2018. augusztus 10., péntek

Hanyecz Béla az Aszalói Sportegyesület vezetőedzője


Új szakvezetővel vág neki a 2018/2019-es bajnoki idénynek az Aszalói Sportegyesület. A távozó Ártim Csaba helyét az aszalói felnőtt csapat vezetőedzői posztján a tekintélyes játékosmúlttal rendelkező, Hanyecz Béla veszi át.

 Hanyecz Béla egykoron tizenöt évesen, az encsi csapat színeiben mutatkozott be a megyei I. osztályban, de tizenhét évesen már a DVTK NB II.-ben szereplő együttesében állították csatasorba. Az NB I.-ben a Vác labdarúgójaként léphetett pályára, sőt 1996-ban a Ferencváros kapujába is betalált, de kereken 23 évvel ezelőtt 1995. augusztus 10-én, KEK-mérkőzésen is pályára lépett a Vác FC-Samsung - FK Sileks mérkőzésen.

 Egy korábbi interjújában elmondta, nagyszerű pályafutása során mégis a Kazincbarcikán eltöltött évekre a legbüszkébb. Futballozott megyeszerte: Bőcsön, az egykori Borsod Volánban, Mádon pályafutása végén pedig játékosedzőként volt tagja a hernádkércsi, majd a taktakenézi csapatnak.

Vezetőedzőként így az Aszalói Sportegyesület lesz az első együttese a 51 éves szakembernek.

- Rövid időm volt a csapat megismerésére, hiszen igazából egy olyan edzőmérkőzését láttam a együttesnek, ahol elég foghíjas volt a társaság, hiszen több hiányzó is akadt az utolsó előkészületi találkozón - kezdte Hanyecz Béla, az Aszalói Sportegyesület felnőtt csapatának új vezetőedzője. - Igazából komoly következtetéseket így nem tudtam levonni. Azonban a keretről kapott információk alapján és abból, amit láttam az számomra is bebizonyosodott, egy technikailag képzett, jó játékosokból álló együttese van a klubnak. Amiben mindenképpen fejlődni kell, az a csapategység és a harciszellem, hiszen ennek a csapatnak az volt a célja az elmúlt két évben, hogy bajnoki címet nyerjen. Ez valamiért nem sikerült. Úgy gondolom, ha az említett két tényezőben sikerül javulni, az egy jó alap lesz a mérkőzésekre, a technikai és taktikai fölény pedig ezután lehet döntő a mi javunkra. Az biztos, hogy hazai pályán négy vereség nem fog beleférni a következő idényben, hiszen ha jobban utánaszámolunk, a mezőny negyede távozott az előző évben három ponttal Aszalóról. Ezt egy bajnoki címre törő együttes nem engedheti meg magának. Az idegenbeli mérleg az elfogadható, így hazai környezetben kell javulni, és dominánsabb játékkal előrukkolni. A hazai pályát „oroszlánbarlanggá” kell varázsolni!


Névjegy

Név: Hanyecz Béla
Születési idő: 1967. december 12.
Klubjai játékosként: Encs, DVTK, KBSC, Ózd, Vác-FC Samsung, Hatvan, Bőcsi KSC, Borsod Volán, Mád, Hernádkércs, Taktakenéz
NB I-es mérkőzései: 15/1 gól
NB II-es meccsei: 81

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése