2012. május 17., csütörtök

"Egymásért küzdve érhetünk el újabb sikereket!"

Luhály István előtérbe került! (fotó: www.boon.hu)

Luhály István érdekes helyzetbe keveredett: eddig többnyire Barcsa László jobbkezeként volt a felnőtt csapat másodedzője, másfél hete azonban első számú vezetőedzője lett. A csapat azóta 1 kupatovábbjutáson, és két bajnoki sikeren van túl (Az encsi mérkőzést megelőzően készült az interjú, így az utolsó kérdés arra vonatkozik). Ráadásul összekapta magát a csapat, mind akaratban mind játékban, és ahogy Luhály István említi, csak egymásért küzdve érhetünk el sikereket: ezt tapasztaltuk Encsen is, meglett az eredménye!


Miként látja a Sajószentpéteri mérkőzés után kialakult helyzetet? 
Luhály István: A mérkőzés első félidejében, és a 2. félidő elején, bár több gólhelyzetet kihagytunk, mégis 2:0-ra vezettünk, a játékot mi irányítottuk, mezőnyfölényben voltunk. A győzelem mértéke tűnt számunkra kérdésesnek, ezért derült égből villámcsapásként hatottak ránk, az utolsó félórában történtek.
Sok egyéni hiba csúszott be támadásban, labdaszerzésben, és főleg a védekezésben.
Több játékos nem élt a játékkal, fejben nem volt ott a mérkőzésen, és ez sajnos, már nem az első ilyen mérkőzés volt.
A megbeszélt feladatokat nem tartották be egyes játékosok. A csúfos vereség mellett, a mérkőzés végi jelenetek, és kiállítások hatása, a következő mérkőzésekre is kiterjed. Ezért volt ez felelőtlenség a játékosok részéről.
Ebben az időszakban nagyon kellemetlenül éreztem magam a kispadnál. Érthetetlenség és tehetetlenség kerített hatalmába. Ilyet még korábban talán soha nem éreztem.
Ezt a kilátástalan helyzetet, a lobbanékonyabb Barcsa Laci is nehezen viselte.
Bántotta Őt is, és úgy érezte, hogy azok a játékosok, akikben Ő nagyon is megbízott, most cserbenhagyták.
A mérkőzés végére elege lett ebből a fociból.
Gyors búcsút követően eltávozott Sajószentpéterről.
Nagyon sajnálom, hogy lehiggadva sem változtatta meg véleményét.
Remélem, egy kis pihenő után újra edzősködni fog.
Köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk, és már nem először!
Az ÉLET kiszámíthatatlan, senki nem tudhatja hogyan alakul jövő, a jövőnk!

Barcsa László lemondásával ön lépett a vezetőedzői szerepbe. Korábban mennyire volt beleszólása egy-egy kezdő 11-et, illetve taktikát illetően?
L.I.: Lacival egyeztettük a véleményünket, a taktikát, illetve az összeállítást illetően, az esetleges eltérés esetén azonban, a végső szó a Lacié volt.
A folytatást nézve: a játékosok, a vezetők, és a szurkolók összefogását kérem.
A REND, FEGYELEM, a megbeszéltek betartását, az egymásért, a sikerekért vállalt küzdést kérem a játékosoktól!

 A Magyar Kupa mérkőzésen újra előjött a második félidei betegség, ám így is sikerült a sima továbbjutás. Miként értékeli azt a mérkőzést?
L.I.: Nem beszélnék semmilyen „betegségről” sem, és remélem fiúk tudatába sem épít be senki ilyet.
A második félidőben nyújtott teljesítményünk a legtöbbször megfelelő volt.
A Tiszalúc és az Edelény ellen például a 2. félidőben lőtt góllal, ill. gólokkal nyertünk.
A Sajószentpéter elleni bajnoki utolsó 35 perce, illetve a Trizs elleni kupamérkőzés 2. félidejének első fele lóg ki a sorból. Ekkor csapatként, de főleg egyénileg követtünk el hibákat, a biztos vezetés, ill. az egyértelmű mezőnyfölény tudatában. Fejben nem volt összeszedett jó pár játékos, amelynek kicsúcsosodása a sajószentpéteri mérkőzés befejezése, a kiállítások voltak.
Ezen esetekben is bebizonyosodott, hogy bár a focit lábbal játsszák, azért fejben dől el!
Úgyhogy, nem kell semmilyen „betegségtől” tartani, hanem az öltözőbe érkezéstől kezdve, az utolsó sípszóig, csak a mérkőzésre kell koncentrálni, és akkor elkerülhetjük az ilyen jelenségeket!

Milyen mérkőzésre számít jövőhéten Hidasnémetiben?
L.I.: Hidasnémeti a Megyei III. osztály encsi csoportjában szerepel.
Létesítményei magasabb osztályú igényeket is kielégítenek, a csapat régebben szerepelt a Megyei II. osztályban is.
Tavasszal 4-5, magasabb osztályt is megjárt (főleg 30 év fölöttiek), Szlovák játékossal erősített az Egyesület:
Ennek következtében a tavasz folyamán, 8 mérkőzésen 19 pontot szereztek (6-1-1), az őszi 11 fordulóban megszerzett 10 ponthoz. Így az osztály élcsapatai közé kerültek. Céljuk a következő évben a Megyei II. osztályba kerülés.
Az MK-ban 3 mérkőzést játszottak eddig: Pálháza (2:1), Boldogkőváralja (2:1), és Garadna ellen (3:1). Megérdemelten jutottak el az 5. fordulóig.
Nagy ellenállásra, jó, színvonalas mérkőzésre, és természetesen a Mi győzelmünkre, és továbbjutásunkra számítok ellenük, a május 23- án lejátszandó mérkőzésen!

A hétvégi Sátoraljaújhely elleni mérkőzésen a szép játéknak az első félidőben meg lett az eredménye. Hogyan látta a hétvégi 90 percet?
L.I.: Az első félidő szép, eredményes, időnként közönségszórakoztató játékot, 5 gólt hozott részünkről. A fiúk harcosak, lelkesek voltak, időnként szép passzokkal, nagyszerű támadásokat is vezettek. Az egész mérkőzésen igazi csapatként játszottak, a siker elérése érdekében.
Sajnos a 2. félidőre „hívatlanul” megérkező erős, viharos széllel szemben nem tudtuk folytatni a gólgyártást. A természeti erők, ill. a többször indokolatlanul beintett leshelyzetek is megakadályozták mindezt.
Remélem, ez a lendületünk, és hozzáállásunk a hátralévő bajnoki és kupamérkőzéseken is kitart, mert csak egymásért küzdve érhetünk el újabb sikereket.

Hétközi forduló alkalmával alkalmazza-e a "Győztes csapaton ne változtass" elvet, illetve mit vár az encsi mérkőzéstől? 
L.I.: A Sátoraljaújhely elleni győztes mérkőzés vége óta, már ez a gondolat foglalkoztat.
A tavasz folyamán ténylegesen lejátszott 10 bajnoki mérkőzésünkön 4-szer szerepelt a korábban elképzelt alapcsapat, ugyanabban a kezdő összetételben, az előző mérkőzések eredményétől függetlenül.
A többi mérkőzésen változtatnunk kellett különböző oknál fogva.
Így a Sátoraljaújhely elleni kezdőcsapat 3 helyen tért el az ún. alapcsapattól. A szerkezet és a posztok is változtak.
A mérkőzésen minden játékos teljesítményével meg voltam elégedve.
Nagy változás nem indokolt, amennyiben mindenki tudja hozni az Újhely elleni mérkőzésen mutatott formáját.
Azonban az alkalmazandó taktika, és a csapat érdeke, esetleg 1 helyen fog változást eredményezni a csapat kezdő összeállításában.
A mérkőzésen nagyon bízom a fiúkban, és nagy küzdelemben kiharcolt győzelmet várok, amely terveink életben tartásához is szükséges!                                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése