2011. szeptember 24., szombat

Kosztek duplával, Deme büntetővel: 3-0!

Megint beleszaladtak...
  Szombaton a tabella 3. helyén álló Abaújszántót fogadta csapatunk Halmajon, ahol egy igazán ordító ziccerek nélküli mérkőzésen simán nyert csapatunk 3-0-ra. Villámléptű szélsőnk, Kosztek Erik kétszer volt eredményes, míg Deme Attila 11-esből talált a kapuba. Ezzel a győzelemmel csapatunk feljebb lépett a tabellán, hogy mennyit, az vasárnap este kiderül. Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A mérkőzés első próbálkozása Németh Béla nevéhez fűződött, aki jó 20 méterről jócskán kapu felé durrantott. Majd a tavaly még NB2-es Bőcsnél kölcsönben szereplő Giák Tamásnak akadt izgulni valója, miután Bodnárt buktatták a 16-s előterében, azonban a szabadrúgást Varga a sorfalba rúgta, az ismétlésnél pedig Buri ballábas lövésébe vetődtek bele. Nem sokkal később egy előrevágott labdára Tóth startolt rá, azonban hiába futott a magas labdára tökéletes ütemben, az rossz irányba pattant, így támadónk kisodródott helyzetbe került. A 23. percben aztán megszereztük a vezetést: egy kontra után Varga indította bal oldalról Koszteket, a labdája hosszúnak tűnt, azonban a kifutó Giák és a visszaérkező védő közül Kosztek felugrott és átfejelte a labdát a vendégek kapusán, egyenesen a hálóba! 1-0. A gól után azonban kis híján egyenlítettek a szántóiak, egy jobboldali beadás után az Aszaló-Abaújszántó specialista, Jáger András fejelt 5 méterről a kapura, azonban a középre tartó labdát Lövey magabiztosan fogta a labdát. A 29. percben aztán Bodnár indult meg villámléptekkel a saját félpályájának a felétől(!), többször is megkísérelték ugyan felrúgni, azonban ez csak Matónak sikerült a 16-on belül, így Szabó játékvezető 11-est ítélt! A büntetőhöz már megszokott módon Deme állt oda, és bár aggódott Barcsa László vezetőedző, mondván: "Ismerik egymást!", Deme tökéletesen rúgta a jobb sarokba a labdát, az ismeretségről annyit, Giák eltalálta az irányt... Lényeg a lényeg 29. perc után már 2-0-ra vezettek a mieink! Most nem rögtön jött a gólszerzési lehetőség a vendégek előtt, de nem kellett rá sokat várni: Pocsai ívelt középre egy labdát, amit Meczkó vett át olyannyira érdekes módon, hogy azzal Lehoczki indulhatott meg egyedül Lövey kapujára, azonban a visszaérkező Deme szorításában erőtlen lövését simán fogta Lövey. Tóth szerezhette volna meg a csapat harmadik gólját, azonban Kosztek labdája után, lövése a felső sarok mellett hagyta el a játékteret, pedig már sokan bizony bent látták. A első félidő így 2-0-s aszalói vezetéssel ért véget.
 A második félidő elején többnyire mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Beívelésekből próbáltak veszélyeztetni a vendégek, több- inkább kevesebb sikerrel. A leginkább izgulni valónk akkor akadt, amikor egy beívelésnél kicsúszott Lövey keze közül a labda, de utána rögtön javított is hálóőrünk. Aztán a 60. percben Kosztek lépett ki a vendégvédők közül, a tizenegyespontnál ugyan kicsit gyorsabb volt mint a labda, de olyannyira javította aprócska hibáját, hogy fél perccel később már a hazai térfélélen fogták meg a gólörömnél, ugyanis Giák mellett szépen lőtte kapuba a labdát. 3-0. Tíz perccel később a hasznosan játszó Tóth László helyére Ónodi Csaba állt be. De előbb nem ő, hanem Bodnár kerülhetett volna helyzetbe, egy kontra után újabb nagy vágtába kezdett, ezúttal azonban már a kezdőkörnél megálljt parancsoltak neki. Majd középpontba került Ónodi is, aki a baloldalon cselezett le egy, majd mégegy embert, az alapvonalnál elment még egy védő mellett, majd az ötös sarkán álló Vargához gurított, aki az üres kapuval szemben rosszul találta el a labdát, ami így elment a kapu előtt. A hosszú oldalon Kosztek gyűjtötte be, majd a már sokadik hullámba érkező Tóth Norbert elé tálalt, aki bizony csúnya "kiflivel" zárta az akciót. Talán ez volt a mérkőzés utolsó nagy helyzete, így meglehetősen sima, 3-0-s győzelmet könyvelhettek el a mieink! S most fáj igazán az emődi és nyéki mérkőzés, hiszen azzal a 6 ponttal, bizony ott lennénk a tabella élén... Na de ilyen a futball!


Aszaló – Abaújszántó 3-0 (2-0)
Halmaj, 150 néző. V.: Szabó.
Aszaló: Lövei – Buri, Deme, Meczkó, Konkoly, Kosztek (Abonyi), Tóth N., varga, Bodnár, Kispál (Füleki), Tóth L. (Ónodi). Edző: Barcsa László, Luhály István.
Abaújszántó: Giák – Konyecsnyik, Kuremszki, Balogh (Matisz), Pecsenye, Pocsai, Németh D., Mató, Lehóczki (Dóczi), Németh B., Jáger. Edző: Erdősi István.G.: Kosztek (2), Deme (11-esből).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Ifi: 2-3.
Barcsa László: - A góljainkon kívül két ziccert hibáztunk és a vártnál könnyebben nyertünk egy jó erőkből álló csapat ellen. Sok sikert az Abaújszántónak.
Erdősi István: – A hazaiak igazi helyzet nélkül a mi súlyos egyéni hibáinkból rúgtak három gólt. Mi gyengén játszottunk, és kapura veszélytelenek voltunk, gratulálunk az Aszalónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése