2017. szeptember 28., csütörtök

"Teher alatt nő a pálma"


Eltelt az őszi szezon fele a bajnokságból. Túl hét bajnoki fordulón együttesünk három ponttal lemaradva az éllovas Sajóvámostól negyedik helyen tanyázik jelenleg a tabellán. Ártim Csaba vezetőedző optimistán várja a folytatást, és reméli csapatunk játéka tovább fejlődik az elkövetkezendő hetekben, és a javulás eredményességgel is párosul majd. Interjú.

Most, hogy eltelt az őszi szezon fele, arra szeretnélek kérni értékeld a mögöttünk hagyott heteket.
- Az őszi szezon felénél a csapat úgy gondolom nem áll rossz helyen a tabellán. Ezekben a hetekben  pozitív és negatív élmények egyaránt érték a játékosokat és vezetőket. Ezekből levonjuk a tanulságokat, tanultunk belőle és folytatjuk tovább.

Fájó vereséggel indult, ám a mályinkai döntetlent leszámítva sikeres volt a csapat. Mi nem működött azon a két találkozón?
- Az első mérkőzésen  megilletődve, idegesen és kapkodva játszottunk. A mályinkai döntetlenről a saját honlapunkon is óvatosan kell nyilatkoznom, hiszen volt egy meg nem adott gólunk és egy elmaradt büntető. Ráadásul mi is amilyen gólt kaptunk... Aki ott volt látta.

Mennyire vagy elégedett a csapat teljesítményével?
- Összességében nézve a csapat teljesítményével elégedett vagyok. Egy-két játékos produkciójával kapcsolatban van csupán hiányérzetem, de remélem ők is rövidesen javulni fognak, és az elvárt teljesítményt hozzák ki magukból.

Szinte kivétel nélkül minden mérkőzés utáni nyilatkozatban az ellenfél dicséri az aszalói csapatot. Lehet ebből erőt meríteni?
- Az ellenfelek a valóságot látják, vagyis azt, hogy az aszalói csapat kellő agresszivitással, kulturáltan és jól futballozik.

Nagyjából kirajzolódtak az erőviszonyok a bajnokságban, ám az elmúlt hétvége is bizonyítja bárki megverhet bármennyire, bárkit. Mennyire nehéz így készülni egy-egy ellenfélre, illetve milyen bajnokság az idei edzői szemszögből?
- Az előző évhez képest erősebbnek érzem az idei bajnokságot. Ebben az idényben tényleg hétről-hétre történhetnek furcsa eredmények. Nem könnyű felkészülni, hiszen akár a  játéknapon is kiderülhet, hogy valaki munkahelyi elfoglaltság, családi vagy egyéb probléma jön közbe. Ilyenkor borulnak az elképzelések, de azért vagyunk, hogy megoldjuk a problémákat.

A következő hét forduló mindenképpen komolyabb erőtétel lesz. Mire számítasz a következő hetekben?
- Teher alatt nő a pálma!

Vársz-e valamilyen változást a csapat teljesítményét illetően a következő mérkőzéseken?
- Mindenképpen egy pozitív változást várok, ami magabiztos játékot és eredményességet hoz magával.

A hétvégén Szirmabesenyőbe látogat a csapat. Milyen mérkőzés vár az együttesre?
- Az elmúlt hétvégén edzőkollégámmal megtekintettük Sajóvámos - Szirmabesenyő mérkőzést. A látottak mondatják vele, hogy egy fontos és nehéz mérkőzés vár a csapatra, de jó hozzáállással és alázattal pontokat szerezhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése