2017. augusztus 23., szerda

"Kiegyensúlyozott teljesítményt szeretnék nyújtani"

Burai István megszerezte első találatát Aszalón
Burai István a nyáron csatlakozott együttesünkhöz és középpályásként nem váratott sokat az első bajnoki találatára. Parasznyán az ő találatával fordított együttesünk, így komoly szerepe volt abban, hogy hétvégén megszerezte első bajnoki pontjait csapatunk. A 27 esztendős középpályás elmondása szerint már teljesen sikerült számára a beilleszkedés, és akár a bajnoki címért is benevezhet társaival a pontvadász végén. Interjú.


A hétvégén megszerezte első győzelmét a csapat az idényben, egyben megszerezted első gólod is aszalói mezben. Milyen mérkőzésen van túl a csapat?
- Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, az elején korán hátrányba kerültünk. Szerencsére összeszedtük magunkat és sikerült még az első félidőben megfordítanunk az eredményt. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és sikerült növelnünk az előnyünket. Le is zárhattuk volna a mérkőzést, de a kapu előtt nem koncentráltunk eléggé, így a végére magunknak tettük nehézzé a találkozót, de örülök hogy, végül sikerült nyernünk Parasznyán.

Hogyan emlékszel vissza a gólodra, hogy ment a játék?
- Nagy kavarodás volt a tizenhatoson belül, de a baloldalról beívelt labdára nekem sikerült lecsapnom és hálóba juttatni azt. A játék kissé nehézkesen ment az elején, aztán ahogy teltek a percek egyre jobban éreztem magam, de ha folyamatosan játékban leszek, biztos vagyok benne, hogy lesz ez még sokkal jobb is.


Új játékosként érkeztél a nyáron. Sikerült már beilleszkedni a csapatba, milyenek a társak, kiket ismertél korábbról?
- A csapat nagy részét már ismertem korábbról. Igaz, hogy eddig még nem volt szerencsém senkivel egy csapatban játszani, de ellenfélként a pályán találkoztunk már jó néhány jelenlegi társammal. Úgy gondolom, hogy sikerült a beilleszkedés, már nem idegen számomra az öltözői légkör. Ráadásul egy szimpatikus társaságba kerültem, ami csak könnyítette ezt.

Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani?
- Leginkább középpályásként érzem magam jól a pályán, de ott segítem a csapatot ahol tudom. Ahová az edző állít, ott próbálom a legjobbamat nyújtani.

Túl az első mérkőzéseken, hogyan érzed az új csapatban magad, milyennek látod a csapatot?
- Jól érzem magam a csapatban, befogadóak voltak velem szemben. Egy összetartó, jó társaságba kerültem mind pályán belül, mind pályán kívül. Jó erőkből állunk, így komoly céljaink lehetnek ebben az idényben.


Mire lehet képes a csapat a bajnokságban, mivel lennél elégedett?
- Csapat szinten örülnék, ha az első három hely valamelyikén végeznénk, de ezzel játékoskerettel, akár az első helyet is megcélozhatjuk. Személy szerint leginkább azzal lennék elégedett, ha minden meccsen kiegyensúlyozott teljesítményt tudnék nyújtani. Bízom benne, hogy ahogy Parasznyán, úgy a jövőben is, az ellenfelek kapuja előtt sikerül feltalálnom magam. Szeretnék gólokat szerezni és ezzel segíteni a csapatomat.

Hétvégén az MVSC ellen először játszik bajnokit hazai pályán a csapat. Milyen mérkőzésre számítasz?
- Nehéz mérkőzésre számítok. Fegyelmezettnek kell lennünk mind egyénileg, mind a csapatnak. Koncentrálnunk kell a kapu előtti helyzetekben és a kínálkozó lehetőségeket könyörtelenül kihasználni. Ha mindenki betartja a taktikai utasításokat, akkor meg fogjuk tudni nyerni a mérkőzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése