2012. szeptember 30., vasárnap

Értékes győzelem Tiszalúcon!

Gierling előbb hibázott, majd győztes gólt szerzett!

A 7. fordulóban szintén vasárnap léptek pályára a mieink, az ellenfél és a helyszín ezúttal Tiszalúc volt. A pálya nem sok szép emlékkel szolgált, ugyanis tavaly a szezonnyitón Orlóczki duplájának ellenére sima, 5-2-es vereséget szenvedtek el kedvenceink, míg egy szezonnal korábban 3-0-s verésbe szaladtunk bele Lúcon. Ideje volt hát javítani ezen a mérlegen, ráadásul a bajnokságban két döntetlen után is elfért már egy győzelem a csapat neve mellé. Ennek tudatában bár nem játszottak szemkápráztatóan a mieink, de az utolsó leheletükig hajtva, a 82. percben sikerült Gierling Csongor révén megszerezni a győztes találatot. Voltak hiányzók a keretben, ugyanis sem Lázár Norbertre, sem Meczkó Gergelyre nem számíthatott Lövey Lajos, viszont a kezdőben kapott helyet az eltiltásából visszatérő Kosztek Erik, valamint először lépett kezdőként a pályára Vécsi Gábor.

 A találkozó meglehetősen álmosan indult. Többnyire Vargáék birtokában volt a labda, s járatták oda-vissza az első percekben a játékszert, hogy azzal kellően mindenki barátságba kerüljön. Az első lehetőség is a mieinkhez kötődött, Halder baloldali beadására teljesen tisztán érkezett középen Füleki, aki a kapu felé bólintott. Majd Horváth balról húzott befelé, majd lőtt 20 méterről, lövését azonban fogta Serki. Erre kontrázott rá azonnal Vadász Elek, ő azonban 24 méterről nem talált kaput. Halder szöglete után Gierling fejelt az ötösről, a középen álló Serki azonban biztosan fogta a bőrgolyót. Majd Kosztek futott le az alapvonalig, beadása azonban a kapu tetején landolt. Majd szintén Kosztek tört be a tizenhatoson belülre, visszagurítására ketten is érkeztek, az érkezők közül azonban Horváth pocsékul találta el a labdát. Hazai oldalon szintén Vadász veszélyeztetett, átlövése centikkel kerülte el a jobb kapufát. Majd Halder cselezte le magát az alapvonalig, visszagurítását Horváth az öt és feles sarkáról rúgta kapu fölé a rövid oldalon. Lehetőségek tehát adódtak a mieink előtt, azonban ezek mind kihasználatlanul maradtak, így 0-0-s döntetlennel ért véget az első félidő.
 A második játékrészben az idő múlásával mintha egyre inkább görcsösebbé vált volna a játék. Mindez kevesebb lehetőséggel járt részünkről, persze így is akadt lehetőség. Sikorszki lövése azonban jócskán elkerülte a kaput, míg Horváth csúsztatása után Vécsi mehetett egyedül a kapura, azonban lövése a kapu oldalába kötött ki. Az 54. percben Lukács érkezett Füleki helyére, majd az 58. percben Tóth Norbert állt be Kosztek Erik helyett. A 66. percben aztán Sikorszki beadásánál Balogh kézzel érintette a labdát, Nagy játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Halder magabiztosan értékesítette. 0-1. Nem tartott sokáig a mieink vezetése, három perccel később ugyanis Gierling buktatta a hazai támadót a tizenhatoson területén, a sípmester itt sem sokáig gondolkozott, és már mutatott is a 11-es pontra. Vadász hasonló magabiztossággal értékesítette a büntetőt. 1-1. A 72. percben emberhátrányba kerültek a mieink, miután egy felívelésbe Varga érthetetlen módon kézzel ért bele, amiért sárga lapot kapott, viszont neki már volt egy, és így mehetett zuhanyozni. Hiába azonban a létszámhátrány, ez valahogy felpörgette a mieinket, és egy jó 10 percig bizony nem lépték át a felezőt a hazaiak. A 80. percben Horváth helyett Abonyi lépett a pályára. Kettő perccel később egy szöglet utáni kipattanót Vécsi tálalt nagyszerűen Gierling elé, aki 15 méterről szemben a kapuval, nem hibázott. 1-2. A hátralévő percekben kettészakadt a pálya, és a nagyobb ziccerek bizony a mieink előtt adódtak, így például Abonyinak két, de egy biztosan százszázalékos ziccere maradt, azonban lövés helyett, az érkező Tóth elé tálalt, akinek lövése az oldalhálóba kötött ki. Az utolsó percekre még Vécsi Gábor helyett Orlóczki László állt be, de tavalyi duplázónk sem hozott gólt már a mérkőzésbe, így két döntetlen után újra győzedelmeskedni tudott csapatunk.

Tiszalúc – Aszaló 1-2 (0-0)
Tiszalúc, 100 néző. V.: Nagy L.

Tiszalúc: Serki – Roha R. (Parzignáth), Balogh, Radics, Gellérfi (Horváth T.), Vadász, Uray (Koczka), Macsó, Huszti, Horváth S., Gaál. Edző: Majdanics Péter.
Aszaló: Lövey – Pecsenye, Varga, Kosztek (Tóth), Konkoly, Horváth B. (Abonyi), Sikorszki, Gierling, Füleki (Lukács), Vécsi (Orlóczki), Halder. Játékos-edző: Lövey Lajos.
G.: Vadász

(11-esből), ill. Halder (11-esből), Gierling.
Kiállítva: Varga (72.).
Jók: Roha, Balogh, Radics, Macsó, Huszti, ill. az egész csapat.
Ifi: 1-4.

Majdanics Péter: – Küzdöttünk, akartunk, de még valami kicsi mindig hiányzik, hogy eredményesek is legyünk.
Lövey Lajos: - Az elmúlt hétvégék döntetlenjei csak akkor érnek valamit, ha utána győztes meccsek következnek. Ma a csapat a 90. percig küzdött a győzelemért, erőnket bizonyítja, hogy a középhátvédünk kiállítása után is tudunk gólt szerezni. További sok sikert a hazaiaknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése