2011. október 28., péntek

Megszokott októberi vendégség

A harmadik MVSC-Aszaló jön!
 A 13. fordulóban a Miskolci Vasutas Sport Clubhoz látogat csapatunk bajnoki mérkőzésre. Furcsa véletlenek következménye, avagy nem, mindenesetre az eddigi két, megyei I. osztályban eltöltött szezonunkat nézve könnyen kiderül, hogy az MVSC ellen mindig "mi megyünk először", ráadásul mindig októberber és az is véletlen talán hogy a 11. és 12. után most a 13. fordulóban találkozik a két csapat. Az első vasút elleni meccsen 2-1-es vereséget szenvedtünk, míg a másodikon 1-1-es döntetlent... Vagyis ha folytatnánk a sort, akkor holnap 1-2-es végeredménynek kellene születnie, amivel nyilván kiegyezne mindenki!

A házigazdák jelenleg a tabella 10. helyét foglalják el 19 megszerzett ponttal! Öt győzelmük mellett négy döntetlen és három vereség a miskolciak mérlege, míg gólkülönbségük -4, ugyanis 12 forduló alatt, 13 rúgott gól mellett 17-szer kezdhettek közepet egy-egy bekapott gól után. Hazai pályán eddig 3-szor arattak győzelmet (3-1, Nyékládháza; 1-0, Encs; 1-0, Onga), egy döntetlen mellett (2-2, Sajószentpéter) egyszer szenvedtek vereséget (0-3, Abaújszántó).
 Nyáron Lajtos István és Glonczi Károly is "vasutas" lett. Általában rendszeres játéklehetőséget kaptak az eddigi szezonban, azonban a "vén motoros" Lajtosnak az utóbbi időben gondja akadt a térdével, így ő nem valószínű, hogy szerepet kap szombaton. Lajtos mellett biztosan nem lesz ott a hazaiaknál az MVSC két motorja, Illovai Norbert és Plébán László, akik az elmúlt héten a kiállítás sorsára jutottak Tállyán (4-0)!

 Nálunk nincs eltiltás és Ajtay Lászlón kívül a sérültek listáját sem bővíti több név. Az elmúlt fordulóban műtött térdére rúgást kapó Horváth Benjámin csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végzett így ő is vállalni tudja a játékot.

Először a megyei I. osztályban 2009. október 18-án találkozott a két csapat, a 12. fordulóban. Akkor a még Szepesi Zsolt irányítása alatt lévő csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett csapatunk egy olyan mérkőzésen, amelyet a mieink Sukály, Baráth és Glonczi kiállítása miatt 8 emberrel fejeztek be! Gólunkat Lajtos szerezte, míg a hazaiaknál Plébán és Dőri volt a találat jegyzője! A tavalyi szezonban szintén ősszel, október 2-án találkoztak a csapatok a 11. fordulóban, és szintén az MVSC pályáján akkor 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. Az exaszalói Nagy Richárd találatára az azóta Abaújszántóra igazoló, Balogh Ferenc válaszolt, így alakult ki az 1-1-s döntetlen. Azon a mérkőzésen a Lövey - Sós, Balogh, Agárdi, Meczkó - Mészáros, Kispál, Baráth, Bari - Tóth L., Jáger összeállításban küldte pályára a csapatot az akkori vezetőedző, Szlifka Miklós.
Miskolcon lejátszott mérkőzések: 
2009/2010: 
MVSC-Aszaló: 2-1 Gólszerző: Lajtos
2010/2011: 
MVSC-Aszaló: 1-1 Gsz.: Balogh

 Azóta eltelt nagyon sok idő és abból a keretből Lövey, Meczkó, Kispál, Tóth László és az azon a mérkőzésen a padon helyet foglaló Tóth Norbert és Abonyi, valamint a cserekapus Czimbalmos tagja a mostani keretnek. Ideje lenne megszerezni az első győzelmet az MVSC pályán és ehhez a körülmények adottak, hiszen egy nagypályán, jó időben egy talán "megsebzett" MVSC-t kellene legyőzni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése