2011. október 16., vasárnap

Ónodi a nyerő csere!

Deme gólja után nagy volt az öröm!
 Szombaton Sátoraljaújhelyen lépett pályára csapatunk a bajnokság 11. fordulójában. Érdekesség, hogy eddig a határszéli csapat mumusnak számított hazai környezetében, ugyanis még sosem sikerült 3 ponttal elhagyni az újhelyi létesítményt. Azonban tudjuk, hogy egyszer minden jó-rossz sorozatnak vége szakad: nem történt ez másként szombaton sem: A tizenegyes specialista Deme találatára ugyan ritkán látott válasza volt a hazaiaknak, a csodacserévé váló Ónodi eldöntötte a 3 pont sorsát, ezzel csapatunk 11. forduló után 4. helyezett a tabellán! Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A mérkőzés elég kapkodóan indult mind a két csapat számára. Pontatlan passzok, rosszul sikerült cselek és átadások jellemezték főleg a mieink játékát a rendkívül csípős őszi hidegben. Az első komolyabb próbálkozás a Tóth Norbert nevéhez fűződött, aki egy baloldali beadás után a kipattanót rúgta egyből kapura, azonban középre tartó lövését fogta Dankó, a hazaiak kapusa. A mérkőzés eleji némi zavar közepette a baloldalon folyó hazai akció révén, a Fedor, a hazaiak támadója szlalomozott végig az alapvonal közelében eléggé csúnyácskán 2 emberen keresztül, azonban Meczkó már megálljt parancsolt a fiatal támadónak. Majd ismét hazai akció hozományaként, Löveynek akadt nyújtózkodni valója, azonban Petró távoli próbálkozása elkerülte a kaput. Feltűnően sokszor állították meg leshelyzetben, a már kezdőként szerephez jutó Horváth Benjámint, akinek első komolyabb lehetősége egy Varga kényszerítő után adódott, azonban elpuskázta a helyzetet. Többet birtokolták a mieink ugyan a labdát, azonban igazán nagy ordító helyzetet nem sikerült kidolgozni. Kissé érthetetlen módon szinte minden támadás a bal oldalon folyt, azonban az első jobb oldalt vezetett akciónk után máris komoly lehetőségünk adódhatott volna, ha Kosztek alapvonalról visszaadott labdájára lett volna középen érkező. Említésre méltó helyzet, még egy Bodnár szabadrúgás és egy Tóth próbálkozás, azonban mindkettőnél helyén volt Dankó. A hazaiak ha eljutottak a a mieink tizenhatosáig, akkor vagy lövéssel próbálkoztak, vagy a beíveléssel, amit védőink rendre hatástalanítottak. A szünetre így 0-0-s eredménnyel vonultak a csapatok.
 A második játékrész jóval pörgősebben indult a csapatok számára. Az 53. percben Tóth Norbertet "gyalulták" a földbe, amelynek következtében le kellett cserélni, helyére Füleki Gábor állt be. Aztán az első lényegi esemény rá öt percre, az 58. percben történt, amikor is Bodnár baloldalról bepasszolt labdáját Horváth kezelte meg a 16-son belül a kapunak háttal, azonban Fodor hátulról fellökte, Márkus játékvezető pedig jogosan ítélt büntetőt. A heves reklamálás közepette ráadásul ki is állította a vétkest. A büntető mögé jól megszokott módon Deme állt és bevett szokás szerint magabiztosan értékesítette a büntetőt! 0-1. Meglepő módon emberhátrányban feljöttek a hazaiak, és jóval többet birtokolva a játékszert törtek az egyenlítésre. Ebben a játékrészben már jócskán támogatta a hazaiakat is az erős szél, amelyet a mieink ugyebár nem tudtak kihasználni az első félidőben. A 70. percben Konkoly és Meczkó együttes erővel szerelték a hazai támadót a tizenhatoson belül, az más kérdés hogy szabálytalanul így Márkus játékvezető ismét büntetőt ítélt. A jobbra rúgott büntetőt azonban Lövey kiütötte majd szöglet következett. Üröm az örömben, hogy hiába a megfogott büntető, a szögletet Fodor János érintés nélkül tekerte a hosszú felső sarokba, ritkán látott találattal egyenlítettek a hazaiak. 1-1. A egyenlítő gól után eléggé nagy rohanásba kezdtek a csaptok: szinte félpercenként jutott el hol az egyik, hol a másik csapat a tizenhatosig, aztán fordítva. Közben a 74. percben kettős cserére szánta el magát Barcsa László: Kispál helyére Ónodi érkezett, míg  Horváth helyére Tóth László. A nagy futásnak a 82. percben Ónodi vetett véget: Kosztek jobboldali elfutása után a középre adott labdát Tóth passzolta tovább, az akciót pedig fiatal támadónk fejezte be, aki ötödik beállása után már a harmadik találatát szerezte a bajnokságban! Ezzel lett 1-2 a végeredmény, így megtört az újhelyi átok és a csapat a Tállya, Szikszó-Tomor-Lak és Sajóbábony után 19 megszerzett ponttal 4. helyen áll a tabellán.

Sátoraljaújhely – Aszaló    1-2 (0-0)
Sátoraljaújhely, 50 néző. V.: Márkus.
Sátoraljaújhely: Dankó R. – Janikó, Matisz, Fodor R., Fodor J., Szabó, Dankó Cs., Laczi, Timkó, Petró, Fedor (Orosz). Edző: Jurkó Tamás, Szabó László.
Aszaló: Lövei – Buri, Deme, Meczkó, Konkoly, Kosztek, Varga, Bodnár (Abonyi), Kispál (Ónodi), Horváth (Tóth L.), Tóth N. (Füleki). Edző: Barcsa László, Luhály István.
G.: Fodor J., ill. Deme, Ónodi.
Kiállítva: Fodor R. (59.).
Jók: Laczi, Fodor J., ill. az egész csapat.
Ifi: 2-0.
Szabó László: – Végig mezőnyfölényben játszva ziccereket kidolgozva a játékvezető segítségével megvertük magunkat.
Barcsa László: – Nagy iramú, küzdelmes mérkőzésen egy nagyon lelkes és jól játszó csapatot győztünk le egy nagyadag szerencsével. Ekkora játékvezetői bakikat ritkán látni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése