2011. november 5., szombat

Edzőmeccs vagy bajnoki? Aszaló-Mád: 4-0!

Oda-vissza járt: Tóth után Deme is betalált!
 Szombaton 11 órától fogadta csapatunk a mádi egyletet Halmajon. A mérkőzésen a mieink abszolút fölé nőttek a megyei I. újoncának és 3-0-s sima első félidő után egy lazább másodikban, végül még egy gólt szerezve 4-0-ra győztek a fiaink, csak úgy, mint a nyári felkészülési mérkőzésen. Kispál korán szerzett vezetést, majd Tóth László csak gólt rúgott volt csapatnának a félidő végén pedig Deme vágta kegyetlenül léc alá a büntetőt. A második játékrészben még Horváth passzolt a kapuba, így alakult ki a 4-0-s végeredmény. Ez volt a csapat ötödik győzelme zsinórban, és a védelem stabilitását mutatja Löveyvel a kapuban, hogy hálóőrünknek már 290 percbe nem kellett a hálóba nyúlnia! Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A mérkőzésen nem kellett sokáig várni az első akcióra, sőt az első gólra sem: a találkozó 4. percében Horváth ívelt be jobboldalról egy labdát, amelyre Kispál érkezett középen és a kapust megelőzve a hálóba bólintott, majd fel sem kelt a földről, ugyanis középpályásunkat a kapus szerencsétlen módon halántékon térdelte, így hosszú percekig tartó ápolás után tért csak vissza a gólszerző a pályára. 1-0. A korán szerzett vezetés kissé megzavarta a mádiakat, ugyanis hamar jöhetett volna a második találat is. Egy kapu előtt kavarodás után, Kispál próbálta a hosszúba tekerni a labdát, lövésébe azonban beleálltak, ami így a felső léc felett hagyta el a játékteret. Majd Löveynek akadt először izgulni valója a mérkőzésen: egy jobboldali szabadrúgást az ex-aszalói Vasas tekert a kapu elé, az középen érkező Csikja azonban a kapu mellé bólintott. Talán ez volt az első félidő legnagyobb mádi lehetősége, a mieink viszont egymás után dolgozták ki a helyzeteket. Bodnár indította a baloldalon kilépő Ónodit, aki a tizenhatoson belülről lőtt a kapu mellé. Kispál a 20. percig bírta a játékot, a helyére Tóth Norbert állt be. A mádi támadásokat rendre megállították stabilan játszó védőink, a megszerzett labdákkal pedig gyorsan sikerült építkeznie a mieinknek, a vendégek vonalvédekezése pedig majdnem hogy csődöt mondott. A 30. percben legalábbis lemattolták a mieink: Tóth-Bodnár-Tóth volt a labda útja a tizenhatos előterében majd Tóth László a tizenhatoson betörve balról okosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot, megszerezve ezzel a csapat második találatát. 2-0. Majd Ónodit ugratta ki Varga remek ütemben, egy az egyben azonban Homa hárított bravúrral. Különösebb izgalomra nem volt ok, bár próbálkoztak becsülettel a lelkes fiatalokból álló vendégek, nem igazán tudtak mit kezdeni a mieink hátsó alakzatával. Nálunk a két Tóth próbálkozott távoli lövésekkel, azonban mindkettő erőtlennek bizonyult, így a vendégek fiatal kapusának nem okozott problémát. A 45. percben Meczkó ugratta ki jó ütemben a baloldalon felfutó Tóth Norbertet, akit a tizenhatoson belül Csikja vágott fel hátulról. Horváth játékvezető sárga lappal díjazta a szabálytalanságot és 11-est ítélt. A büntetőhöz szokás szerint Deme állt oda, és ha már odaállt bevágta azt a léc alá, sőt a felső lécről pattant a gólvonal mögé a labda, így egy pillanatra nem csak a szurkolók, hanem Deme szívverése is kihagyott egyet, de végül is bepattant, ezzel a találattal pedig középső védőnk már a hatodik találatát jegyezte a szezonban! A középkezdés után Horváth játékvezető lefújta az első félidőt így magabiztos 3-0-s vezetéssel vonultak szünetre a mieink.
Varga is kapott
 A második játékrész valamivel csöndesebb játékot hozott. Helyzete továbbra sem nagyon akadt a vendégeknek és a mieink sem törték már annyira magukat az eredmény miatt. Azért egy Deme bólintást és egy Horváth helyzetet érdemes megemlíteni, amelyből újabb gól nem született. Az első félidőhöz hasonlóan Tóth Norbert ismét vállalkozó kedvében volt, azonban jó 20 méterről elengedett balosa erőtlennek bizonyult. A 65. percben cserélt Luhály István: Ónodi helyére Abonyi állt be, majd tíz perccel később Tóth László helyett Füleki lépett pályára. Abonyi hamar betalálhatott volna, azonban Bodnár kiugratása hosszúra sikeredett, így a kapujából kilépő Homa tisztázni tudott. A 75. percben azonban már nem mentett ő sem. Varga indult meg a baloldalról majd indította a jobboldalon Abonyit, aki a tizenhatos jobb oldaláról megvárta a középen érkező Horváthot, majd középre adott, középpályásunk pedig közelről a kapuba lőtte a labdát. 4-0. A hátralévő percekben már csendesen leperegtek, így csapatunk újabb sikert könyvelhetett el, amely zsinórban már az ötödik!

Aszaló – Mád    4-0 (3-0)
Halmaj, 100 néző. V.: Horváth II.
Aszaló: Lövei – Buri, Deme, Meczkó, Konkoly, Horváth, Varga, Kispál (Tóth N.), Bodnár,. Tóth L. (Füleki), Ónodi (Abonyi). Edző: Barcsa László, Luhály István.
Mád: Homa – Csiklya, Erdélyi, Kramcsák, Tóth K. (Czentnár), Czirba, Nyírcsák (Mészáros), Orlóczki, Orosz, Tóth D. (Motkó), Vasas (Földi). Edző: Zsiga Gyula.
G.: Kispál, Tóth L., Deme (11-esből), Horváth.
Jók: az egész csapat, ill. Czirba.
Ifi: 0-1.
Luhály István: – Fiatal, lendületes csapatot sikerült meggyőző fölénnyel legyőzni, mert a győzelem azoké, akik hisznek benne és sohasem adják fel. Köszönöm fiúk ezt a szép ajándékot! Nyugodjon békében Béla bácsi, és minden elhunyt.
Zsiga Gyula: – Gyalázatos első félidőt produkált a csapat amelynek egyenes következménye volt a súlyos vereség. Gratulálok az Aszalónak, sokkal jobban akarták a győzelmet és tettek is érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése