2012. május 13., vasárnap

Tényleg az első félidőben kellett megnyerni!

Egységben volt az erő!

Szombaton a sajószentpéteri zakót kellett feledtetnie csapatunknak, ráadásul elég foghíjas volt a társaság, hiszen Lövey és Konkoly eltiltás miatt nem lehetett jelen, Jakab Gyula és Bodnár Barnabás munkahelyi elfoglaltság miatt, valamint Abonyi László még korábbi műtétje után lábadozik, Tóth László pedig magánéleti elfoglaltsága miatt nem miatt nem volt jelen. A csapat mindenesetre csapat volt, és csapatként küzdött, amely kifejezetten élvezetes jó játékkal párosult. Ráadásul az első félidőben eredményes is volt, hiszen öt góllal elmentek a mieink. A második játékrészre óriási szélvihar támadt, ami nagyban befolyásolta a mieinket abban, hogy tovább növeljék előnyüket, ellenben egyszer a Löveyt jól helyettesítő Medvét, csúnyán megtréfálta a viharos erejű szél. Mindenesetre gólokban és játékban is sikerült feledtetni a múlt heti kisiklást, és tovább folytathatják a mieink a harcot, a dobogós helyekért. S ami még örömteli hír: talán(!) ez volt az utolsó halmaji mérkőzés, azaz: hazaköltözünk!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

  Az első félidőt hiába kezdték a vendégek, azonban az irányítás hamar csapatunk kezébe került. A Vargával végződő védelem biztosan állt a lábán, így korai rohamokra nem volt lehetősége a vendégcsapatnak. Ellenben már a 9. percben vezetést szereztünk: Meczkó ívelte fel a labdát Fülekire, aki továbbcsúsztatta azt Lázárnak, aki a kilépő Dankó kapus felett a hálóba emelt. 1-0. Négy perccel később szintén Füleki adta az gólpasszt, remek ütemben ugratta ki a mélységből érkező Horváthot, aki a tizenhatos vonalánál egy csellel elfektette a kapust, majd a kapuba passzolta a labdát. 2-0. Tovább nőhetett volna az előny, azonban Kosztek kiugratását követően éles szögből ellőtt labdája a hosszú oldali kapufán csattant. Majd Medvének akadt dolga, amikor is Szabót indították meg a jobboldalon, a kapujából kilépő Medve azonban elcsípte a támadó elől a labdát. Majd Fodor tekerte be élesen a labdát egy baloldali szögletből, ami azonban mindenki előtt elszállt a tizenhatoson belül. A trizsi első félidőhöz hasonlóan, vagy talán annál is higgadtabban, szemre is tetszetősebben járatták a labdát a mieink, ennek köszönhetően mindkét oldalról sikerült veszélyt teremteni. Majd négy perc alatt eldöntötték a mieink a mérkőzést. A 34. minutumban Horváth bátran letámadta a hátul gurigázó védőket, aki közzé (nézőpont kérdése) jó ütemben lépett be, így a védő a labda helyett szélsőnk lábát találta el, Farkas játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Halder higgadtan lőtte a jobb alsó sarokba. 3-0. Egy perccel később már újra támadásban voltak a mieink, és Lázár igazi klasszis teljesítménnyel megszerezte a negyedik találatot: középen kapta a labdát, és azt az érzést keltette az emberekben, hogy továbbadja a játékszert a jobbján Koszteknek, a védők elléptek előre, ő pedig balra húzott egyet, majd középről, jó 20 méterről okosan felnézve, a bal alsó sarokba tekerte a labdát. 4-0. Kettő perccel később, már feltámadt az orkán erejű szél, de még nem játszott közre Lázár harmadik góljában. 25 méterről kissé jobbról végzett el szabadrúgást támadónk laposan, ami Dankó előtt megpattant, így azt a saját kapujának a jobb felső sarkába ütötte. Ahogy Lázár a szünetbe elmondta: "Okosan, laposan, a felsőbe!" 5-0. A szünet előtt még próbálkoztak egyet a vendégek, azonban Fodor szabadrúgását biztosan fogta Medve, így a szünetre 5-0-s vezetés tudatában vonultak kedvenceink: Megérdemelten!

 A második játékrészben oda kellett figyelni a nagy szembe szélre, ami a vendégeket támogatta, igen erőteljesen. Ezt kihasználva az 54. percben szépíteni tudtak, egy távoli szabadrúgást lőttek kapura, és bár Medve beleért az erőteljesen csapódó labdába, az nem volt elég, így Petró révén 5-1-re módosult az eredmény. Nálunk számos lesállás miatt szakadt félbe az akció, igaz akadtak kétes szituációk, amikor nem volt biztos, hogy Horváth előrébb volt a védővonalnál. Ahogy az várható volt, az újhelyiek élni szeretnének a hátszél adta lehetőséggel. Fodor rúgott el egy szabadrúgást, beadás helyett kapura tekerte a labdát, és a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Majd Kalocsai cselezte be magát a tizenhatoson belülre a baloldalon, majd lőtt kapura, azonban a kissé kilépő Medve szögletre tolta a labdát. Nem sokkal később szintén szögletnél a rövidre érkező Fodor jobbal vette célba a rövid felső sarkot jó 15 méterről, Medve újra bravúrral hárított, majd az ezt szögletet közelről fejelték a kapura, amelyet szintén a Lövey-t helyettesítő hálóőr paskolt szögletre, és az ezt követő sarokrúgást már ököllel a mezőnybe tisztázta A 75. percben Kosztek helyett Ónodi lépett a pályára, aki hamar észrevétette magát, ugyanis a jobboldalon remek ütemben indította Lázárt, aki a partjelző szerint leshelyzetben volt. Maradjunk annyiban erre sem mert volna senki felesküdni. Tíz perccel a találkozó vége előtt Lázár a tizenhatos sarkáról végzett el szabadrúgást, a rövid alsónál azonban üggyel-bajjal védeni tudott Dankó. A 84. percben Sikorszki hagyta el a pályát, helyette Agárdi, majd kettő perccel később Füleki helyett Horváth Erik lépett a zöld fűre. Érdemleges akció már nem alakult ki, így a mieink 5-1-es győzelemmel, és főleg az első félidőben mutatott szép játékkal, némileg feledtetni tudták a múlt heti fiaskót, ráadásul a meglehetősen foghíjas társaság tudott egymásért küzdeni, a Varga Dávid irányította védelem pedig, az ideiglenes csapatkapitánnyal az élen, szinte hiba nélkül lehozta a mérkőzést.

Újra volt minek örülni!

  
Aszaló – Sátoraljaújhely 5-1 (5-0)

Halmaj, 50 néző. V.: Farkas.

Aszaló: Medve – Buri, Varga, Meczkó, Kosztek (Ónodi), Sikorszki (Agárdi), Tóth N., Füleki (Horváth E.), Horváth B., Lázár, Halder. Edző: Luhály István.
Sátoraljaújhely: Dankó R. – Fedor, Matisz, Fodor J., Kállai, Szabó, Pankovics D., Pankovics I. (Blaha), Petró A., Petró M. (Petercsák, Főző), Kalocsai. Edző: Szabó László.

G.: Lázár (3), Horváth B., Halder (11-esből), ill. Petró A.
Jók: az egész csapat, ill. Petró A.
Ifi: 0-1.

Luhály István: – Az első félidőbeli szép, eredményes és közönségszórakoztató játékunkat sajnos a második félidei erős szembeszél miatt nem tudtuk folytatni, kár érte. Gratulálok a fiúknak! Barcsa Laci köszönjük szépen a munkádat!
Szabó László: – Sajnos az első félidőben eldőlt a mérkőzés, gratulálok a hazai csapatnak. A pálya talaja játékra alkalmatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése