2012. március 10., szombat

Az eredmény alapján szoros volt

Horváth góljának és a győzelemnek is örülhettek!

Elkezdődött a tavaszi szezon! Jó hír az edzőknek, játékosoknak, és nem utolsó sorban a szurkolóknak. Rossz hír, hogy az újabb mérkőzésért még mindig Halmajra kellett utaznia az aszalói szimpatizánsoknak. A szép tavaszi idő azonban talán kárpótolta őket, és talán ennek köszönhetően szép számú nézőközönség láthatta, mint nyeri meg a Barcsa László vezette legénység az első tavaszi bajnokit. A játék hagyott némi kívánni valót maga után és a helyzetkihasználáson is van mit még javítani, hiszen több ziccert is elpuskáztak a mieink, így Horváth Benjámin második félidőben szerzett fejese döntötte el a találkozót, és Sajóbábony bukásának köszönhetően máris közelebb került a csapat az élbolyhoz.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!


 Az összecsapás elején ismerkedtek a csapatok egymással és a pályával. Az első nagy helyzetre azonban nem kellett sokat várni, egy előreívelt labdát Horváth vett le teljesen üresen az ellenfél térfelén, majd a 16-oson belülre kerülve ballal lőtte el a labdát, Serki kapus azonban hárította a próbálkozást. Többet birtokolták a mieink a labdát, a vendég védelem azonban stabilan állt a lábán, így igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítani. A vendégeknek is csak a védővonalig voltak veszélyes megindulásai, azonban a Jakab vezette védelmet nem tudták átjátszani. A félidő felénél Horváth került ismét nagy helyzetbe, Halder nagyszerű passza után Horváth próbálta meg átnyesni a labdát Serki felett, ő azonban ezúttal is szépen hárított. Majd gólt szereztek a mieink, más kérdés hogy az első számú partjelző másként látta az esetet: Kosztek jobboldali beadását Lázár lőtte egyből a jobb alsó sarokba, az asszisztens jelzésére azonban a gólt érvénytelenítette les címén Horváth játékvezető. Maradt tehát a 0-0. Löveynek nem sokszor kellett játékba avatkozni, többnyire csak előreívelt labdákat kellett felszednie. Újdonsült csatárduónknak nem sok helyzete akadt, Lázár lesgólján kívül volt még egy távoli próbálkozása, akárcsak Haldernak, amik azonban kaput tévesztettek. Az első félidő így 0-0-s döntetlennel ért véget.

 A második játékrész már eseménydúsabbra sikeredett, és nem csak a gól miatt. Az első komoly lehetőségnél Horváth baloldali beadása után Kosztek a hosszú oldalon érkezett, azonban már nem tudott belepiszkálni a labdába, így a labda elhagyta a játékteret. Majd egy szögletrúgás után a fejeseiről híres Jakab Gyula bólintott kapura, labdáját azonban a gólvonalon álló védők kirúgták. Az 59. percben aztán Kosztek jobboldali beadásánál alászaladt Serki, a hosszú oldalon érkező Horváth pedig másfél méterről a kapuba fejelte a játékszert. 1-0. Ezzel megszerezték a vezetést a mieink és támadásban is maradtak a fiúk, bár akadtak veszélyes tiszalúci kontrák, egyenlíteniük nem sikerült. Legveszélyesebb próbálkozásuk, egy eladott labda után kontrázhattak a baloldalon, majd Horváth lőtt 16 méterről laposan, Lövey azonban hárított. Majd lecserélése előtt Lázár iramodott meg egy előrevágott labdával, szorongatott helyzetben azonban nem tudta eltalálni a kaput. A 75. percben, a Lázár helyett pályára lépő Ónodi Csaba fűzte át a védőket a baloldalon, majd buktatták a 16-on belül, Horváth játékvezető azonban a 11-es helyett, sárga lappal díjazta az esetet fiatal támadónknak, műesés miatt, pedig elég egyértelmű volt. Majd Kosztek Erik viharzott el a jobb szélen, középre adásáról úgy maradt le Ónodi és Bodnár is, ahogyan az előbb jobb szélsőnk, így centik hiányoztak ismét a második gólhoz. Halder Péter is próbálkozott, ám előbb lapos lövése kerülte el a jobb alsó sarkot, majd egy magasba felpattanó labdát lőtt ez nagyszerűen kapásból jó 20 méterről, kapáslövése azonban egy méterrel elment a kapu fölött. A 82. percben második sárga lapja után Macsó Szilárd megkapta a pirosat, így ő idő előtt mehetett zuhanyozni. Csak hogy ne maradjunk izgalmak nélkül, az utolsó percben egy felívelést követően szöglettel jöttek tiszalúciak, amely szögletrúgást Füleki blokkolta a rövid oldalon, az újabb szögletet a hosszú oldalon nem talált embert, így Horváth játékvezető lefújta az összecsapást, amelyet 1-0 arányban megnyertek a mieink.   

Győztes csapat

Aszaló-Tiszalúc: 1-0 (0-0)
Halmaj 200 néző. V.: Horváth II. G.

Aszaló: Lövey - Buri, Jakab, Meczkó, Konkoly - Kosztek (Bodnár), Varga (Kispál), Sikorszki (Tóth N.), Horváth - Halder (Füleki), Lázár (Ónodi)
Edző: Barcsa László, Luhály István
Tiszalúc: Serki - Gellérfi, Simon, Kovács (Glonczi), Horváth T. (Koczka) - Lastóczki, Roha, Macsó, Huszti - Horváth S. (Babos), Gaál.
Edző: Majdanics Péter

Gólszerző: Horváth (59 p.)
Kiállítva: Macsó (82. p)
Jók: Sikorszki, Jakab, Horváth ill. az egész csapat
Ifi: 0-5

Barcsa László: Gyenge játékkal nyertünk. Sok ziccert hibáztunk, javulnunk kell mindenben, mert ez kevés lesz.
Majdanics Péter: Jól küzdöttünk, lesz ez még jobb is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése