2012. szeptember 23., vasárnap

Igazságos pontosztozkodás a rangadón

Meczkó hozta a megszokott formáját

A 6. fordulóban az eddig 100%-os Szikszó-Tomor-Lak látogatott el Aszalóra. Az a csapat, amellyel köztudottan nagy riválisak a mieink és akikkel köztudottan mindig jó és élvezhető, mégis férfias küzdelmet vívnak kedvenceink, változó eredményességgel. A tavalyi utolsó fordulóban is egy kívülállóként nagyon jó mérkőzésen szenvedtek annál fájdalmasabb és botránkoztatóbb vereséget a Sikorszkiék, így volt miért revánsot venni a vendégeken. A mérkőzés előtt azonban rossz hírt kapott szemtől szemben a játékvezetőtől Lövey Lajos, ugyanis Vécsi Gábort nem engedték "sportgipszével" játszani a találkozón (Támadónknak eltört az ujja, még korábban), így maradt a múltheti felállás. A felcserélt időpont ellenére szépszámú nézőközönség látogatott ki a találkozóra, hiába aggódott még fél órával a mérkőzés előtt a vendégek elnöke, hogy kevesen lesznek a találkozón, majd rá jellemző szerény megjegyzésként odabiggyesztette: "Na mindegy, majd utólag megtudják hogy nyertük meg a meccset..." - 120 perccel később kiderült: sehogy! A rangadó 1-1-el zárult.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozó elején egy-két belépőből már sejteni lehetett, hogy a keménység ezen a találkozón sem marad el. Tóth István nevéhez fűződött az első próbálkozási kísérlet, azonban lövése nagyon messze elkerülte Lövey kapuját. Nálunk Horváth jobboldali beadása után Halder fejelt kapura, Simon azonban a helyén volt. Ismét Tóth próbálkozott, eredménye azonban ezúttal lett a lövésének, illetve mégis: Lövey kirúgás. Majd Lázár tört be a tizenhatoson belülre, és forgatta meg Szitát, lövése azonban végül kapu mellé szállt. A 10. percben megszerezték a vezetést a vendégek: a kiugró Szopkó csinált egy lövőcselt a 16-osnál, majd lőtte a bal alsó sarokba a labdát. 0-1. A gól után folytatódott a kemény küzdelem, többnyire a középpályán gyűrték egymást a csapatok. Lázár távoli szabadrúgással próbálta meglepni Simont, azonban a laki kapus résen volt, majd Halder 25 méteres lövésére kellett erőteljesen nyújtózkodnia a vendég kapuvédőnek, aki szögletre tudta csak ütni a labdát a jobb felső elől. Majd egy előrevágott labdát Lázár futott be még az alapvonal előtt, egy csel után felakadt Komjátiban, akiben csípőtájon felakadt a labda, Lázár tizenegyest reklamált, Bacsó játékvezető sípja azonban néma maradt. Vendégoldalon Kótai próbált meg betörni a tizenhatoson belülre, azonban nem tudott átmenni a Pecsenye, Varga képezte élő falon, és bár elesett ugyan, a síp ezúttal is néma maradt. Majd szöglet után az felérkező Varga és Simon ütközött, a játékvezető pedig kifelé ítélt szabadrúgást. Az első félidő vége előtt még Halder szabadrúgása kerülte el a kaput. 
 A második játékrészben valamivel jobban játszottak a mieink. Ennek eredménye lett az 57. percben Horváth Benjámin egyenlítése, aki Varga indítása után helyezett az alsó sarokba. 1-1. Ekkor érkezett a pályára Füleki Gábor, aki Gierlinget váltotta. A gól után nem sokkal át is vehették volna a vezetést a mieink, azonban Sikorszki jó passza után Pecsenye lőtte a kapusba a labdát. Majd Meczkó nagyszerű indítása után Füleki ahelyett, hogy az üresen álló Horváthhoz passzolt volna, a kapu mellé lőtt. A 70. percben Tóth Norbert érkezett Konkoly Krisztián helyére, majd egy perccel később Orlóczki váltotta Lukácsot. A vendégek sem maradtak helyzet nélkül, volt ott kapufa, Lövey bravúr, és Pecsenye nagy mentése a gólvonalról, így a lakiak sem tudtak a kapuba találni. A találkozó hajrájában még Tóth Norbert előtt adódott lehetőség, aki agresszív labdaszerzést követően tört be a tizenhatoson belülre, majd ütközött a kapujából jól kilép Simonnal.
 A találkozó így 1-1-es döntetlennel ért véget, így a lakiak elvesztették első pontjaiak, a mieink pedig tovább építik, immár öt mérkőzés óta tartó veretlenségüket.

Aszaló – Szikszó-Tomor-Lak 1-1 (0-1)
Aszaló, 200 néző. V.: Bacsó.

Aszaló: Lövey – Pecsenye, Varga, Meczkó, Konkoly (Tóth), Horváth B., Sikorszki, Gierling (Füleki), Lukács (Orlóczki), Lázár, Halder. Játékos-edző: Lövey Lajos.
Szikszó-Tomor-Lak: Simon – Szita, Hanász, Tóth I., Illés, Subert, Szopkó (Nagy Cs.), Boros L. (Nagy A.), Komjáti, Kótai (Barta), Boros M. (Poszuk). Edző: Simon Imre.
G.: H
orváth B., ill. Szopkó.
Jók: az egész csapat, ill. Szita, Tóth, Szopkó, Subert, Komjáti, Illés.
Ifi: 2-5.

Lövey Lajos: – Büszke vagyok a csapatomra, a mai mérkőzésen mindent megtettünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Erre a csapatjátékra és hozzáállásra lehet építeni, további sok sikert kapustársamnak és csapatának.
Szilvai Attila, elnök: – Több játékosom sérülten játszott, az a plusz, amivel egy ilyen mérkőzést meg lehet nyerni, hiányzott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése