2017. október 5., csütörtök

"A saját játékunkra kell figyelni"

Kiss Elemérnek gratulálnak a társak
Kiss Elemér szépségdíjas találata a hétvégén három pontot jelentett a csapat számára, így pozitív előjelekkel várja együttesünk a hétvégi, Sajóvámos elleni rangadót. A támadó immár százszázalékos állapotban várja a hétvégi mérkőzéseket, és úgy gondolja, ha a saját stílusos futballját játssza a csapat, nem lehet probléma a sajóvámosiak legyőzése. Interjú.


Hétvégén a hosszabbításban szerzett góloddal győzött a csapat Szirmabesenyőn. Milyen találkozó volt a szombati, és hogyan emlékszel vissza a gólodra?
- Játszhattunk volna jobban is. Az egyik legrosszabb félidőnket produkáltuk az első játékrészben, aztán a szünetben összeszedtük magunkat és próbáltuk felépíteni a saját játékunkat, aminek ha nem is simán, de meg lett az eredménye.
 A gólom úgy esett, hogy Burci (Burai István - a szerk.) hozta fel a labdát a jobboldalon, és láttam rajta, hogy próbálja majd középre ívelni a labdát. Igyekeztem a hosszú oldalon helyezkedni, át is szállta a labda elém, és fél fordulattal, egy jól eltalált lövéssel sikerült megszerezni a győztes találatot, amivel nagyon fontos győzelmet arattunk.

Kiss Elemér
Ez volt a negyedik gólod az idei bajnokságban. Hogyan alakul a szezon eddig számodra?
- Lehetne több is, és lehetne jobb is. Sajnos volt pár mérkőzés, ahol nem tudtam vállalni a játékot kisebb sérülés miatt. A vádlim nem volt eddig teljesen százszázalékos, de most már elmúlt ez a makacs fájdalom, úgyhogy remélem a legjobbakat. A tavalyi szezon jól sikerült, igyekszem azt a formámat hozni legalább ezen az évben is.

Hogyan értékelnéd a csapat teljesítményét?
- Úgy gondolom, nagyképűség nélkül, hogy van egy jó játékstílusunk, ami ebben a mezőnyben az egyik legjobb. Ehhez adva van egy nagyszerű keret is. Van, amikor kiemelkedő a mezőnyfölényünk, de van olyan is amikor nem jön ki a lépés. Ilyen volt például a mályinkai mérkőzés, ahol egyszerűen nem tudtuk megnyerni a találkozót. Rengeteg helyzetünk van, körbe lövöldözzük a kaput, mégis egy gyengébb csapat ellen hullajtunk fontos pontokat. Ha jobban koncentrálunk a folytatásban, akkor ezzel nem lesz probléma.

Kiss Elemér
Hétvégén rangadót játszik az együttes, a listavezető Sajóvámos ellen. Milyen mérkőzésre számítasz?
- Hazai pályán mindenféleképpen meg kell nyernünk a mérkőzést. Érvényesítenünk kell tudni azt, hogy mi játszunk hazai pályán. A tavalyi két döntetlenből kiindulva, úgy gondolom az év első összecsapásán nyerni fogunk, mert nyernünk kell!

Ahogy említetted, tavaly kétszer játszottak 2-2-es döntetlent a csapatok. Lehet-e valamit hasznosítani azokból a találkozókból?
- Azt látni kell, hogy átalakult a sajóvámosi csapat is, amely egy más stílusú futballt próbál játszani a szezon során. Eddig eredményesen teszik ezt, hiszen nem véletlenül vezetik a tabellát. Nekünk azonban nem szabad ezzel törődni, a saját játékunkra kell figyelni. Hátul fegyelmezetten védekezni, a kínálkozó lehetőségeket pedig könyörtelenül ki kell használnunk. Biztos vagyok benne, hogy akkor a siker sem marad el a hétvégén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése