2014. április 8., kedd

"Felfigyeltek ránk az ellenfelek"

Füleki Jánosnak mostanság nincs oka az idegességre

Mint főnix madár a hamvaiból... Az őszi gyengélkedés után, a tavasszal 180 fokos fordulatot vett a csapat és immár nyolcadik mérkőzését tudta le úgy, hogy nem talált legyőzőre. Füleki János vezetőedző számára immár nem jelent problémát kiállítani ugyan azt a kezdőcsapatot, és nyilván ennek is köszönhetően kelti egységes és jó együttes képét az aszalói, amelytől immár tarthat akármelyik ellenfél, akár hazai pályán, akár idegenben.    

Kezdjük az elmúlt hétvégével: hogyan értékeli a Szirmabesenyőn látottakat?
Füleki János: Lényegeben nehéz mérkőzés volt, egy rossz talajú pályán. Ennek következtében nem tudtuk játszani a saját játékunkat, de a győzelmünk így sem volt kétséges.

Az ősszel elért pozíció után 180 fokos fordulatot vett a csapat. Hogyan értékeli a hátunk mögött hagyott mérkőzéseket?
Füleki János: Sajnos egyértelműen kudarcnak mondható az őszünk, bár a vége felé mintha kezdtünk volna erőre kapni. Az is elmondható ugyanakkor, hogy sok esetben nem volt szerencsénk, rengetek ziccert rontottunk, gólok nélkül pedig nehéz eredményesen játszani ezt a játékot. Tavasszal mindez megfordult, ennek köszönhetően jönnek is az eredmények, ráadásul a játékunkra sem lehet sok esetben panasz.

Minek köszönhetőek ezek a nagyszerű eredmények? 
Füleki János: Jól sikerültek a téli erősítéseink és végre ki tudjuk használni az előttünk adódó lehetőségeket. Egységes csapat képét mutatjuk mind a pályán, mind pedig az öltözőben.

Ősszel nagy probléma volt, hogy sosem állt ki ugyanúgy a csapat. Mára ez változott: helyére került minden láncszem a gépezetben?
Füleki János: Igen. Tökéletesen helyére került minden, és mindenki a csapatban és nem kell azon aggódni fordulóról fordulóra hogyan forgassuk meg az aktuális kezdőcsapatot.

Legyőztük a listavezetőt, legyőztük a másodikat. Kijelenthető hogy retteghet tőlünk akárki?
Füleki János: Ezt azért túlzás lenne így kijelenteni, hogy rettegjenek tőlünk. Ugyanakkor tény, hogy most már felfigyeltek ránk az ellenfelek.

Nyolc mérkőzése veretlen a csapat, tavasszal csupán egy gólt kapott Korály Gábor. Meddig nyújtható ez a sorozat?
Füleki János: Az biztos, hogy ameddig ugyanígy, ekkora lelkesedéssel tudunk játszani minden előttünk álló mérkőzésen, akkor nagy probléma nem lehet.

Szombaton újra hazai pályán játszunk, ezúttal Tiszakeszi ellen. Egyértelmű cél a három pont megszerzése?
Füleki János: Hazai pályán egyértelmű, hogy nem az ikszre fogunk menni, hanem a győzelemre és biztos vagyok benne, hogy a játékosok is így gondolkoznak! Ezek után annyit tudok csak mondani: Hajrá Aszaló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése