2012. augusztus 26., vasárnap

Halder elintézte volt csapatát!

Haldert háromszor is köszöntötték a társak!

 Szombaton Sárospatak csapat fogadták a mieink hazai környezetben a bajnokság második fordulójában. A vendégek a hétközi fordulóban otthonukban kaptak ki Szikszó-Tomor-Laktól 4-3 arányban, míg kedvenceink Edelényben szenvedtek 2-1-es vereséget, így mindkét csapatnak az első győzelem megszerzése volt a célja. Ezt a Halder Péter vezetésével a mieinknek sikerült elérnie, az első fordulót eltiltás miatt kihagyó támadónk, ugyanis három góllal vette ki a részét az 5-0-ás sikerből. A múlthéthez képest öt helyen változtatott Lövey Lajos a kezdőcsapaton, így a Lövey - Pecsenye, Varga, Meczkó, Konkoly - Horváth, Gierling, Sikorszki, Lukács - Halder, Lázár kezdő tizenegy lépett a pályára.
 Ifjúsági csapatunk továbbra is százszázalékos, az edelényi 1-0 után, Sárospatakot 3-2-re győzték le fiataljaink!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Az első félidőben viszonylag hamar eldőltek az erőviszonyok, kezdettől fogva a mieink uralták a játékot. Az első lehetőség Varga Dávid előtt adódott, aki Halder szöglete után fejelt a kapu fölé. Majd Lázár 20 méteres lapos lövése kerülte el Nagy kapuját. A 13. percben aztán egy jobboldali beadás követően Lázár harcolt meg a labdáért, és a lecsorgót Halder közelről a kapu közepébe vágta. 1-0. A korai gól megnyugtatta a mieinket, és bár nem játszott a csapat igazán jól, akadtak szép megmozdulások és támadások, főleg a jobboldalon. Egy Gierling fel passz után Lázár cselezgetett a 16-oson belül, lövésébe azonban belevetődtek a védők. Az első vendég helyzetből majdnem gól született. Illetve nem is volt igazán helyzet, ugyanis egy előrevágott labdát Varga akart hazafejelni Löveynek, azonban nem értették meg egymást, így a kimozduló Lövey felett átfejelte a labdát középhátvédünk az üres kapu felé, azonban hősiesen utánaszaladt, és a gólvonalon még menteni tudott. Majd egy 23 méteres szabadrúgást tenyerelt a kapu felé Lövey. Az első félidőben nagyon dolga sem volt kapusunknak, míg a vendéghálóőrnek sem kellett különösebben nagyobb bravúrt bemutatnia, viszont egy gólos előnye a mieinknek volt a szünetben.
 A félidőben Horváth helyére Glonczi érkezett a jobboldalra. Lendületesebben és gólratörőbben játszottak a második játékrészben kedvenceink, aminek meg is lett az eredménye. Bár Lázár közeli lövését még védte Nagy, és Gierling közeli lövését is hárította a kapus, az 58. percben már nem volt menekvés. Lukács baloldali beadására Halder remek ütemben érkezett és csúsztatta a hosszú sarokba a labdát. 2-0. Három perccel később, már 3-0 állt a képzeletbeli eredményjelzőn: Lázár közeli lövésébe ezúttal már nem álltak bele, nem védte Nagy, 5 méterről okosan pörgette át a játékszert az elvetődő Nagy felett a jobb alsó sarokba. 3-0. A 63. percben Füleki Gábor érkezett Gierling Csongor helyére. A kilátogató nézők ezután azt láthatták, hogy egy újabb Varga fejes kerülte el a kaput, valamint egy lecsorgó labdát Glonczi lőtt kapu mellé. A 70. percben Lázár Norbert helyére Vécsi Gábor érkezett. Újabb Varga lehetőség adódhatott volna, azonban 27 méterről középhátvédünk csúnyán kapu felé lőtte a labdát. A 73. percben aztán egy szép támadás végén Halder Péter megszerezte harmadik gólját, ezzel már 4-0-ra módosult az eredmény, és ekkor még nem volt vége. A 77. percben jött a kegyelemdöfés, Füleki Gábor lövése után a labda a kapuban kötött ki. 5-0. A 78. percben Tóth Norbert érkezett a nagyot küzdő csapatkapitány, Sikorszki Péter helyére, valamint a 81. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta csapatunk: Pecsenye Krisztián helyére Buri Attila állt be.
 A mérkőzésen az eredmény már nem változott, így megszerezte első győzelmét a Lövey, Agárdy-érában a csapat.


Aszaló – Sárospatak 5-0 (1-0)
Aszaló, 100 néző. V.: Kátai.
Aszaló: Lövei – Pecsenye (Buri), Varga, Meczkó, Konkoly, Horváth (Glonczi), Sikorszki (Tóth N.), Gierling (Füleki), Lukács, Lázár (Vécsi), Halder. Játékos-edző: Lövei Lajos.
STC: Nagy – Helmeczi, Kovács T., Sohajda, Tarjányi (Rostás), Kerékgyártó (Gombos), Bodnár (Bartha), Takács T., Kovács Sz. (Mlincsek)), Tóth L., Tuss (Budai). Edző: Vachter Tamás.
G.: Halder (3), Lázár, Füleki.
Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.
Ifi: 3-2.
Lövei Lajos: – Helyenként jó játékkal szimpatikus és lelkes ellenfél ellen fontos győzelem hazai pályán hibátlan játékvezetés mellett. További sok sikert a vendégeknek.
Vachter Tamás: – Gratulálok a hazaiaknak.


Érdemes megemlíteni U19-es csapatunkat is, akik az edelényi 1-0-ás győzelem után, továbbra is százszázalékosan várhatják a folytatást, ugyanis 3-0-as vezetés után, 3-2-re nyertek Sárospatak ellen, így Füleki Jánossal az új szezonban még hibátlanok a fiatalok!

Aszaló - Sárospatak 3-2 (3-1)
Aszaló, 50 néző. V.: Nagy L.
Aszaló: Kádas (Gazsi) - Juhász, Czimbalmos, Stefán, Gáspár (Glonczi L.) - Szabó K. (Ónodi), Kárpáti, Ádám (Horváth E.), Füleki (Horváth G.) - Buri (Szabó B.), Bangó (Glonczi G.) Vezetőedző: Füleki János
Sárospatak: Tarnavölgyi - Pauleczki, Macsi, Halász, Székelyi (Almádi) - Herczeg (Pufnyák), Poroszka, Tóth E. (Takács), Farkas - Szécsi (Zsoldos), Tóth F. 
Gólszerzők: Juhász, Stefán, Kárpáti, ill. Farkas, Almádi
Kiállítva: Czimbalmos (64. p.) ill. Zsoldos (89. p.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése