2012. október 7., vasárnap

A szív diadala - Diósgyőr módra!

Ebben a képben minden benne van...



 
 A 8. fordulóban Encsre látogatott csapatunk, ahol a hazaiak ellen kiélezett csatára volt kilátás. Nem is csalódhatott az, aki ezen a délután kilátogatott az encsi szabadidőközpontba, ugyanis jó időben, jó csapatokkal, egy jó iramú, kemény csatát hozott a 90 perc. Aki látta a péntek esti DVTK-MTK NB1-es bajnoki összecsapást, kétségkívül jó pár párhuzamot vonhatott a két mérkőzés között. Aszalói szimpatizánsként számunkra hatott kedvezően a diósgyőri mentalitás, ugyanis a kedvenceink a mérkőzés 2/3-t emberhátrányban futballozták végig, és így sikerült megfordítani a mérkőzést a második félidőben 2 percen belül Pecsenye és Vécsi találatának köszönhetően! S ami végre látható és érzékelhető volt: felhőtlen volt az öröm!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Nem indult jól a mérkőzés a mieink számára, ugyanis korán vezetést szereztek a hazaiak. Az 5. percben Gierlinget verte meg egy az egyben Gallyas az alapvonalnál, majd visszagurítását követően Havas rúgta Lövey kapujába. 1-0. A korai gól némileg összezavarta a mieinket, de a kezdeti sokkon gyorsan túltették magukat Sikorszkiék, s bár többet birtokolták a labdát, a hazaiak kontrái - Gallyas gyorsaságában bízva - mindig életveszélyt jelentettek. A mieink többnyire a jobboldalon Kosztek révén próbáltak a hazai védelem mögé kerülni, egy jobboldali beadást követően aztán Vécsi előzte meg a kapust és csúsztatott a hálóba, Tiszóczki Attila partjelző zászlaja azonban a magasban volt, így a gólt Bárczi játékvezető érvénytelenítette. A 29. percben aztán megfogyatkoztak a mieink, miután betegség miatt a múlthéten hiányzó, most a kezdőbe visszakerülő Meczkót második sárga lappal kiállította a játékvezető. A múlthéten ugyebár feltámadtak a mieink az emberhátrányban, azonban nem mindegy hogy egy csapatnak 28, vagy éppen 61 percet kell 10 emberrel végigfutballoznia. Vissza kellett tehát elviekben húzódni, azonban ez nehézkesen jöhetett létre, ha a pontszerzés járt a játékosok fejében. Márpedig miért ne járt volna, azonban ezért törekvésért az első félidőben nem sikerült elegendő követ megmozgatni.
 Ellenben a második félidőben. Más felfogásban futballozott a csapat és ez eredménnyel párosult. Az első nagy lehetőségünk Halder előtt adódott, aki egy jobboldali beadás után lőtte kapu mellé a labdát közelről. Majd Gallyas tört be a tizenhatoson belülre, és az ötös sarkáról lőtte telibe a kivetődő Lövey-t. A 71. percben aztán Halder szöglete után Braun számolta el a labdát, és az üresen érkező Pecsenye az üres kapuba továbbította a játékszert. 1-1. Egy perccel később ismét Halder volt az assziszt jegyzője, baloldali beadására Vécsi érkezett remek ütemben és perdítette a kapu bal oldalába a labdát. 1-2. Egy perc alatt megfordították a mieink az eredményt. S ahogy az várható volt, a gyors előnyszerzés tudatában visszaálltak a mieink és a kontrákra helyezték át a hangsúlyt. A 75. percben Vécsi helyére mégis egy támadó szellemű játékos, nevezetesen Orlóczki László lépett pályára. Hamar középpontba is került, remek kiugratását követően ugyanis Halder iramodott meg egyedül a kapus felé, majd tolta el mellette a labdát, a mellette felfutó Füleki pedig az üres kapuba passzolta azt. Bárczi játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot, annak ellenére, hogy a partjelző nem jelezte a lesállást. Flipperjelenet adódott nem egy a mi kapunk előtt, amikor szerintem még a labda se tudta kinél jár éppen, oda-vissza pattogott a tizenhatosunkon belül, azonban egy csíkos mezes mindig üggyel-bajjal feltudott szabadítani. A végén még Orlóczki maga is betalálhatott volna, azonban Halder beadására, vagy lövésébe nem ért bele, így az elment a kapu előtt. A csapat kivédekezte hősiesen az utolsó perceket, sőt többnyire a mieinknél volt a labda a ráadásban, így újabb emberhátrányban elért sikert könyvelhettünk el szombaton délután.

  
Encs – Aszaló 1-2 (1-0)
Encs, 100 néző. V.: Bárczy.

Encs: Braun – Molnár, Sziránszki, Fülöp, Galyas, Lencsés G. (Köteles), Gregó, Lencsés N. (Hankó), Czernai, Havas, Kecskés. Edző: Kőrössy Pál.
Aszaló: Lövey – Pecsenye, Meczkó, Kosztek (Abonyi), Konkoly (Tóth N.), Horváth B., Sikorszki, Gierling (Füleki), Lukács, Vécsi (Orlóczki), Halder (Agárdi). Játékos-edző: Lövey Lajos.
G.: Havas, ill. Pecsenye, Vécsi.
Kiállítva: Meczkó (27.).
Jók: senki, ill. az egész csapat.
Ifi: 3-0.

Kőrössy Pál: – Saját magunkat sikerült megverni, mert 1-0-ás vezetésünknél a csapat átment „csürhébe”.
Lövey Lajos: – Ismét emberhátrányból fordítottunk és ez önmagáért beszél. További sok sikert a hazaiaknak, kiváló volt a játékvezetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése