk a találkozót. Párperces ápolást követően azonban visszatért a pályára. Érdekes volt látni, ahogy a csapatok szinte csak a pálya egyik oldalában futballoztak - ez a mieink bal-, míg az emődiek jobboldalát jelentette. Újabb lehetőséget jegyezhettünk fel, amikor is Glonczi végzett el szabadrúgást a félpályáról, beívelését Stefán lőtte egyből kapura, Szurkos azonban ismét a helyén volt. Majd az első félidő második felében érezhető volt, hogy a kissé megfáradtak kedvenceink, a vendégek előtt viszont így is csak egy említésre méltó lehetőség volt: Ficsor bal oldalról lőtte be élesen kapu elő a labdát, ami elment Korály és mindenki más lába előtt, a szünetre így 0-0-val vonulhattak a csapatok.
 A második játékrészre is hasonló jellemzőket akaszthatunk mint az elsőre: ugyanúgy egy oldalon folyt a játék - csak most a mieinknek ez a jobb oldalát, míg a vendégeknek a baloldalát jelentette többnyire. Ismét a mieinké volt az első említésre méltó szituáció: Glonczi-Lencsés összjáték végén,  utóbbi 20 méteres lövését a védő kézzel blokkolta a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Ezt követően Ádám ugratta ki a baloldalon Kisst, aki a kilépő Szurkos mellett elgurította a labdát, az azonban elgurult a kapu előtt keresztbe. Majd ismét Kiss került óriási ziccerbe egymás után kétszer is: a középpálya baloldalán Ádám szerzett labdát, majd passzolt középre Glonczihoz, aki továbbpörgette a játékszert Kiss elé, aki ajtó ablak helyzetben a kapu mellé lőtt 14 méterről. Majd a kirúgásnál elcsúszott Szurkos, így a labda Kisshez szállt, aki átvétel után 25 méterről azonnal kapura emelt, a vendégek kapusa azonban kitudta ütni a labdát. A 65. percben Krajnyák Tamást Mikó Norbert váltotta, nyolc perccel később Abonyi László érkezett Lencsés Gergő helyett. Beállása után nem sokkal veszélyeztetett is Abonyi, 20 méteres lövése a jobb kapufa mellé vágódott. A 82. percben lépett pályára Papp József, ő Glonczi Károlyt váltotta. Bírták erővel a mieink, és helyzeteket is nálunk lehetett feljegyezni, Kiss 25 méterről lőtt nem sokkal kapu felé, majd Mikó jobboldali beadását Papp elől vágták ki. Ez volt talán az utolsó említésre méltó esemény, a vendégek többnyire távolról próbálkoztak, de Korálynak nagy védeni valója nem volt a második félidőben, míg nálunk kimaradtak a lehetőségek, így 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó.

Aszaló - Emőd: 0-0 (0-0)
Aszaló, 115 néző. V.: Sveda

Aszaló: Korály - Juhász, Szászfai, Stefán, Krajnyák B. - Krajnyák T. (Mikó), Glonczi (Papp), Agárdi, Ádám - Lencsés (Abonyi), Kiss. Vezetőedző: Füleki János
Emőd: Szurkos - Jakab, Csibrik, Fekete, Petruska (Németh) - Török, Vass T. (Szabó), Vass L, Kékedi - Boncsér, Ficsor (Hocza). Játékosedző: Vass László.

Jók: Juhász, Stefán, Krajnyák B., Ádám, Agárdi, Lencsés ill. Szurkos, Kékedi, Ficsor

Füleki János: Idény eleji játék, biztató jelek. A hozzáállással, a mezőnyjátékkal elégedettek lehetünk, ha a helyzeteket ki tudtuk volna használni a 3 pontot is itthon tartjuk.
Vass László: Nem volt bennünk a győzelem. Igazságos döntetlen.

Aszaló U19 - Emőd U19: 0-1 (1-3)

Aszaló, 40 néző. V.: Szuromi

Aszaló U19: Kádas - Takács (Lakatos), Czimbalmos, Kárpáti, Gáspár - Bangó, Szabó, Kiss (Szakácsi), Füleki - Mezei (Bátkai), Glonczi. Vezetőedző: Kovács Krisztián
Gólszerző: Glonczi

Ifistáink az idénynyitón 3-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán, de Kovács Krisztián tanítványai nincs miért szégyenkezniük, ugyanis jó játékot produkáltak mezőnyben fiataljaink, csupán nagy helyzeteket nem sikerült kialakítani a tabella 3. helyezettje ellen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése