2012. szeptember 9., vasárnap

Mit ér így a győzelem?!

Varga vezetést szerzett és biztos pont volt hátul!

Szombaton az újonc Bogács csapatát látták vendégül mieink a bajnokság 4. fordulójában. Az elmúlt héten a bogácsiak Szikszó-Tomor-Lak ellen szaladtak bele egy 7-0-s vereségbe, így kérdőjel volt számunkra, hogy milyen játékerőt képviselhetnek az amúgy fiatal vendégek. Ennek ellenére, aki kilátogatott a kora őszi mérkőzésre, nem panaszkodhatott, ugyanis egy jó iramú, kemény, férfias csatát hozott a találkozó melynek végére kedvenceink jó játékkal, magabiztos 4-1-s győzelmet arattak.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, a héten elhunyt Barati Attila emlékére, aki Pácin polgármestere és sportelnöke volt. A bogácsiak kezdték a mérkőzést, és az első támadásukból majdnem hogy megszerezték a vezetést: Kovács indult meg a baloldalon az alapvonalról visszaadott labdáját a középen üresen álló Szeberin vágta a kapu fölé 11 méterről. Majd a kirúgást Varga végezte el rosszul, és a középen álló Dudáshoz került a labda, aki egy tolás után, jó 25 méterről lőtt erőtlenül a kapu mellé. Mondhatni megvolt az ébresztő másfél perc alatt: Füleki jobboldali beívelése után Horváth kapta üresen a labdát a hosszú oldalon, majd visszakészített Lukácsnak, akinek lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 6. percben Lázár végzett el szabadrúgást jó 25 méterről, lapos lövése megpattant Bencsik kapus előtt, akiről kijött a játékszer, és az érkező Varga közelről a kapuba továbbította azt. 1-0. A múlthét után, így a mieink is hamar tudatosították a bogácsiakkal, hogy itt ma nem sok keresni valójuk van. Ennek ellenére nem adták fel 1-0 után a vendégek, miért is adták volna? A védelem azonban ezúttal is stabilan állt a lábán, azt az első percben történő botlást leszámítva, így nehezen találtak fogást a mieinken. Igaz ugyanez elmondható volt részünkről is. Konkoly átlövése gyengére sikeredett, míg egy jobboldali szöglet után Varga fejese a kapu fölé szállt. Széleken jól bontották meg a vendégeket a mieink, főleg Horváth játszott nagyon agilisan a jobb oldalon. A baloldalon főleg Halder kavargatta meg a védőket, egyik alkalommal a tizenhatos oldalánál forgatta be a jobboldali védőt, majd éles szögből a hálóba lőtt, sajnos csak az oldalsóba. A vendégek részéről főleg a szabadrúgások után alakítottak ki veszélyhelyzetet, egy láthatóan begyakorolt figura után Dudás lövésébe Pecsenye állt bele, majd egy közeli szabadrúgás alig kerülte el Lövey kapuját. A 37. percben Lázár gondoskodott arról, hogy nyugodt előnnyel vonuljon szünetre a csapat, három embert kicselezve tört be 16-oson belülre és lőtte el Bencsik melett a labdát. 2-0. Nem kellett volna sok a harmadikhoz sem, nem sokkal később Varga és Pecsenye együttesen akasztotta meg a vendégek támadását a saját büntetőterületükön belül, majd egy gyors labdajáratás után már Lázár lépett ki a védők között, majd hasonlóan szerette volna befejezni az akciót mint az előbb, Bencsik ezúttal bravúrral hárított, így a szünetre maradt a 2-0-s eredmény.
 A második játékrészre Horváth Benjámin helyett Kosztek Erik érkezett. Ez a 45 perc már sokkal simábbnak bizonyult mint az első félidő. Többet birtokolták a mieink a labdát és jóval veszélyesebb támadásokat vezettek Halderék, mint a vendégek. Halder passzából Lázár szerezhette volna meg a csapat harmadik gólját, azonban támadónk addig forgolódott, míg végül belefordult a védőkbe. Majd Kosztek jobboldali beadását a hosszú oldalon Füleki látványos mozdulattal akarta kapura ollózni, próbálkozása azonban nem sikerült. A 62. percben Füleki helyett Gierling lépett a pályára, és négy perccel később Gierling Csongor megszerezte első bajnoki gólját aszalói színekben: Lukács lőtte kapura a labdát, Bencsik azonban még hárított a kipattanót fiatal középpályásunk azonban nagy erővel a kapuba vágta. 3-0. Majd a fiatal jobbhátvéd Pecsenye veszélyeztetett, amikor egy lepattanó labdát lőtt jó 25 méterről a kapu fölé. A 70. percben aztán Pecsenye Krisztián elhagyta a pályát, helyette Buri Attila érkezett. A jobboldala ezúttal is veszélyesebb volt a csapatnak. Éppen a jobboldalon játszó Kosztek tört be a tizenhatoson belülre, és tolta meg hosszan a labdát, ugyanakkor buktatták, Bárczi játékvezető sípja azonban néma maradt. Nem sokkal ezután Gierling végzett el egy szabadrúgást a jobboldalról, és beadás helyett kapura lőtt, nem is rosszul, Bencsik a léc alól tenyerelte kapu felé a játékszert. A 80. percben Tóth Norbert lépett pályára Halder Péter helyett. A 85. percben szépítettek a bogácsiak, egy védelmi hibát követően Kémeri indult meg a kapu felé, és a kilépő Lövey felett elnyeste a labdát. 3-1. S itt még nem volt vége: a 88. percben Lukács és Gierling kapott sárga lapot, míg a bogácsi Veres pirosat kakaskodásért. Ekkor lépett pályára még Sikorszki helyett Abonyi. A 90. percben Lukács vezette a labdát az alapvonalig majd passzolt az üresen álló Lázárhoz, aki közelről kapuba lőtte a labdát beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.


Aszaló – Bogács Thermálfürdő 4-1 (2-0)
Aszaló, 100 néző. V.: Bárczi.

Aszaló: Lövey – Pecsenye (Búri), Varga, Meczkó, Konkoly, Horváth B. (Kosztek), Sikorszki (Abonyi), Füleki (Gierling), Lukács, Lázár, Halder (Tóth N.). Játékos-edző: Lövey Lajos.
Bogács Thermálfürdő: Bencsik (Kaló) – Béres, Veres, Derda, Dudás (Fehér), Lecső (Murányi), Nagygyörgy, Györki, Kovács G. (Kiss M.), Somogyi, Szeberin (

Kémeri). Edző: Farkas Csaba.
G.: Lázár (2), Varga, Gierling, ill. Kémeri.
Kiállítva: Veres (85.).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Ifi: 0-1.

Lövey Lajos: – Köszönöm az egész csapat hozzáállását sok olyan momentum volt, amit megbeszéltünk és pozitív visszajelzés számomra. További sok sikert az ellenfélnek, hibátlan volt a játékvezetés.
Farkas Csaba: – Kiváló játékvezetés mellett egy jó csapattól megérdemelten kaptunk ki. El kell gondolkodni a folytatáson minden embernek, köztük nekem is.


Ifjúsági csapatunk elszenvedte első vereségét az új idényben, egy eléggé egygólos mérkőzésen sajnos nem a mieink szerezték a győztes találatot, pedig az sansz nem egyszer megvolt rá, hogy vezessenek fiataljaink.
 
Aszaló-Bogács: 0-1 (0-0)
Aszaló, 50 néző. V.:Farkas
Aszaló: Gazsi (Kádas) - Juhász, Stefán, Glonczi L., Gáspár - Szabó K. (Horváth G.), Kárpáti, Ádám (Horváth E.), Füleki (Szabó B.) – Glonczi G. (Bangó), Buri  Vezetőedző: Füleki János 
Bogács: Molnár - Balogi, Kiss, Bálint (Fekete), Mizser - Bakondi, Bakos, Németh, Kovács - Gáspár, Budai (Lénárt)  Vezetőedző: Kovács Adrián
Gólszerző: Mizser

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése