2014. április 27., vasárnap

Lencsés duplával vertük Sajósenyét (is)


Lencsés Gergő két gólja három pontot ért
 A 24. fordulóban hazai környezetben lépett pályára együttesünk, ezúttal Sajósenye látogatott Aszalóra. Az első félidei kiegyenlített játékot követően a második játékrészben egyértelműen mezőnyfölényben játszottak a mieink, a találkozó végén hat perc lerendezték a csapatok a három pont sorsát:  Lencsés góljával sikerült megszerezni a vezetést, amire azonban gyorsan reagáltak is a vendégek, de télen igazolt támadónk második góljára már nem érkezett válasz, így 7. győzelmét aratta zsinórban Füleki János csapata!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Az első félidő változatos, fordulatos játékot hozott. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, de gólt egyik csapatnak sem sikerült szerezni. Kiegyenlített labdabirtoklás mellett a mieinknek voltak nagyobb lehetőségei. Kiss Elemér kétszer is ha kicsivel önzetlenebb gólpasszt adhatott volna Lencsés Gergőnek, utóbbinak két távoli lövése is veszélyt okozott, akárcsak Krajnyák Tamás 20 méteres lövése, ami nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A kezdőként pályára lépő Abonyi László kifejezetten jó játékkal hálálta meg a bizalmat, azonban ő 15 méterről túlságosan önzetlen volt, és lövés helyett a passzt választotta, a Kisshez jutó labda pedig a blokkoló védőben akadt el. A vendégek részéről a legközelebb Verebélyi járt a gólhoz, akinek 24 méteres életerős szabadrúgása a felső lécről vágódott a mezőnybe.
 A második játékrész rögtön egy nagy lehetőséggel indult: Ádám beadása után Abonyi a hosszú oldalon teljesen üresen érkezve fejelt a bal kapufa mellé. Majd Lencsés Gergő kétszer is hatalmas gólhelyzetben hibázott, miután a fél védelmet kicselezve nem tudta hálóig juttatni a labdát. A frissen beálló Mikó Norbert is adódott egy nagy lehetőség, ő azonban túl sokat várt lövése előtt, így blokkolni tudtak a védők. A vendégek jószerivel nem is nagyon lépték át a második félidőben a félpályát, így Korálynak nem sok dolga akadt. A 78. percben megtört a jég: Krajnyák Balázs szerzett labdát a jobboldalon, majd egészen a vendégtérfél közepéig vezetve azt passzolt Lencséshez, aki középről jó 23 méterről ballal lőtt, és bár lövése nem éppen volt életerős, a laposan pattogó labda Kovács keze mellett becsorgott a bal alsó sarokba. 1-0. Kettő perccel később jött a hideg zuhany, ugyanis szinte a semmiből egyenlítettek a sajósenyeiek, egy védelmi hibát követően Somogyit indították középen nagyszerűen, aki a kilépő Korály mellett 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 1-1. Nem volt azonban vége, négy perccel később Stefán végzett el egy szabadrúgást a félpályáról, és felívelését követően a labda át szállt a védők feje felett, Lencsés pedig köszönte szépen, öt méterről a jobb alsó sarokba kanalazta a labdát, kialakítván ezzel a 2-1-es végeredményt. Említésre méltó esemény még az utolsó percben pályára lépő Lakatos Alex beállítása, aki ha nem is sokat töltött a pályán, de debütálhatott a felnőtt csapatban.

Aszaló – Sajósenye 2-1 (0-0)
Aszaló, 100 néző. V.: Szutorcsik.

Aszaló: Korály – Juhász, Szászfai, Stefán Krajnyák B., Török (Agárdi), Krajnyák T., Ádám, Abonyi (Mikó), Kiss, Lencsés (Lakatos). Edző: Füleki János.
Sajósenye: Kovács B. – Pőcz, Bastyúr, Verebélyi, Sugár, Janó N., Somogyi Hankó (Sipkés M.), Komjáti, Gulyás, Fekete (Farkas). Edző: Takács István.
Gólszerzők: Lencsés (2), ill. Somogyi. 

Jók: Lencsés (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Somogyi, Bastyúr, Kovács, Sugár, Pőcz, Komjáti.
Füleki János: Küzdelmes mérkőzésen többet tettünk a győzelemért, így megérdemelt sikert arattunk. Gratulálok a ifjúsági csapat győzelméhez!
Takács István: Döntetlen szagú mérkőzésen az utolsó percekben kapott góllal szenvedtünk vereséget.

Aszaló U19 - Sajósenye U19: 5-1 (1-1)
Aszaló, 25 néző. V.: Tóth J.

Aszaló: Kádas - Kárpáti, Czimbalmos, Kiss, Gáspár - Szakácsi (Mezei), Szabó, Bátkai, Füleki - Homonnay, Glonczi. Vezetőedző: Kovács Krisztián
Gólszerzők: Szabó, Homonnay, Bátkai, Glonczi, Gáspár (11-esből)

Ifjúsági csapatunk magabiztosan győzte le a sajósenyei csapatot. Bár vezetést a vendégek szereztek, hamar sikerült egalizálnia Kovács Krisztián csapatának, a második félidőben pedig eldöntötték a találkozót fiataljaink, ezzel ha ideiglenesen is, de 5. helyen áll jelenleg ifjúsági csapatunk a tabellán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése