2012. október 28., vasárnap

Nincs szerencsénk...

Kosztek beállítása jó döntés volt

 Két vereség után a 11. fordulóban Sajóbábony ellen volt javítási lehetősége Lövey Lajos csapatának. Az ellenfél nem tűnt egyszerűnek, ugyanis Sajóbábony ellen mindig is szoros csatát vívtak a mieink. Nem alakult ez másképpen szombaton sem: az időjárásnak is fontos szerepe volt a találkozón, amelyen bár hatalmas fölényben játszottak kedvenceink, mégis a második félidőben 0-2-ről kellett és sikerült pontot menteni hazai pályán. Ificsapatunk viszont újra győzelemnek örülhetett.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

A találkozót meglehetősen "nyálas" időben játszották le a csapatok, amely nem könnyítette meg egyik fél dolgát sem. Mégsem lehet azt mondani, hogy nem alakult ki játék, és főleg a Vargáék próbálták meg tenni-venni a labdát. Úgy tűnt elkerülik a mieink a szokásos betegséget, vagyis hogy hátrányba kerülnek. A kritikus első negyedórát sikerült átvészelni, sőt Sikorszki lövése ígéretesnek bizonyult, valamint Halder szöglete utáni kavarodásból, Horváth és Sikorszki is kapura "kaparta" a labdát, míg végül üggyel-bajjal nem fogta azt Valkányi. Majd Halder élesen keresztbe lőtt labdájáról Vécsi marad le centikkel. Szóval a kritikus első 15 percet átvészelvén bekapott gól nélkül, a 18. minutumban már örülhettek a vendégek. Egy jobboldali beadás követően Lövey szaladt alá a labdának, így a hosszún érkező Bazsányi a kapuba fejelte azt. 0-1. Innentől kezdve teljesen Onga elleni szindrómává vált a játék. Mi támadtunk, a vendégek pedig próbáltak kontrázni. A legnagyobb lehetőség az első félidőben egy szép támadás végén alakult ki: Varga-Pecsenye-Gierling-Halder volt a labda útja, utóbbi baloldali beadását Vécsi fejelte volna vissza a hosszú sarokba, fejese azonban a kapufa előtt suhant el. Majd Gierling 22 méteres lövését fogta Valkányi. A vendégeknek többnyire szélsőikre játszottak, és az ő kiugratásaikból próbáltak veszélyt teremteni. Az utolsó pillanatokban, vagy még előbb, azonban mindig sikerült tisztázni vagy a védőknek, vagy Löveynek. Az első félidő így 1-0-ás vendégvezetéssel ért véget.
 A második játékrészben totális offenzíva volt a mieink részéről. Ha a labdabirtoklást valaki számon tartotta volna, illetve azt, hogy melyik térfélen volt többet a labda a számláló csaknem kiakadt volna. Nagy volt a nyomás a vendég kapun, mégsem sikerült a hálóba juttatni a labdát. Valahogy benne volt a levegőben, hogy vagy jön az egyenlítés, vagy újabb gólt rúgnak a bábonyiak. Az utóbbi történt: egy baloldali beadást Varga akart középen felszabadítani, azonban elcsúszott, a labda Novák elé került, aki egy tolás után lőtt Lövey mellett a kapura. 0-2. Innentől mindent egy lapra feltéve támadtak a mieink. A 60. percben kettős cserét hajtott végre Lövey Lajos: a jobb szélen agilisan játszó Tóth Norbert helyett Kosztek Erik, míg Sikorszki Péter helyett Füleki Gábor érkezett. A jobb szél ezután még jobb lett: jobbról és balról egyaránt érkeztek a beadások, azonban hol Vécsi, hol Halder fejese tévesztett kaput, volt hogy a kipattanóból alakult ki veszély. Majd Vécsi löbbölésére Halder robbant be, és lőtte felsőlécre a labdát, Lukács baloldali beadását Vécsi fejelte a keresztléc fölé pár centivel. A jég a 71. percben tört meg: Koszteket buktatták a jobboldalon, a megítélt szabadrúgást pedig Lukács tekerte kapura, a labda Valkányi feje felett a hálóba vágódott. 1-2. Szépítés után egy perccel máris újabb gólt értek el a mieink, azonban Punyi Gyula jelzésére, Belicza játékvezető nem adta meg Halder gólját, mondván a támadó lesről indulva lőtte kapuba a labdát. A 73. percben a Orlóczki érkezett Horváth helyére. Mindent megtettek a mieink az egyenlítésért. Gierling veszélyes lövésébe a 16-on vetődtek bele, Kosztek beadását Vécsi fejelte közelről a kapura, Bazsányi azonban a gólvonalról kivágta a labdát. Az egyenlítés a 80. percben sikerült: egy felívelést követően Kosztek ugrott fel a védőjével a tizenhatoson belül és fejelte le azt, a középen érkező Vécsi pedig megvárva a jó ütemet, rúgta az emberekkel teli kapuba a labdát. 2-2. Tíz perc alatt viszont nem sikerült újabb gólt szerezni már, viszont a második félidei játékért mindenképpen rászolgált a csapat az egy pontra... Igaz még a három is teljesen megérdemelt lett volna.


Aszaló – Sajóbábony 2-2 (0-1)
Aszaló, 50 néző. V.: Belicza.

Aszaló: Lövey – Pecsenye, Meczkó, Lukács, Tóth N. (Kosztek), Sikorszki (Füleki), Horváth (Orlóczki), Gierling, Varga, Halder, Vécsi. Játékos-edző: Lövey Lajos.
Sajóbábony: Valkányi – Bazsányi, Kocsi, Nagy D., Németh, Hronyecz, Molnár Cs., Novák, Schmidt, Erdei-Nagy (Szamkó), Sipos. Edző: Kapitány Béla.
G.: Lukács, Vécsi, ill. Bazsányi, Novák.
Jók: az egész csapat, ill. Molnár Cs., Németh, Bazsányi, Schmidt.
Ifi: 2-0.

Lövey Lajos: – A második félidőben a helyzetkihasználáson kívül a csapat teljesítménye előtt le a kalappal. A serdülő kettes kapushiba nem fér bele.
Kapitány Béla: – Nagy iramú változatos mérkőzésen ismét győzelmet szalasztottunk el. Korrekt volt a játékvezetés.

1 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes lenne egy olyan mérkőzést látni ahol az 1 félidőben támadunk és a megnyugtató előny birtokában a 2 félidőben csak kontráznánk.De miért nem így van? Vajon mi lehet az oka?

    VálaszTörlés