2012. április 14., szombat

Egyetlen gól döntött Nyékládházán!

Küzdelmes 90 perc volt: földön, vízben, levegőben.

A 23. fordulóban Nyékládházára látogatott csapatunk. Arra a pályára, ahol a tavalyi esztendőben 10-0-ra nyertek a mieink, azonban nem ahhoz a csapathoz, még úgy sem, ha a nyékládházi csapat az előző fordulóban 8-1-re kapott ki Tállyán. Visszatért eltiltásából Varga Dávid és Halder Péter, azonban mellőznie kellett a szakvezetésnek Horváth Benjámint, aki eltiltása nyomán az ifjúsági csapatban vállalt vezérszerepet (2-2). Az ifimeccsen végig szakadó esőben alaposan károsodott a pálya talaja, amihez nehezen tudtak alkalmazkodni a mieink, és némi szerencsével is, de elhozták Nyékládházáról a három pontot. A múlt héten 3 gólig jutó Lázár Norbert ezúttal csak egyszer talált be, de ugyan olyan 3 pontot ért ez is, mint a többi, így továbbra is versenyben a mieink a dobogóért!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!


 A mérkőzés elején mint fentebb is olvasható, megszenvedett mindkét csapat a talajjal. A mi hátsó alakzatunknak akadtak nagyobb problémái a sáros környezetben, és Jakab Gyula rossz kirúgása után akár meg is szerezhették volna a vezetést a hazaiak, Lövey azonban résen volt, és hárítani tudott. Majd egy hátul eladott labdát lőtt a kapu mellé Sípos. A mieinknél főleg Kosztek tűnt fel a jobb szélen, azonban az első három-négy beadása rendre a túloldali oldalvonal közelében esett le, így ezekkel nem sok mindent tudtak kezdeni támadóink. Az első jól érkező labdából majdnem vezetést szereztünk, azonban a rövid oldalra berobbanó Varga a kapu mellé lőtt. Sok hibával futballoztak, Barcsa László vezetőedző így idegesen küldte el már a félidő felénél melegíteni a cseréit.  Egy újabb Kosztek beadás után Varga és Halder érkezett üresen a hosszú oldalon, ez utóbbi lőtte el a rossz testhelyzetből, így lövése az ég felé vette az irányt. Majd Jakab és Konkoly szerelt együttes erővel a 16-on belül és bár a hazai támadó a földre került, Jakkel játékvezető sípja néma maradt. Nem sokkal később Jakab Gyula szorult ápolásra, miután rúgást kapott a bal térde fölé. Talán el sem foglalta a helyét, máris mehetett örülni, ugyanis Lázár egy szép egyéni alakítás után lőtte ki a rövid alsó sarkot, megszerezve ezzel a vezetést a 30. percben. 0-1. Majd újabb nagy helyzet adódott a hazaiak előtt, egy labdavesztés után kontráztak a hazaiak, Bányai azonban 16 méterről a kapu mellé lőtt. Becsületes küzdelem folyt a sáros pályán, szerencsére azonban a félidő végére elállt az eső.
 A második játékrészre kettős cserét hajtott végre Barcsa László: Varga Dávid helyére Tóth Norbert, míg Bodnár Barnabás helyére Ónodi Csaba állt be. Kétoldalúbb lett ezáltal a csapat, hiszen az első félidőben nagyrészt a jobboldalon vezetett támadások hordoztak magukban veszélyt, így Halder Péter lépett vissza baloldalsó középpályára, míg Ónodi elöl rohamozott Lázárral. Hamar meg is lehetett volna az eredménye: Ónodi szerzett labdát, majd iramodott meg a félpályától, a mellette üresen érkező Lázár elé passzolt önzetlenül, aki állítás nélkül rúgta csúnyán fölé a labdát. A hazaiak próbálkoztak, felívelésekkel azonban nem sikerült közelebb kerülni Lövey kapujához, vagy maga csapatkapitányunk oldotta meg a melegebb helyzetet. A mi oldalunkról Halder veszélyeztetett szabadrúgásból, lapos lövését üggyel-bajjal fogta M. Varga. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy vált egyre csapkodóbbá a mérkőzés és úgy jöttek egyre feljebb a hazaiak. Az utolsó 10 percben négy sárga lapot osztott ki Jakkel játékvezető. Ebben a periódusban ugyan benne volt egy esetleges egyenlítő gól, szerencsére megúsztuk kapott gól nélkül a találkozót. Így a csapatunk, ha nem is a szezon legjobb játékával, de hozni tudta a "kötelezőt" és tovább üldözi az első hármast.

Győztes csapat: ezen már majdnem mindenki rajta van...

Nyékládháza – Aszaló 0-1 (0-1)
Nyékládháza, 50 néző. V.: Jakkel.

Nyékládháza: M. Varga – Bányai, Filep, Bereczki, Gilányi, Bóta, Kuzma, Sipos (Lengyel), Nagy (Tóth), Madarász, Varga. Edző: Vidinczei Kálmán.
Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Meczkó, Konkoly, Kosztek (Füleki), Varga (Tóth N.), Sikorszki, Lázár (Tóth L.), Bodnár (Ónodi), Halder. Edző: Barcsa László, Luhály István.
G.: Lázár.
Jók: Kuzm...a, Bereczki, Varga, Madarász, ill. az egész csapat.
Ifi: 2-2.

Vidinczei Kálmán: – A helyzetek alapján nem érdemeltünk vereséget, két tizenegyesből legalább az egyiket be kellett volna fújni. Jól küzdöttünk, de azért nem adnak pontot.
Luhály István: – Óriási küzdelemben nehéz, de annál értékesebb győzelmet arattunk egy rendkívül lelkes, agresszív csapat ellen amihez kellett egy kis szerencse is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése