2014. március 29., szombat

Újabb nagy skalp!

Kiss Elemér korai találata, győztes gólnak bizonyult!

A múltheti bravúros szentistváni győzelem után, ezúttal a bajnoki táblázaton második helyezett Bükkzsérc csapatát fogadták vendégül a mieink. Füleki János együttese bizonyította, a múltheti meglepetés után is képes újabbat hozni, ugyanis ha nem is olyan látványosan futballozva, de nagy küzdőszellemről és akaraterőről tanúbizonyságot téve sikerült újabb "nagy vadat" ejteni, hét mérkőzésre bővítve ezzel a veretlenségi sorozatot. S külön kiemelendő, hogy a tavaszi fordulókban eddig mindösszesen egy gólt kapott csapatunk - szombaton Korály Gábor kapuját még büntetőből sem sikerült bevennie az ellenfélnek!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

A találkozó idejére ezúttal sem enyhült a szél, bár a Vatta elleni mérkőzéshez egész enyhe idő volt elmondható szombat délután. A találkozót a mieink kezdték, azonban az első helyzet a vendégek előtt adódott, nem is akármilyen lehetőség: Horváth emelt jobboldalról középre az üresen álló Mikitához, aki a kilépő Korály felett megpróbálta átemelni a labdát, de kapusunk ujjheggyel beletudott érni így az lelassult és a gólvonal elől Juhász oldalra kitudta még vágni. Azonnal jött a válasz a mieinktől: Lencsés ugratta ki jobboldalt Glonczi, aki az alapvonalról középre adott laposan, a középen teljesen üresen álló Kiss azonban nem tudta az üres kapuba passzolni a labdát.  A 6. percben azonban jóvátette Kiss amit nem sokkal előtte elrontott: szép labdakihozatal végén Ádám passzolt Kisshez a baloldalon, aki egy embert kicselezve 23 méterről tekerte el a hosszú sarokra a labdát, amit nyilván a szél megtolt, ugyanis Balog kapus ugyanis higgadtan nézte végig, ahogy a labda a bal alsó sarokba vágódik. 1-0. Majd Lencsés gyorsan lőhetett volna még egyet, Krajnyák Tamás passza után pörgette fel magának a labdát, majd fordulásból lőtt támadónk, alig a kapu mellé. Aztán jött a már szokásosnak mondható Stefán bomba - ezúttal is jó 35 méterről zúdította kapura a labdát fiatal játékosunk és bizony Balognak vetődnie kellett hogy kiszedje a labdát a bal felsőből. A vendégek bár próbálták a maguk futballját játszani, Korály kapujára igazán nagy veszélyt nem jelentettek, egy-egy kósza beadást kellett lehalásznia a levegőből hálóőrünknek. Míg a mieink továbbra is nagyobb nyomás alatt tartották az ellenfél védelmét: Lencsés kiugratása után Kiss vezethette be a tizenhatoson belülre a labdát, azonban védője szorításában jó 10 méterről kapu felé lőtt, majd Török baloldalról elvégzett szabadrúgása szállt nem sokkal fölé. Tíz perccel a félidő vége előtt Stefán buktatta Mikitát a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt: a labda mögé Mikita állt és lőtte félmagasan el a labdát kissé balra, azonban Korály is abba az irányba mozdult és oldalra tudta ütni a labdát. Maradt tehát az 1-0, és az első félidőben talán még egy említésre méltó esemény történt: Glonczi jobboldali szögletét Krajnyák Tamás elől vágták ki a rövid oldalon.
  A második félidőben várható volt, hogy a bükkzsérciek szeretnék javukra fordítani az eredményt, az első helyzet azonban a mieink előtt adódott, miután Török ugratta ki Kisst a leshatáron, s bár középen ketten is érkeztek, gólszerzőnk nem tudta társhoz juttatni a játékszert. Ezután következett egy izgalmasabb periódus, amikor is veszélyesebbnek bizonyultak a vendégek. Először Mikita lőtt jó 25 méterről a jobb kapufa mellé, majd egy rossz felszabadítást követően ismét Mikita elé került a labda, s lőtt 20 méterről, Korály azonban ezt a párharcot is megnyerte. Jó öt perccel később Rémiás közeli szabadrúgása a sorfalról vágódott szögletre, a baloldalról érkező sarokrúgást középen óriási kavarodás követett, és végül Juhásznak sikerült előrevágni a labdát. Ezt egy veszélyes Török szabadrúgás követett, ami a kapu felé szállt, valamint egy veszélyes Stefán lövés 18 méterről, ami kapu mellé szállt. Majd ismét egy vendég helyzet, a csereként beálló Harsányi lőtte centikkel el a jobb felső sarok mellett a labdát. A félidő felénél már kijöttek a szorításból a mieink, és ez helyzetekben is megmutatkozott: Kiss ugratta ki Lencsést a leshatáron, támadónk azonban hosszam tolta meg a labdát a tizenhatoson, így Balog feltudta szedni előle. Aztán Stefán kirúgása okozott ismét nagy gólhelyzetet, miután Balog mellényúlt a labdának amire a 69. percben csereként beállt Mikó csapott le, és emelt kapura, azonban a szél ezúttal pont a vendégeket segítette, és nem pattogott a kapuba a labda. Majd Ádám Attila éles szögből leadott szabadrúgását ütötte a felső léc felé Balog, aztán Török szöglete után a kipattanót Lencsés rúgja kapu fölé. Utolsó említésre méltó eseményként a vendégek egyenlíthettek volna, azonban egy jobboldali beadást, ezúttal is Lencsés vág kapu felé, más kérdés, hogy ezúttal az érkező támadó elől szabadított fel. A találkozó utolsó perceiben már a betömörülő védelemmel nem tudtak mit kezdeni a bükkzsérciek, így a találkozót 1-0-ra megnyerte csapatunk, ami azt jelenti, hogy immár 7 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre Szászfaiék.

Aszaló - Bükkzsérc: 1-0 (1-0)
Aszaló, 100 néző. V.: Kerékgyártó

Aszaló: Korály - Juhász, Szászfai, Stefán, Krajnyák B. - Krajnyák T., Glonczi (Mikó), Török, Ádám - Lencsés, Kiss (Abonyi). Vezetőedző: Füleki János
Bükkzsérc: Balog - Rémiás, Lénárt, Szemán, Fehér (Fodor) - Kriston K. (Kriston B.), Oborzil (Bálint), Tar, Farkas (Papp) - Mikita, Horváth. Vezetőedző: Kovács József
Gólszerző: Kiss
Jók: Korály, Kiss, Lencsés, Szászfai ill. senki
Füleki János: Tavaly nyáron olyan ütést kaptunk, amely miatt kómába került az egyesület. Az elmúlt 7 fordulóban összegyűjtött 17 pont már azt mutatja, hogy az a koncepció, amely alapján újjáépítjük a csapatot, akár működőképes is lehet. A mai meccsen nem játszottunk jól, ugyanakkor a küzdelem, az akarás 3 pontot eredményezett. Gratulálok a csapatnak!

Kovács József: Gyenge játék, rossz talaj, erős szél, kihagyott tizenegyes: ennyi negatív dolog után nem is lehetett más a vége.


Aszaló U19 -  Bükkzsérc U19: 5-0 (1-0)
Aszaló, 40 néző. V.: Boncsér.

Aszaló: Kádas - Lakatos, Czimbalmos, Kiss, Gáspár - Szakácsi (Bangó), Szabó, Bátkai, Füleki - Glonczi, Mezei (Bernáth). Vezetőedző: Kovács Krisztián
Gólszerzők: Bátkai (2), Glonczi, Füleki, Mezei

Papíron nem volt nehéz dolga ifjúsági csapatunknak, ugyanis a sereghajtót bükkzsérci csapatot látták vendégül Kovács Krisztián tanítványai. S általában a legkönnyebb a legnehezebb, igaz volt ez az első félidőre. Ugyanakkor a második játékrész elején 10 perc alatt eldöntötték fiataljaink a mérkőzést, így győzelemmel avatták fel az új szerelésüket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése