2019. május 26., vasárnap

MVSC-Miskolc - Aszaló 1-2 (1-0)

BAJNOKCSAPAT! BAJNOKCSAPAT! BAJNOKCSAPAT!
Nagyszerű időjárási körülmények között, korszerűen felújított létesítményben, a bajnoki cím sorsa volt a tét szombaton délután az MVSC-Miskolc - Aszaló bajnoki labdarúgó mérkőzésnek. Ennek megfelelően megmozdult Aszaló községe, megmozdult a környék megyei labdarúgásának sava-borsa, megmozdult Miskolc városa és ennek eredményeképp rég nem látott szurkolósereg látogatott ki a "Kubikba". Pár órával később pedig azt gondoljuk, mindenki elégetten csettinthetett, hogy "Ez igen!", mert olyan izgalmas és kiváló hangulatú összecsapást láthatott a nagyérdemű, amelyre sajnos nagyon ritkán kerül sor a megyei labdarúgásban, és talán még országban is megirigyelték volna néhány stadionban. Mindemellett pedig a legfontosabb rögzítendő tény, ezután a kilencven perc után az Aszalói Sportegyesület tíz esztendőt követően, újra bajnoki címet szerzett a megyei II. osztályban!

Részletek
Már a találkozót megelőzően sejteni lehetett, hogy szombat délután ez valami más lesz. A játékosok és a szurkolók is izgatottan várták a napot, hogy induljanak és elkezdődjön. A csapatok már a bevonuláshoz készülődtek, amikor először felhangzott több tucat torokból az "Aszaló! Aszaló!" rigmus, amire a túloldalról a "Hajrá Vasút!" érkezett válaszként. Beleharsant a levegőbe, hogy ez most egészen más hangulatú mérkőzés lesz, a futballszimpatizánsok pedig csak jöttek és jöttek. Nagyjából öt perce ment a játék, de volt aki még akkor is a sorban állt a beléptetésnél, így az valószínű az első vendég támadásokról is lemaradt. Csapkodó játék mellett mindkét kapu előtt alakult ki veszély. Érezhető volt a feszültség a játékosokon, ráadásul a legtöbb labdarúgó talán élete legjobb hangulatú találkozóját játszotta ezen a 90 perc során. A félidő derekán kétszer is a gólvonalról és a tizenhatoson belül önfeláldozóan mentettek játékosaink, amelyre Ádám Attila kétszer is nagy helyzettel válaszolt, ám egyszer a hazai kapus, egyszer pedig a bal kapufa állta lövése útját. A 36. percben aztán formás akció végén vezetést szereztek a hazaiak, Tóth Norbert volt a gólszerző. Sikerült azonban váltani, a félidő utolsó percében azonban, a korábban megsérülő Burai István helyett pályára lépő Kiss Elemér kihagyta a kihagyhatatlant, így egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.
 A második negyvenöt perc aztán aszalói rohamokkal indult, sőt. Kiss Elemér beadása után buktatták Lázi Lászlót az ötösön belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit maga a sértett higgadtan értékesített. Újra hajtotta az eredménykényszer a hazaiakat, azonban mégis a mieink hibáztak bele. Négy perc alatt kettős emberhátrányba került a csapat, előbb Balogh Bencét, majd a 60. percben Kiss Elemért állította ki a játékvezető második sárga lappal. Ez utóbbi eset után nem csak a lelátó, hanem a kispad is kifejezte nemtetszését a szigorú ítélet ellen, amelynek végén Bodnár Csabának is villant a piros. Miután lenyugodtak a kedélyek kőkemény félóra várt még csapatunkra, akik 7 emberrel hősiesen védekezve állták a sarat, emellett pedig az előrevágott labdákkal igyekeztek az elől lévő Lázi Lászlót helyzetbe hozni, aki kis híján a vezetést is megszerezte, ám rövidre tartó lövését bravúrral fogta a hazai kapus. A miskolciak keresték a réseket, ám a kettős emberelőny tudatában nem igazán tudtak mit kezdeni a helyzettel. A lelátón fokozódott a hangulat, zúgott az "Aszaló!" és a "Mindent bele!", a 94. percben pedig kis túlzással felrobbant a vendégszektor. Egy előre ívelést rosszul számolt ki a hazaiak védője, Lázi László pedig köszönte szépen, majd a tizenhatoson belülre érve higgadtan értékesítette ziccerét. Extázis a pályán, extázis a lelátón, a hátralévő másfél perc már szinte csak formalitás volt, a hármas sípszónál pedig már zúgott a lelátóról a "BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT". Jogosan, hiszen győzelmével együttesünk bebiztosította első helyét a tabellán, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül immár hivatalosan is,

a 2018/2019-es Megyei II. osztály Északi-csoportjának bajnoka, 
az Aszalói Sportegyesület!



Megyei II. osztály, Északi-csoport 29. forduló

MVSC-Miskolc - Aszaló 1-2 (1-0)

Miskolc, MVSC Sporttelep, 800 néző. Játékvezető: Rendek István (Gyüre Levente, Varga I Zoltán)
MVSC-Miskolc: Péter G. - Gyökér, Nyírkó, Péter I., Balogh R., Fizer B., Kele, Kovács, Blaskó, Tóth, Bodnár. Edző: Pachinger János.
Aszaló: Balogh Z. - Ganyi, Krajnyák, Meczkó - Stefán, Balogh B., Burai, Szász, Ádám, Botos, Lázi. Vezetőedző: Hanyecz Béla.

Csere: Burai helyett Kiss E. a 41., Tóth helyett Sztankovics az 55., Fizer B. helyett Csengeri a 74., Gyökér helyett Fizer R. a 75., Balogh R. helyett Zouaoui a 85., Szász helyett Bari a 89., Botos helyett Mády a 91. percben.
Sárga lap: Bodnár a 12., Burai a 15., Fizer az 50., Kovács az 51., Ádám a 88., Botos a 91. percben.
Piros lap: Balogh B. az 57., Kiss E. a 60., Bodnár (kispadról) a 60. percben.
Gólszerző: Tóth (1-0) a 36., Lázi (1-1, 11-esből) az 50., Lázi (1-2) a 94. percben.
Jók: Péter G., Bodnár, Kele, Tóth, ill. az egész csapat.
Ifi: 4-0.

Értékelés

Pachinger János: - Csodálatos futballhangulatot teremtek a szurkolótáborok a mai rangadóra. Köszönettel tartozunk azoknak akik az MVSC sikeréért szorítottak és sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nekik. Gratulálok az Aszaló bajnoki címéhez, megérdemelték, hiszen oda-vissza felülmúltak bennünket. Ugyanakkor büszke vagyok a csapatomra, hiszen nagyon mélyről indultunk és eljutottunk addig, hogy ilyen mérkőzést játszhattunk a végső sikerért. Sok fiatal játékosunk van, remélem tanultak ebből a meccsből és legközelebb győztesen vívják meg az ilyen mérkőzéseket.
Hanyecz Béla: - Fantasztikusan játszott ma a csapat. Bizonyítottuk, hogy mi vagyunk az Északi-csoport legjobb csapata. Mérhetetlenül büszke vagyok a fiúkra, akik a kettős emberhátrány ellenére is végig küzdöttek és teljesen megérdemelten nyerték meg a meccset. Köszönjük a csodálatos szurkolótábor biztatását is, nélkülük nem ment volna!

1 megjegyzés: