2012. június 3., vasárnap

Amikor megéri cipőt cserélni: avagy hogyan fordítsunk meg egy meccset!

Sikorszki első gólját szerezte!

Szombaton újra Aszalón játszott bajnoki mérkőzést csapatunk. A bajnokság hajrájában Ongát látták vendégül a mieink. Luhály István a találkozón nem számíthatott a több hete sérüléssel bajlódó Varga Dávidra, valamint Medve Ádám hiányában cserekapus nélkül voltak kénytelenek nekivágni a meglehetősen szeles találkozónak kedvenceink. Az első félidei kínlódásnak ongai vezetés lett a vége, és a tavaszi szezon közepével ellentétben, ezúttal a második félidőben emberelték meg magukat a fiúk és ha némi szerencsével is de megfordították az eredményt és megnyerték zsinórban ötödik mérkőzésüket!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Az első félidőben a szél támogatását a vendégek élvezhették. Nem elhanyagolandó szempont volt, hiszen az első komoly lehetőségül is ennek köszönhető az ongaiaknak. egy baloldali beadást majdnem megtréfálta Löveyt, azonban a felső léc kisegítette kapusunkat. Majd jött az első komoly lehetőség a mieinktől, Halder jobboldali szöglete után Jakab fejelte kapura a labdát, amit azonban a gólvonal elől kivágtak a vendégek. A találkozó 17. percében kényszerű csere következtében Buri Attila helyett Konkoly Krisztián lépett pályára. A 21. percben egy szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést a vendégek, Ruzsvánszki lőtte ki a bal alsó sarkot jó 24 méterről. 0-1. A bekapott gól kissé észhez térítette kedvenceinket, azonban igazán nagy ordító lehetőséget nem sikerült kidolgozni. Horváth néhányszori elfutása okozott a baloldalon veszélyt, valamint Kosztek a jobb oldalon próbálta feltörni a betömörülő ongai védelmet. Az átlövések sem sikerültek, Füleki és Sikorszki próbálkozása is messze elkerülte a kaput. A pálya állapota sem a szép játékot vonta egyenes következményben maga után, így bár a labda pattogott, nem ez volt a legfőbb oka annak, hogy az első félidőben meglehetősen gyengén és pontatlanul, sok labdát elszórva játszottak a mieink.
 A szünetben valami hathatósat mondhatott Luhály István a társaságnak, ugyanis a pályára való vissza kijövetel után az első félidőben sok labdát eladó Sikorszki még átkapta a stoplist a kispadon, majd a játékrész megkezdése után egy perccel már az ő nyakában volt mindenki. 23 méteres lapos lövése megtréfálta Gável kapust, a labda ugyanis felpattant az ongai portás előtt és így azt a saját kapujába ütötte. 1-1. Ezzel megszerezte Sikorszki első aszalói színekben jegyzett találatát, és a fontos egyenlítő gólt. A korán bekapott egyenlítő találat szemmel láthatóan rányomta bélyegét a további 44 percre. Talán a szél okozott ekkora problémát, talán nem, mindenesetre a második félidőben Löveynek alig-alig akadt dolga. Többnyire szabadrúgásokból és felívelésekből próbáltak veszélyt teremteni az ongaiak, azonban a védelem biztosan elhárította ezeket a próbálkozásokat. Ellenben a mieink nagyon aktívak voltak az ellenfél térfelén. Lázár távoli lövése elkerülte a bal felső sarkot, majd Lázár baloldali beadása után Kosztek volt szemfüles és megelőzve az emberét, Halder elé passzolt, aki 7 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu felé bombázott. Újra Halder és Kosztek volt a főszereplő: előbbi baloldali beadása után, utóbbi kapásból rúgta el a labdát, a templomtorony irányába... A 68. percben Tóth László érkezett Füleki Gábor helyett. Kettő perccel később Kosztek leszorította: Halder beívelését ezúttal egy átvétel után lőtte el, és a játékszer a a kapu jobb oldalába vágódott. 2-1. Maradt még a mieinkben, hiszen továbbra is kezdeményezőbb futballt produkáltak a fiúk, azonban újabb gólt nem sikerült szerezni. A 81. percben beálló Ónodi újabb lendületet vitt ugyan a játékba, újabb találatra neki sem futotta. Az utolsó percekben még lehetőséghez jutott Agárdi is, aki kétszeri szerelésével vétette észre magát, igaz ez aranyat ért az utolsó pillanatokban.
 A csapat így újabb győzelmet könyvelhetett el, amely zsinórban már az ötödik. Az utolsó két fordulónak pedig úgy mehet neki a csapat, hogy matematikailag, és némi szerencsével még a bajnoki cím is elérhető, ám jelenleg még az ötödik helyről köteles folytatni a versenyfutást. A mieinkre vár még a Szikszó-Tomor-Lakot legyőző Tállya, és maga az éllovas Szikszó-Tomor-Lak és ne feledkezzünk el a hétközi kupamérkőzésről sem! Tehát fel van adva a lecke a következő két hétre.

Aszaló – Onga 2-1 (0-1)
Aszaló, 80 néző. V.: Szoboszlai.

Aszaló: Lövei – Buri (Konkoly), Jakab, Meczkó, Kosztek, Sikorszki, Tóth N. (Ónodi), Füleki (Tóth L.), Halder, Horváth B., Lázár (Agárdi). Edző: Luhály István.
Onga: Gável – Bagi, Glonczi, Hozdik, Szabó P., Sramkó (Bacsó), Smida, Varacskai, Nagy K., Csikós (Tóth G.), Ruzsvánszki. Edző: Varacskai István.

G.: Sikorszki, Kosztek, ill. Ruzsvánszki.
Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.
Ifi: 2-0.

Luhály István: – A kihagyott helyzetek miatt nyögvenyelősen kivívott győzelem volt ez, egy keményen küzdő ellenfél ellen. Ma azonban a három pont megszerzése és az ötödik bajnoki meccs óta tartó győzelmi szériánk megőrzése volt az elsődleges cél.
Varacskai István: – Egy tizenegyest és két piros lapot kérünk számon a játékvezetőn. Küzdöttünk de ez kevés volt és a szerencse sem állt mellénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése