2012. október 22., hétfő

Ezúttal oda billent...

Horváth szerezte az első gólunkat

 A 10. fordulóban rangadón javíthatták volna a mieink a múltheti, Onga elleni botlást. A mérkőzés még Abaújszántón került megrendezésre, ami nyilván kedvezőleg hatott csapatunk játékára, ugyanis jó pályán mindig jobb teljesítményt képesek produkálni a mieink. Az ellenfél azonban az a Tállya volt, aki ellen mindig nehéz, ráadásul az előttünk álló hazaiak a múlthéten szintén vereséget szenvedtek Szikszó-Tomor-Laktól, így nekik is ki kellett köszörülniük a csorbát. A javítás nekik sikerült. Bár jól játszottak a mieink, nagy egyéni hibákat követtek el, valamint a szerencse is hiányzott ahhoz, hogy pontot, vagy esetleg pontokat tudjon a csapat szerezni Tállya ellen.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!
 Az első félidőt röviden összefoglalva elmondható, hogy nem volt egy sok ziccerrel tarkított félidő. A nagyobb helyzetek a mieink előtt adódtak mégis a hazaik vezettek 45 perc után 2-0-ra. Korán megszerezték a vezetést a tállyaiak, a 7. percben Lukács mellett Mató balról passzolta középre a labdát, az érkező Szárnya pedig a kapuba lőtte azt. 1-0. Nálunk Konkoly baloldali beadása után Vécsi fejelhetett kapura, azonban Kristófnak nem okozott komolyabb gondot a fejes. Majd mindkét oldalon egy-egy lövés, a hazaiaknál Pachinger, míg a mi részünkről Halder mérte fel a kaput. Nagy mezőnymunka folyt, sokáig igazán nagy helyzet nélkül, majd jött Kosztek kiugratása, aki a tizenhatosnál a középen üresen érkező Horváthhoz passzolt, szélsőnk viszont bár okosan a kapussal ellentétes irányba rúgta a labdát, az a kapufán csattant, így elmaradt az egyenlítés. Mihálszki Norbert, valamint Paranai Gábor pedig egy-egy lövéssel vétették észre magukat. A félidő vége előtt nem sokkal, Horváth tört be a tizenhatoson belülre, majd forgatta be Czirbát, lövésébe azonban belecsúsztak, és bár Horváth elesett, Jakkel játékvezető sípja néma maradt. A hazai szurkolók érezték, hogy könnyen baj lehet ha nem szerez még egy gólt csapatuk, azonban ennek az óhajnak a 45. percben eleget tudtak tenni a tállyaiak, egy jobboldali szögletre rosszul jött ki Lövey, a hosszú oldalon Martis fejelte kapura a labdát, a gólvonalon álló Horváth pedig már csak beleérni tudott a fejesbe, amely a gólvonal mögött kötött ki. 2-0.
Varga így szépített
 A második játékrészben kinyíltak a mieink, így lehetőséget adva a hazaiaknak a kontrákra. Próbáltak is élni ezzel a lehetőséggel a vendégek, azonban Varga jól alkalmazta a lestaktikát, így bár volt, hogy három az egyben mentek Löveyre a hazai támadók, az a valaki volt lesen, akihez a labda ment. A mieink a teljesen kitámadtak és ennek meg is lett az eredménye. Jóval több akció futott végig mindkét szélen, mint az első félidőben, és valamivel pontosabb játékkal is sikerült ezt megtenni. Eredménye az 58. percben lett, amikor Horváth a tizenhatoson belül pimaszul elhúzta a labdát a kivetődő Kristóf mellett, majd a kapuba passzolta azt. 2-1. Bár többet birtokolták a mieink a labdát, azért a hazai kontrákban ott rejlett a veszély, és egy esetlegesebb újabb gól. A 65. percben Halder Péter helyett Orlóczki László érkezett, majd öt perccel később Tóth Norbert érkezett Kosztek helyére. Mentek előre a mieink, de sem Vécsi lövése, sem Horváthé nem talált célt. Ellenben a 75. percben egy hazai kontra után Pocsai Krisztián bődületes góljával módosította az állást. A fiatal szélső jó 25 méterről lőtte ki baloldalról a rövid felső sarkot. 3-1. Bombagólra, bombagól volt a válasz: három perccel később egy szöglet után Vargához került a labda, aki jó 30 méterről talált Kristóf kapujába. 3-2. Hiába hajtottak végig a mieink az egyenlítés nem sikerült, így 3-2-es vereséget szenvedtek kedvenceink Tállyától, nem biztos hogy megérdemelten...

Tállya – Aszaló 3-2 (2-0)
Abaújszántó, 150 néző. V.: Jakkel.

Tállya: Kristóf – Czirba (Kovács), Paranai (Pocsai, Bodnár), Martis, Molnár Zs., Szárnya, Németh B., Pachinger, Mihálszki Cs., Mató (Kiss), Mihálszki N. (Orosz). Játékos-edző: Pachinger János.
Aszaló: Lövey – Pecsenye, Meczkó, Varga D., Konkoly (Buri), Kosztek (Tóth N.), Sikorszki, Halder (Orlóczki), Horváth, Vécsi, Lukács (Füleki). Já

tékos-edző: Lövey Lajos.
G.: Szárnya, Martis, Pocsai, ill. Horváth, Varga.
Kiállítva: Buri (85.).
Jók: Martis, Molnár Zs., Németh B., ill. Varga, Lukács, Vécsi.
Ifi: 2-1.

Pachinger János: – Ma gyengébben játszottunk mint az eddigi fordulókban, de a három pont meg van, és ez a lényeg.
Lövey Lajos: – A csapat helyenként jól játszott, de nagyon nagyokat is hibázott. De a legnagyobb hibát én követtem el, hogy sérülten vállaltam a mérkőzést.

1 megjegyzés:

  1. Fehérvári László2012. október 23. 11:38

    Sokat gondolkodtam azon,hogy hozzá szóljak e Lövey Lajos nyilatkozatához,mert névtelenül nem akartam a nevem megismerésevel pedig nem akarom,hogy vakakit még nehezebb helyzetbe hozzak.Végül csak igy döntöttem,mert úgy gondolom,hogy számára ettől csak jobb lehet.
    Előre bocsájtom,hogy Lajost mint játékost tisztelem,nagyon jó játékosnak tartom,mondhatnám úgy is,hogy a megye egyik legjobb kapusa,de mint edző...? Maradjun annyiba,hogy a kettő nem ugyanazon a szinten van.A nyilatkozatod folytatni kellett volna valahogyan így: és bocsánatot kérek a csapattársaimtól,hogy ma a győzelem izét nem érezhették meg.Meg kérdezném Lajost,mint edzőt mitt tenne azzal a játékossal aki nem mondaná meg,hogy sérült és miatta ment el a mérkőzés? Vagy miért van két tartalék kapus? Mit akart azzal elérni,hogy sérülten vállalta a játékot? Azt akarta bizonyitani,hogy egy lábbal,vagy egy kézzel is többet ér mint az egésszséges tartalék kapus? Szerintem most kellett volna lehetőséget adni/már csak azért is mert elhangzottak olyan vélemények is,hogy nekünk nem Tállyát kell megverni/,de igaz az is benne van a pakliba,hogy lehet a következő héten nem Löveyvel kezdődik az összeállitás.Itt lett volna a lehetőség,hogy 9 mérkőzés után bizonyitson,igy meg sikerült őt is megalázni.Ezt a mékőzést még igy is lelehetett volnai vereség nélkül hozni,de akik ezt megtudták volna oldani azok ismét a kispadott koptatták.Hajrá Aszaló !

    VálaszTörlés