2012. március 18., vasárnap

Először, de teljesen megérdemelten!

Először nyert a csapat Edelényben!

A 19. fordulóban edelényi kirándulás várt a csapatra. Az előző fordulót figyelembe véve, amikor is Tállyán értek el 0-0-s döntetlent a Bódva-partiak, nem tűnt sétagaloppnak a vasárnapi mérkőzés. A mieink ellen szólt az a tény, hogy még sosem sikerült Edelény városából mind a három ponttal hazatérni sőt, még egy pontot sem sikerült sohasem elcsípni. A télen nagy átváltozásokon áteső vendéglátók ellen végig mezőnyfölényben játszottak a mieink és a második félidőben szerzett Kosztek találattal, valamint a hazaiak kapusának öngólját követően 2-0-ra nyertek, és ezzel tapadnak szorosan az élbolyra kedvenceink.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Már a mérkőzés elején látszott, hogy a hazaiak nem fognak fejetlenül a falnak menni. Ráadásul már az első percektől többet birtokolták Vargáék a labdát, és a légi párharcokból is rendre a mieink kerültek ki győztesen. Az első helyzet Halder Péter nevéhez fűződött, aki szorongatott helyzetből, jó 25 méterről lőtt ballal, a kapu fölé. Jóval aktívabb volt csapatunk jobb oldala, és így Kosztek előtt is adódott lehetőség, ő azonban a kapus felett ugyan át emelte a játékszert, azonban egyben  kapu mellé is, így továbbra is maradt a 0-0-s döntetlen. Majd Varga és Kispál is próbálkozott lövéssel, azonban ők is célt tévesztettek, míg Sikorszki próbálkozásába beleléptek a hazaiak. Az első edelényi helyzet, egyben majdnem a hazaiak vezetését jelentette: Badalik végzett el szabadrúgást jobb oldalról, amelyre Lövey rossz ütemben lépett ki, így Gáll fejelte el előle a labdát, szerencsére azonban a kapu fölé. Ez ugyan meghozta a lelkes edelényi publikum hangját, kedvenceik nem sok vizet zavartak a Jakab irányította védelemnek. Bár a hazaiak támadósorában ott volt a tavaly még aszalói mezben futballozó Bari Gábor, az ő legszembeötlőbb momentuma az némi kakaskodás volt Varga Dáviddal, azonban a végig jól bíráskodó Zám László elsimította a konfliktust. Aztán a 42. percben középpályásunk kapott sárga lapot, sokadik szabálytalanságát honorálta a játékvezető a színes cédulával. Az első félidőben így bár mezőnyfölényben játszottak a mieink, igazán nagy ziccert nem sikerült kidolgozni, az első félidőben tehát 0-0-s eredménnyel vonultak szünetre a csapatok. 
 A második játékrészre nem eszközölt változtatást egyik tréner sem, így ugyanaz a 22 ember esett egymásnak a második 45 percre. A játékot továbbra is a mieink irányították, és helyzeteket ismét csak a mieink statisztikájához írhattunk: azonban Lázár távoli kísérleténél a kapus hárított, míg Halder és Kispál lövése célt tévesztett. Majd Sikorszki indította a jobb oldalon Lázárt kissé hosszan, a kapujából kilépő Ihász elcsúszott, Lázár pedig rosszul találta el a labdát, így oda lett a nagy lehetőség. Majd a 64. percben Kispál beívelését Kosztek fejelte át mérnöki pontossággal a kapus felett, ezzel megszerezték a vezetést a mieink. 0-1. Egy perccel később Lázár helyére Ónodi Csaba állt be. Kettő perccel később Ónodi akár gólt is szerezhetett volna ha kissé szemfülesebb, az érdem azonban Horváthé, aki kilépett a jobb oldalon, majd 14 méterről ellőtte a labdát a kapus mellett, lövése azonban a bal kapufáról kifelé pattant, Ónodi elől pedig tisztáztak a hazai védők. A 67. percben a gólpasszt adó Kispál helyére Tóth Norbert érkezett, egy perccel később pedig egy nagy kapushibát követően már kettővel mentek a mieink: Horváth ívelte be jobbról a labdát, amit Ihász a magasba öklözött, majd még egyszer megpróbálta ezt azonban a saját kapujába ütötte a labdát. 0-2.  Érthető volt tehát, hogy földre rogytak a hazaiak, akik ezután már mindegy mindegy alapon mentek előre. Ennek a felfogásnak hozománya volt a második félidő legveszélyesebb edelényi próbálkozása egy jobboldali lövés Badalik részéről, Lövey azonban a kapu fölé ütötte a labdát. Kitámadtak a hazaiak, és majdnem rajtuk csattant az ostor, Horváth szerzett erőszakosan labdát, majd Halderhoz passzolt, így három a kettőbe támadtak a mieink, támadónk a hosszún üresen érkező Kosztekhez passzolt, aki egy vissza csel után kapura lőtt, lövésébe azonban beleléptek. Középpályásunkat a 77. percben Füleki Gábor váltotta, míg Halder helyére a 81. percben érkezett Tóth László. Utolsó változtatásként még a 84. percben Horváth helyére Bodnár érkezett. A mérkőzés utolsó próbálkozása Tóth László nevéhez fűződött, lövését azonban hárította a kapus.

Megköszönték a szurkolóknak!
 A találkozó legjobbjának Meczkó Gergelyt hozta ki Barcsa László nem véletlenül, hiszen beállósunk végig magas szinten futballozva, rendre megelőzte emberét fejjel-lábbal, és talán egy-két kivétel akadt, mikor a rengeteg megszerzett labdát nem jól passzolta tovább. A Kazincbarcikáról Edelénybe visszaérkező Badaliknak szinte levegőt alig engedett, így teljesen jogosan lett Meczkó a mezőny legjobbjának választva, ráadásul egész szezonban hasonló játékkal rukkolt eddig elő. Csapatunk így magabiztos 2-0-s sikert aratott Edelényben, így megérdemelt volt a taps a mindegy 25-30 fős aszalói szurkolótábortól, akik a mérkőzés végén megköszönték a csapatnak a pályán nyújtottakat. Jövőhéten a szezon talán egyik legkeményebb találkozója következik, a hétvégén Tállyát két vállra fektető Bükkábrány ellen!

BTE Edelény – Aszaló    0-2 (0-0)
Edelény, 300 néző. V.: Zám.
Edelény: Ihász – Kótai (Hársasi), Kecskeméti, Gogolya, Molnár D., Konyha (Benke), Gáll, Bányász, Bari (Miskolczi), Badalik, Kalász. Edző: Szatmári Zoltán.
Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Meczkó, Kosztek E., Varga D. (Füleki), Sikorszki, Kispál (Tóth N.), Horváth B. (Bodnár), Halder (Tóth L.), Lázár (Ónodi). Edző: Barcsa László, Luhály István.
G.: Kosztek, Ihász (öngól).
Jók: Kalász, Gáll, Kótai, Kecskeméti, ill. Meczkó (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.
Ifi: 4-1.
Szatmári Zoltán: - A második félidőben 0-0-nál ziccert hibáztunk, utána pedig két gólt ajándékoztunk, így csak vereség lehetett a vége. Tanulni kell a hibákból. Jó volt a játékvezetés.
Barcsa László: – Kitűnő játékvezetés mellett a második félidei játékunkkal megérdemelten nyertük meg a számunkra fontos mérkőzést. Sok sikert kívánunk az Edelénynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése