2014. április 20., vasárnap

Mályiban is győzött csapatunk!

Ádám Attila duplázott!

A 23. fordulóban annak a Mályinak az otthonába látogatott csapatunk, amely együttest az ősszel 3-1 arányban legyőzték hazai pályán Szászfaiék. Lett volna miért revánsot venni a mályi csapatnak, azonban Ádám Attila 5. percben szerzett találatára lett volna 85 perce válaszolni a hazaiaknak, ám az, hogy 83 percet ebből létszámhátrányban kellett volna mindezt megtenni, soknak bizonyult. Bár a második játékrészben szinte felbillent a pálya, az első félidei eredmény nem változott, így tovább tart a sorozat: 10 meccse veretlen, 6 találkozó óta pedig "csak" győzni tud együttesünk!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozóról több, eddig rendre kezdőként szerephez jutó játékos hiánya is kisebb fejtörést okozhatott Füleki Jánosnak: Glonczi Károly munkahelyi elfoglaltságok miatt, míg Krajnyák Tamás betegsége miatt nem tudta vállalni a játékot és Illés Gábor is a hiányzók listáját gyarapította. Visszatért, és a kezdőben kapott helyet a sérüléséből felépülő Agárdi Zsolt.
 Védekező középpályásunkhoz köthető a találkozó első momentuma, noha nem helyzetről lévén szó rögtön a találkozó elején Orgován olyannyira keményen és egyúttal sárga lapot érően szabálytalankodott, hogy játékosunkon szétszakadt a lábszárvédő. Majd a 4. percben ismét Agárdi volt a főszereplő, miután Ádám beadása után közelről bólinthatott, Leskó azonban szögletre tolta fejesét. A sarokrúgást Kiss végezte el, és középre tekert labdája Ádámot találta meg a 16-os vonalán, aki egy igazítás után lőtte ki a bal alsó sarkot. 0-1. A 7. percben máris megfogyatkoztak a hazaiak: az Agárdival szemben szabálytalankodó Orgován ezúttal egy indításba ütött bele kézzel, amiért megkapta második sárga lapját, és már mehetett is zuhanyozni. Ezután Juhász József szabálytalankodott saját tizenhatosa előterében, a megítélt szabadrúgást pedig Balogh Attila tekerte kapu mellé. Az első negyedóra végén következett a már megszokottá vált Stefán-bomba: 40 méteres szabadrúgása a keresztlécről vágódott a gólvonal elé, az érkező Lencsés elől pedig kivágták a labdát a védők. A 19. percben egy nagyszerű támadás végén Török passzolt a baloldalon üresen felfutó Ádámhoz, aki egy tolás után lőtt jó 23 méterről, lövésébe beleért egy védő, így Leskónak esélye sem volt hárítani. 0-2. A kétgólos előny tudatában valamelyest teret engedett csapatunk a hazaiaknak, akik bár többet is birtokolták az labdát az első félidőben, helyzetig nem igen jutottak, távoli próbálkozásaik pedig rendre elkerülték Korály kapuját. A mi részünkről Török lövése jelentett némi veszélyt, majd a 30. percben Lencsés Gergő találta magát szembe három védővel a tizenhatoson belül, majd miután túljutott rajtuk, egy védőt az alapvonalnál még elfektetett, középre passzolt, és bár Leskó kapus ugyan belekapott a labdába, az eljutott Mikóhoz, támadónk pedig közvetlen közelről a léc alá bombázott. 0-3. Négy perccel később egy hazai támadás alkalmával Szmrek pörgetett nagyszerűen a frissen beálló Almási elé, akinek 10 méteres lövését szögletre tolta Korály. A sarokrúgást követően átszállt a hosszú oldalra a labda, amit Pásztor próbált középre ívelni, Ádám azonban a kezével blokkolta a beadást, Mező játékvezető pedig büntetőt ítélt. Szmrek büntetőjénél ugyan Korály eltalálta az irányt, nem sikerült védenie. 1-3. Az első félidő utolsó valamire való lehetősége a mieink előtt adódott, egy alapvonalhoz közeli szabadrúgást Török gurított le Ádámnak, lövését a rövid saroknál fogta Leskó.

 A szünetben cserélt Füleki János: Agárdi Zsolt helyett Abonyi László lépett pályára ezzel együtt szinte teljesen új taktikával és szerkezettel ment neki csapatunk a második félidőnek. Hogy ennek köszönhető-e, avagy másnak, mindenesetre a második 45 perc egyértelműen a mieink fölényét hozta, noha ez gólokban nem mutatkozott meg. Számos lehetőséget alakított ki csapatunk, azonban vagy az utolsó passzokba, vagy már a befejezésnél hiba csúszott a gépezetbe. Sorra véve a helyzeteket: a szöglet után fent maradó Stefánt a jobboldalon ugratta ki Török, és bár éles volt a szög, fiatal játékosunk úgy döntött megtréfálja Leskót, és bizony csak a rövid oldali kapufa mentette meg a góltól a mályiakat. Ezt követően szintén Stefán lövése okozott némi veszélyt, miután jó 25 méterről próbálta kapura ívelni a labdát. Ezután jött egy periódusa a mérkőzésnek, amikor bár teljesen odaszögezték a kapuhoz a hazaiakat Törökék, igazán nagy ziccerek nem adódtak csapatunk előtt. A 63. percben Papp József állt be Mikó Norbert helyére. Ballábas játékosunk szögletét követően Stefán érkezett a hosszú oldalon, és bólintott a kapu mellé, majd Krajnyák Balázs lövésszerű beadását fogta Leskó. Török beívelése után Abonyi elé került a labda, aki fordulásból 10 méterről lőtt fölé, nem sokkal később ismét Abonyi került főszerepbe, aki egy nagyszerű indítást követően a a tizenhatoson belülről passzolt vissza az üresen érkező Lencséshez, aki tovább passzolt Papphoz, aki közelről kapu felé bombázott. Egy jobboldali Abonyi beadást követően aztán Bársony olyannyira rosszul találta el a labdát, hogy a kapufa védte meg attól, hogy öngólt szerezzen. A találkozó utolsó nagy helyzete Juhász József előtt adódott, aki Kiss szöglete után közelről fejelhetett, fejesét azonban blokkolták, majd a felszabadítani akaró védő közvetlen közelről eltalálta fiatal védőnket, akiről így a kapufa mellé pattant a játékszer.
 Maradt tehát a 3-1-es végeredmény, amellyel ismét győzelmet aratott csapatunk, immár zsinórban hatodszor.

Mályi - Aszaló: 1-3 (1-3)
Mályi, 100 néző. V.: Mező

Mályi:
Leskó - Balla (Juhász), Almási A., Orgován, Kurucz (Strumpf P.) - Pásztor, Szmrek (Illés), Leskó, Bársony - Strumpf Á. (Almási J.), Balogh (Merucza).
Aszaló: Korály - Juhász, Szászfai, Stefán, Krajnyák B. - Kiss, Török, Agárdi (Abonyi), Ádám - Lencsés, Mikó (Papp). Vezetőedző: Füleki János.
Gólszerzők: Szmrek (11-esből) ill. Ádám (2), Mikó
Kiállítva: Orgován (7. percben)
 


Mályi U19 - Aszaló U19: 0-2 (0-1)
Mályi, 20 néző. V.: Silye

Aszaló: Kádas - Lakatos, Czimbalmos, Kárpáti, Gáspár - Bátkai, Kiss, Szabó (Mezei), Füleki - Homonnay (Szakácsi), Glonczi. Vezetőedző: Kovács Krisztián 
Gólszerző: Homonnay, Füleki (11-esből)
Kiállítva: Lakatos

Sérülésektől tizedelt és az első félidőben szó szerint viharvert ifjúsági csapatunk is győzelmet aratott Mályiban. A nemrégiben visszatérő Homonnay László megszerezte első találatát, míg az eltiltását letöltő Füleki Dávid büntetőből volt eredményes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése