2012. október 14., vasárnap

A végén kezdtünk el futballozni....

Ez sem a szabályos szerelés mintapéldája volt

A 9. fordulóban Onga csapatát fogadták vendégül kedvenceink. Az elmúlt két hét szép idegenbeli sikerei után, újra hazai pályán léphettek pályára a mieink. Az ellenfél az az Onga volt, amely csapat ellen tavaly is meg kellett izzadni a győzelemért. Akkor sikerült, most nem. Az első félidőben vezetést szerző vendégek kibekkelték a meglehetősen maguk alatt teljesítő Sikorszkiékat, és bár a mérkőzés utolsó harmadában szinte egy kapuztak a mieink, nem lett eredménye, így az ongaiak 3 ponttal távoztak Aszalóról.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Jól indult pedig a mérkőzés a mieink számára. Rögtön helyzetekkel indították a mérkőzést Halderék. Az első lehetőség Kosztek Erik előtt adódott, aki egy kiugratást követően hosszan szöktette magát, a kapujából kilépő Gável pedig felszedte előle a játékszert. Majd Vécsi lépett ki a jobboldalon, középre gurítására Horváth érkezett, azonban ő két védő között elesett az ötös sarkánál, Farkas játékvezető sípja azonban néma maradt. Majd egy jobboldali beadás után Halder fejelt a bal felső sarok felé, Gável azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát. A kezdeti nyomásból kijöttek a vendégek, majd egy Ruzsvánszki lövéssel jelezték, hogy ők is szeretnének gólt szerezni, azonban Lövey ekkor még hárított. Nem úgy a 16. percben, amikor is Nagy 18 méteres lövésébe Sikorszki vetődött bele, a labda így vágódott a felső sarokba. 0-1. Ahogy az várható volt az ongaiaknak ettől a perctől kezdve nem lesz sürgős, sem a bedobás, sem a szabadrúgás, sem a kirúgás elvégzése. Valamint a támadásba sem helyeztek nagyobb hangsúlyt ezután, és ami aggasztóbb volt, hogy a kezdeti lendület teljesen alábbhagyott és nem nagyon tudtak a mieink mit kezdeni az ongai védelemmel. Az első félidő így komótos véget ért.
 A második játékrész eleje sem sok izgalmat hozott. Az első csereként Varga Dávid helyett Orlóczki László lépett pályára, akinek rögtön akadt egy nagy helyzete, amely azonban kimaradt. A 64. percben kettős csere történt a mi oldalunkon. Két szélsőnk, Horváth és Kosztek helyett Tóth Norbert és Füleki lépett a zöld gyepre. Ekkor már kezdett újra felülkerekedni csapatunk az ellenfélen és ez újra helyzetekben mutatkozott meg: így például Sikorszki kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd a kilépő Gável felett nem tudta átemelni. Majd Vécsi ívelt a védők mögé, az érkező Pecsenye 8 méterről csak belevetődni tudott a labdába, irányítani nem tudta azt, így a kapu mellé pattogott a labda. Egy baloldali beadás után ezúttal Vécsi fejelt a kapu mellé. A vendégek kontrákból próbáltak megélni, egyszer-egyszer sikerült is a teljesen felbomló védelmünk között kiugratniuk csatáraikat, azonban hol Lukács, hol Gierling, hol a kapujából kilépő Lövey tisztázott végül. Nagy vitatkozás tárgya lett abból az esetből, amikor a bal szélen Sikorszkit buktatta csúnyán Hozdik, Farkas játékvezető sípja azonban ezúttal is néma maradt. Legközelebb a gólszerzéshez talán Konkoly járt, akinek jó 20 méteres lövése a felső kapufán csattant. Az egyenlítés nem jött össze bármennyire is próbálkoztak a mieink, így elszenvedték második vereségüket a bajnokságban Löveyék, a jövőheti Tállya elleni rangadó előtt. A javítás tehát nem lesz egyszerű a jövőhéten, viszont az garantált, hogy nagyszerű mérkőzés elé nézünk, hiszen a tállyaiak szintén vereséget szenvedtek a hétvégén, Szikszó-Tomor-Laktól.

Aszaló – Onga 0-1 (0-1)
Aszaló, 100 néző. V.: Farkas.

Aszaló: Lövey – Pecsenye (Buri), Varga D. (Orlóczki), Gierling, Lukács, Konkoly, Vécsi, Horváth B. (Tóth), Kosztek (Füleki), Halder, Sikorszki. Játékos-edző: Lövey Lajos.
Onga: Gável – Papp, Hozdik, Szabó Á., Bagi, Boszák, Smida, Nagy K. (Varacskai), Orlóczki, Szabó P., Ruzsvánszki (Bacsó). Edző: Varacskai István.
G.: Nagy K.
Kiállítva: Orló

czki (87.).
Jók: senki, ill. az egész csapat.
Ifi: 1-1.

Lövey Lajos: – Amiért az elmúlt hétvégéken a csapat foggal-körömmel küzdött azt most kidobtuk az ablakon a fegyelmezetlenségünkkel és a helyzetkihasználásunkkal.
Varacskai István: – Győzelmünket Nagy Károly édesapja emlékére ajánljuk.
 

10 megjegyzés:

  1. Szerintem most lenne itt az ideje,hogy azokat a játékosokat kellene kezdetni akik eddig alig kaptak lehetőséget.Most is akkor pörgött fel a játék amikor a cserék beálltak.Mindegyik játékos tudott egy kis pluszt hozzá tenni.És talán majd a kispadra kerülők rájönnek,hogy edzés nélkül és csak azért mert nekem van nevem csak görcsölni lehet és nem játszani.Most kell a 19-re lapot kérni.

    VálaszTörlés
  2. Egyet értek az előttem szóloval.Láttam pár meccset mostanában és szerintem a csapat nagyon védekező stilusban és felállásban játszik.Egy dobogos célokért küzdő csapatnak szerintem sokkal többet kell nyujtani az előre játékban,de nem ennyi védekező játékossal.A két szélső védő a támadásokhoz szinte semmit nem tesz hozzá.Nincs irányitoja a csapatnak,szerintem Halder megtudná oldani ezt,egyébként is sokat jön mélyen vissza,jól kapcsolodik be az összjátékba,de már nem ér oda sokszor a kapu elé,az emlitett okok miatt.Nem kritikának számtam,csak leirtam ahogy én láttam,ezért is vállalom a nevem.Változtatni kellene...Én igy küldeném jelen helyzetbe pályára a csapatot. Lövey,Buri,Varga,Meczkó Lukács,Kosztek,Sikorszki,Halder,Horváth,Vécsi,Orlóczki.Orlóczkinak ismerjük a képességeit,de több játéklehetőség kellene neki,szerintem meghálálná.Nincs bajom senkivel,de én igy változtanék,mert kell.Sok sikert a továbbiakban üdv. Barcsa László

    VálaszTörlés
  3. Az a kérdés,hogy továbbra is cél e még a dobogós hely megszerzése. A focihoz mindenki "ért",még akkor is ha mérkőzést sem látott,de jelen esetben nekem az a véleményem,hogy akinek vagy akiknek érteni kellene az nem ért,vagy nem akar hozzá érteni,ezért kérdés a cél.Az előttem,hozzászólókkal egyet értek,biztos vagyok benne,hogy a kispadosok bizonyitanák,hogy helyük van a cspatban. Lacival az összeállitással kapcsolatban a következőket mondanám, ha gólokat akarunk akkor Orlóczki kezdő,ha hátulról akarjuk a támadásokat segiteni akkor Buri kezdő ember. De ott van Vécsi szerintem fizikális problémái vannak,Kosztek nagyszerü játékos,de valami hiányzik,Halder 3 gólt mégegyszer talán az egész szezonban ha fog lőni.Beni is gyengélkedik, frissiteni kell a csapatot.Na de ez legyen az illetékesek dolga.Ez csak egy észrevétel volt.Még van egy észrevételem,azt azért nagyon hiányolom,hogy a 18-20 játékosnak,valamint a vezetőknek soha nincs semmi észrevétele egy mérkőzésről sem.Ez azt jelenti,hogy minden úgy jó ahogy van. Üdv.mindenkinek:Csak egy "szurkoló"

    VálaszTörlés
  4. Ha ennyire tudsz kritizálni, legalább a neved vállald fel :) Ha valami bajod van velem, gyere oda és beszéljük meg. Ne névtelenül írogass a honlapra..

    VálaszTörlés
  5. Elég baj az Neked,hogy csak ennyit vettél észre a három hozzászólásból.Ha lesz Veled mit megbeszélni megbeszéljük,de én ugy gondolom,és úgy látom,hogy a teljesitményed alapján a kispadon is csak azért lenne helyed,hogy a deszka fel legyen melegitve.
    Üdv.mindenkinek:Csak egy "szurkoló"

    VálaszTörlés
  6. Mm ezigen! Ezek szerint rajtad kivul senki nem ert a futballhoz. Lehet itt alarc moge bujni es beszologatni a masiknak... En annyit kertem toled, hogy vallald fel magad. Ha ennyire nem vagy kepes akkor a szadra se vegyel.

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt " szurkoló "

    Nem tudom ki vagy, de írnom kell, mert megszólítottál. Az alábbiakat válaszolom:
    1, Véleményünket,észrevételeinket -melyek mindíg vannak természetesen -
    nem a honlapon mondjuk el.
    2, Célunk továbbra is a dobogó elérése ./ Céltalan ember,olyan mint egy
    papírhajó amit visz a víz /
    3, A pozitív, építő jellegű ötleteket szívesen fogadjuk mindenkitől.
    / Magyaroszág 10 millió szövetségi kapitány országa /
    4, A játékosok alaptalan sértegetése negatív dolog, ez nem viszi előre
    a csapatot. / Szerintem mond el neki személyesen, mert így korrekt
    így egyenlőek a feltételek és meg tudjátok beszélni /
    5, Jelenleg az edző Lövey Lajos.Teljes a bizalom irányába,a csapatot ő
    állítja össze. Az általa megszabott csapatba kerülési feltételekkel
    a vezetőség egyetértett.Gondolom ő is szívesen vesz az ötleteket,de
    a végső döntés az övé.
    6, A csapatépítés öt-hat éve már folyamatos, de ez látszik az
    eredményeken.Azért igazolunk új játékosokat,hogy ne visszafelé,
    hanem élőre, az eredményesebb csapat iányába haladjunk.


    7, Örülök, hogy szíveden viseled Aszaló labdarúgását, de azt építő
    jelleggel tedd. Ez kérés természetesen. Eszemben sincs bárkit is
    kioktatni.Nem ez a szándékom csak a csapat körüli jó hangulat és
    összetartás megőrzése.
    Most koncentráljunk a következő mérkőzésre és feledtessük
    el mindenkivel az előzőt.

    HAJRÁ ASZALÓ !!!
    Szalánczi István

    VálaszTörlés
  8. Nagyon örülök,hogy sikerült névtelenül is az álló vizet megkavarni.Nem a csapat és egyéltalán nem a vezetőség ellen vagyok észrevételeimmel csak segiteni akartam,de úgy látszik ez névtelenül nem ér semmit.Nem tudom,hogy mennyivel ért volna többet a hozzászólás ha azt irtam volna,hogy üdv.Garami József.Ha az órán felel a diák és nem tud valamit,és hátulról súg valaki neki,a diák soha nem azzal foglalkozik,hogy ki a súgó,hanem mit súgott.Semmi bajom HP-el,de talán az Ő megnyilvánulása is magyarázza a névtelenséget.Ha a hozzászólásokból csak annyit tud leszürni,hogy csak én értek a futbalhoz akkor nincs miről beszélni.Kiváncsi lettem volna mint "sztár" játékosnak arról,hogy mi a véleménye a Laci összeállitásáról,vagy a megnevezett játékosokról kialakitott véleményemről.Vagy Ő hogyan értékeli saját játékát.Nincs véleménye,vagy nem lehet véleménye? Tisztelt Szalánczi úr!
    1. Én úgy gondolom,hogy ez a honlap azt a célt szolgálná,hogy vezetők,játékosok,szurkolók egy-egy mérkőzés előtt és mérkőzés után kifejtsék,ill.elmondják véleményüket az elképzelésről.ill.a látottakról.
    2.Nagyon örülök ,hogy a cél változatlan.
    3.Remélem,hogy a hozzászólásommal valamit sikerült elérni,és bizom benne,hogy ez nem negativ jellegü.
    4.Nem tudom,hogy kit,és mivel sértettem meg.Ez egy vélemény volt amit senki nem cáfolt meg.
    5.Minden tiszteletem Lövey Lajos játékos iránt valóban sokat tett Aszaló labdarugásáért.Azért megjegyezném,hogy nem minden szép nőből lesz királynő.
    6.Valóban igaz a csapatépités,de melyik lesz a jobb az a végén fog kiderülni
    7.Valóban szeretem az aszalói csapatot és igazán akkor szerettem meg amikor a Barcsa - Luhály edzőpáros volt.Akkor volt stilusa a csapatnak,a csapat körül jó volt a hangulat és éltek,haltak egymásért a játékosok.
    Ezért is szóltam,hozzá mégha névtelenül is.
    Hajrá Aszaló!
    Üdv.Mindenkinek csak egy "szurkoló"

    VálaszTörlés
  9. Névtelen2012. október 17. 21:01

    Halder Péter esetéhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a hétvégi szereplés alkalmával azon kevesek közé tartozott, akinek teljesítménye értékelhető volt számomra. Az ő kispad melegítő szerepéhez annyit jegyeznék meg, hogy 9 meccs: 4 gól és 3 gólpassz a mérlege. Egy támadótól nem rossz. Ami tetszik az ő játékában az az, hogy rajta mindig látszik az akarás, a hajtás, ugyanakkor azt is aláírom hogy ez nem a gólokban mutatkozik meg, de hasznos mezőnymunkában! Becsülettel végigcsinálta a felkészülést, azonban valahogy a bajnokin nem akar számára kijönni a lépés.
    A 7-es ponthoz csak annyit, az én meglátásom szerint a csapatnak nincs meg az a régi játéka, ami még a feljutás évében jellemző volt. A sok apró passzos, szép játék valahol Kispál-Baráth után elhalványult. Azt kell hogy mondjam, hogy az előző érában sem látszott mit akar játszani az aszalói csapat. Igazoltunk két jó képességű szélsőt (Horváth és Kosztek személyében), és az ő gyorsaságukra épült, a mi gyors-felívelgetős focink. Tény: eredményesnek bizonyult a legtöbb esetben! Viszont ha a játék szépségéét keressük, az már ritkábban volt fellelhető. Most sem igazán látszik mit akar játszani a csapat, ugyanakkor a szív és a győzni akarás ott van mindenkinek a szemében, ez látszik. Hétvégén nem jött ki a lépés, na bumm. Van még hátra rengeteg forduló és még mindig nem vagyunk lemaradva! Meg kell találni a megfelelő irányítót, aki képes formálni a csapatot, én Vécsiben látnám a lehetőséget.
    Hajrá Aszaló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a hozzászólás végre valamit tartalmaz is.
      SALA 21

      Törlés