2012. április 4., szerda

"Van miért visszavágnunk!"

Hiába játszottunk jobban...

 Barcsa László vezetőedző gondolata lehet ez az egyik mottója a hétvégi Emőd elleni bajnokinak, hiszen az újonc csapat az ősszel 1-0-ra legyőzte hazai környezetben együttesünket. Ráadásul, nem csak az őszi vereség miatt kell revánsot venni, hanem a Bükkábrány ellen 2-0-ra elveszített találkozót is feledtetnie kell a Barcsa-csapatnak szombaton. A szünet jól jöhetett mindenkinek, azonban a télen oly eredményes támadóinknak össze kell kapni magukat, ugyanis a türelmi idő lassan lejárt velük szemben. Halder Péter szombaton nem bizonyíthat, ugyanis sárga lapos eltiltása miatt nem számíthat rá a szakvezetés, ugyanezen okból Varga Dávidra sem. 

Túl három lejátszott mérkőzésen 2 győzelem és 1 vereség a csapat statisztikája. Hogyan értékelné a két győztes mérkőzést?
Barcsa László: Mindkét mérkőzést megérdemelten nyertük meg. Jobban játszottunk ellenfeleinknél, és több volt a helyzetünk. Nehéz mérkőzések voltak, mert mindkét csapat védekezésre rendezkedett be, és nehéz volt őket feltörni.

Hat pontos mérkőzésen elbukott a csapat Bükkábrány ellen, pedig jobban játszottak a mieink... Hogyan látta azt a mérkőzést?
B.L.: Ezt a mérkőzés nehezen lehet elfelejteni. Az vártam hogy a vendégek támadólag lépnek fel, mert tetszetős focit játszanak, de ahogy én láttam 5 védővel és 1 csatárral játszottak. Jobban játszottunk végig, több helyzetünk volt. Sajnos itt kell megjegyeznem, hogy az általam jó játékvezetőnek tartott Bárczi úr gyenge napot fogott ki... Ilyen kiélezett küzdelemben, ahol várhatoan az nyer aki az első gólt rúgja, nem szabad ilyen büntetőt megítélni. Nap mint nap találkozunk a foci élvonalában sokkal nagyobb büntetőkkel, amiket nem ítélnek meg. Egy vélt vagy valós kezezés, ami nem gátolt meg gólt, nem volt helyzetben egy vendég játékos sem, nem szabad eldönteni egy mérkőzést. Helyzet nélkül, előzmény nélkül kaptak óriási lehetőséget a vendégek, amit ki is használtak. Két szituácioban kaptunk jogtalan sárgát, ami miatt Emőd ellen ketten nem játszhatnak, és a vendégektől 2 játékost kellett volna kiállítani második sárgával...Sajnos azt tapasztalom, és ennek mindig hangot adok, hogy sok játékvezető, nem a játék szellemében vezet. Reklamálásért, és más ehhez hasonló dologért szórják a lapokat, a durva szabálytalanságokat pedig elfelejtik díjazni. Összességében sokat veszítettünk a mérkőzésen.

Három mérkőzés 3 rúgott gól. Ami aggasztó lehet, hogy hiába szerepelt jól újdonsült csatárpárosunk az edzőmérkőzéseken, mintha a bajnokira "kirúgták" volna magukból a gólokat... Beszélgetett már erről a két csatárral?
B.L.: Még nem igazán beszégettem velük a kialakult helyzetről, de sajnos mindketten mélyen tudásuk alatt játszottak a három mérkőzésen. Ha ők hozták volna azt, amit tudnak mindhárom mérkőzést gólokkal nyerjük meg. Lejárt a türelmi idő, vagyunk elegen és remélem akik eddig türelmesen vártak, igazolják majd hogy lehet rájuk számítani.

A gönci mérkőzést ugyebár nem kellett lejátszani. Mennyire szerencsés, hogy egy ilyen szerencsés a csapat szempontjából, hogy vereség után egy hét kimarad?
B.L.: Talán egy kicsit jól jött a pihenő, mindenki kiheverte a bükkábrányi sokkot, és átérezte, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, és túlvagyunk egy disznóvágáson. Sajnos mindent elölről kezdünk, ha a célkitűzésünket el akarjuk érni, túl sok botlás már nem fér bele.

A következő találkozón sem Varga Dávid, sem pedig Halder Péter nem léphet pályára sárga lapos eltiltás miatt. Mennyire nehezíti meg ez a hétvégi találkozót, illetve mire számít az Emőd elleni mérkőzésen?
B.L.: Nehéz mérkőzésre számítok, de van miért visszavágnunk. A hiányzókat úgy gondolom megfelelően tudjuk pótolni. Remélem az eddig mellőzöttek bizonyítják majd, hogy lehet velük számolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése