2011. szeptember 21., szerda

"Egyszer véget ér az álom..."

Koszteket is kiemelték az újvárosiak!

"...Egyszer véget ér a nyár..."- az már lassan 21. napja véget ért, és csapatunk számára is a ez a szeptember 21-i nap jelentette az utolsót a 2011/2012-es Magyar Kupa szezonban, ugyanis az országos főtábla 3. fordulójában 2-0-s vereséget szenvedtünk az NB2. Keleti csoportjában szereplő Balmazújvárostól. Hetven-hetvenöt percig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk magasabb osztályú ellenfelünknek, utána azonban már kijött a fizikai különbség a két csapat között, de így sincs okunk a szégyenkezésre, sőt!


 Nem ez volt talán eddig a világ legizgalmasabb kupamérkőzése, mindenesetre az első bő negyedóra-húsz perc azzal telt el, hogy a vendégek többet birtokolták a labdát, eljutottak a védelmünkig, onnan pedig visszapróbáltunk támadni. Keresték a fogást egymáson a felek, az első veszélyesebb próbálkozás egy újvárosi szöglet után következett, de a rövidre érkező támadó mögött, Deme tisztázni tudott. Majd egy labdaszerzés után Bodnár lépett ki a balmazújvárosi védők között, a kilépő kapust pedig 16 méterről telibe találta, így az öröm helyett jött a bosszankodás, pedig érezni lehetett, hogy ez nem az a mérkőzés ahol ilyet meglehet engedni magunknak. Mindenesetre feljöttünk a mezőnyben és újra mi szerezhettük volna meg a vezetést, újra Bodnár révén: Kosztek gondolt egyet a félpályánál és megindult a jobb szélen, szokásához híven egészen az alapvonalig ment, majd egy csel után középre gurított, a rövidre érkező Bodnár még beletudott pörgetni a labdába, ami így a bal kapufa kapufa tövénél hagyta el a játékteret. A 39. percben pedig szinte igazán nagy helyzet nélkül szerezték meg a vezetést az újvárosiak: a 16-os előtti kavarodás után Szabó Márton lőtt kapura, a labda a sűrűjében irányt változtatott, így az peches módon a hosszúra mozduló Lövey mellett a rövid oldalra pattant. 0-1. Kissé megtörte a mieinket a tudat, hogy akár fordítva is lehetne az eredmény, az újabb lendületvételre már nem maradt idő, mivel a magas szinten bíráskodó Karakó játékvezető lefújta az első félidőt.
 A második játékrész is hasonló szisztémában zajlott mint az első, annyi különbséggel, hogy a végét már nem bírtuk erővel. Járatták a labdát a vendégek szépen nyugodtan, bár szemmel láthatóan zavarta őket a pálya állapota, hiszen nyilván nem ehhez vannak szokva... Első komolynak mondható próbálkozásunk Kosztek révén indult el, aki már megszokott módon lefutott az alapvonalig, majd a középen érkező Kispálhoz gurított, akinek lövését blokkolta a védő. Bodnár is jelezte azért a balszárnyon, hogy ott van, hiszen többször elbizonytalanította és megverte párharcokban az ex-diósgyőriként NB1-s múlttal rendelkező Bokros Tibort. A második játékrész felénél a végig nagyszerűen játszó Meczkó szerelt tanári módon jó 25 méterre Lövey kapujától, azonban a játékvezető ezt szabálytalannak vélte. Az ítélettel alapvetően nem is lett volna probléma, azzal már annál inkább ha az ezt követő szabadrúgás beakad, s bizony ehhez nem sok kellett. Szűcs vállalta el a szabadrúgást és a bődületes erejű lövést a jobb felső elől Lövey bravúros mozdulattal a felső lécre tolta. A 63. percben azonban már nem volt mentség... Szabó tolt egyet jó 25-ről szintén és a kissé kint álló Lövey fölött irdatlanul nagy gólt akasztott a jobb felsőbe. 0-2. Ez törte talán meg a mieink lelkesedését és fegyelmezettségét, és talán az is közre játszott a hátralévő bő 25 percben, hogy elfáradtak a mieink, mindenesetre veszélyesebben játszottak a vendégek, és könnyebben is játszották át a mieinket, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így 2-0-s győzelemmel Balmazújváros jutott a legjobb 32 közé!
 A mérkőzés után egyébként a vendégeket borkóstolásra invitálta meg Árvai Károly polgármester, amelyet örömmel el is fogadtak, így egy jó félórás-órás jó hangulatú program után indult haza a rendkívül szimpatikus balmazújvárosi csapat!    

Aszaló SE – Balmazújvárosi FC 0-2 (0-1)
Halmaj, 100 néző. V.: Karakó (Kiss, Hadházi).
Aszaló SE: Lövei – Buri, Deme, Meczkó, Konkoly – Kosztek (Horváth), Varga, Bodnár, Kispál – Tóth N. (Füleki), Tóth L. (Abonyi). Edző: Barcsa László, Luhály István.
Balmazújvárosi FC: Szécsi – Bokros, Kiss, Papp, Tóth – Szabó, Szűcs (Oláh), Németi, Kállai – Forgács (Zabos), Csobán (Murák). Edző: Arany László.
G.: Szabó (0-1) a 39., Szabó (0-2) a 63. percben
Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.
Barcsa László: – Emelt fővel búcsúzunk. Végig benne voltunk a mérkőzésben két távoli lövéssel nyertek a vendégek, nekünk a helyzetek elpuskázása maradt. Sok sikert nekik.
Arany László: – Nagyon szimpatikusan és szervezetten játszó csapatot ismertem meg az Aszalóban. További sikereket kívánok nekik.
Továbbjutott: a Balmazújvárosi FC.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése