2011. november 18., péntek

"Nem mehetünk fejjel a falnak!"

 Barcsa László és a csapat számára is a szezon egyik legnagyobb mérkőzése lesz szombaton Tállya ellen. Hiszen amellett, hogy a tállyaiak vezetik a tabellát, vezetőedzőnk korábbi állomáshelye is volt a Tokaj helyaljai együttes. A vezetőedző elmondta mindenképpen a győzelemért megy a csapat hazai pályán, azonban nem szabad nekiesni a listavezetőnek!

Múlt szombaton ongai sikerének köszönhetően a csapat továbbra is 3. helyen áll a tabellán, Hogyan értékelné azt a 90. percet?
Barcsa László: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ilyen pályán, és egy ilyen stílusú csapat ellen nem lehet jól játszani. Tudtuk hogy nagy küzdelem lesz, és örülök hogy ennek is megtudtunk felelni. Örülök az ongai győzelemnek, megérdemelten nyertünk!

Na de törődjünk rögtön a jövővel: szombaton a minden szempontból rangadónak számító Tállya ellen mérkőzik meg csapatunk, az ellen a Tállya ellen, amely a hétvégén kikapott Szikszó-Tomor-Lakon, míg mi egy 6 meccses győzelmi szériával a hátunk mögött várjuk a mérkőzést: kinek jobb a helyzete?
B.L.: A nagyobb teher úgy gondolom rajtunk van. Egy esetleges vereséggel több helyet csúszhatunk vissza a tabellán, és nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a jövő héten is, úgyhogy győzelmi kényszer alatt játszunk.

Mi lehet a döntő a találkozón?
B.L.: Döntő lehet a pálya ismerete és az, hogy a kulcs játékosokat melyik csapat tudja semlegesíteni.

Rangadóhoz méltó játékvezetői hármas dirigál, Kálmán Imre vezetésével! Nyilván számít ki a játékvezető a egy-egy mérkőzésen, viszont tudjuk, hogy a hétvégére kijelölt sporttárs szereti osztani a lapokat. Fel lehet készülni a játékvezetőből is?
B.L.: Igen, fel lehet készülni egy játékvezetőből. Kálmán úr a megye legjobb játékvezetője, akinek tekintélye van, csend van a pályán és ő az, aki a szabályok szellemében vezeti a mérkőzéseket. A többi a két csapaton fog múlni.

Az előző kérdés már kicsit átutalás a jövőhétre, ugyanis Buri Attila és a két Tóthnak egyaránt 4-4 sárga lapja van, őket érdemes-e figyelmeztetni, hogy vegyék figyelembe a jövőheti rangadót is, vagy felesleges?
B.L.: Természetesen fogjuk őket figyelmeztetni, és megduplázzuk a lapokért járó büntetést, ha esetlegesen valaki nem csapat érdekből kap lapot.

Nyilván tisztában van mindkét csapat játékával, játékosaival. Játsszuk a sajátunkat, vagy alkalmazkodunk az ellenfélhez?
B.L.: Nagyon nehéz kérdés. Gondolkodok egyiken és másikon is. Sok mindentől függ hogy mit fogunk játszani, amit csak szombaton lehet eldönteni. Az biztos hogy támadó focit fogunk játszani, mert hazai pályán csak a győzelem elfogadható, de nem fogunk fejjel a falnak menni. Ha mindkét csapat a tudásának megfelelően fog játszani a nézők lesznek az igazi nyertesek. Az elkövetkező két mérkőzésen kiderül, hogy valójában hol tartunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése