2017. augusztus 11., péntek

"Komoly célokért fogunk harcolni"

Ártim Csaba
Túl egy meglehetősen hosszú és eseménydús felkészülésen az Aszalói Sportegyesület labdarúgó csapata, a mai napon pedig megkezdi az új idényt az együttes a Sajósenye-Arnót vendégeként. Ártim Csabával, a csapat nyáron érkező edzőjével beszélgettünk a bajnoki rajt előtt. Interjú.


Öt, meglehetősen gólzáporos edzőmérkőzést játszott csapatunk az elmúlt hetekben. Hogy sikerült a nyári felkészülés az együttes számára?
- A felkészülésünk felemásra sikeredett. Volt amikor kifejezetten jól játszottunk 40-50 perceket, de elsősorban az erősebb csapatok ellen jött ki az, hogy a 90 percet még nem bírják a játékosok erővel. Taktikailag és mentálisan is van még hová fejlődnünk, hiszen ha vesszük példának a múlt heti kisgyőri meccset, ahol jó játékot produkálva a szünetre 4-0-s előnnyel vonultunk, azzal nem volt probléma. De a második félidőben fejben nem tudtuk lejátszani azt, hogyan lehetne ezt az előnyt megtartani. Az akarással nem volt gond, mentünk előre, ám ahogy a játékosok fáradtak, megnyúlt a csapat és kettészakadtunk a pályán. Sebezhetővé váltunk és kaptunk három elkerülhető gólt. De ezért hasznosak ezek az edzőmeccsek, hiszen rávilágítanak a hibáinkra, amiket igyekszünk az edzéseken kijavítani.

Négy érkező mellett öten távoztak a csapatból (lásd lenti átigazolási összefoglaló - a szerk.). Milyen változást hozhat a keret átalakulása?
- A csapat új igazolásai a jövőben mindenképpen erősítést jelenthetnek majd az együttes számára, annak ellenére, hogy érezhetően egy-két embernek még vannak fizikálisan problémái. Ők rövidesen utolérik magukat és biztos vagyok benne, hogy a csapat hasznos tagjai lesznek, hiszen ezért igazoltuk őket.

Rögtön egy komoly erőfelmérővel kezd a csapat a bajnokságban, hiszen a Sajósenye-Arnót vendégeként kezdődik az új idény. Milyen mérkőzésre számíthatunk, milyen idény várható?
- Az első bajnokin szeretnénk tisztességesen helytállni és pontot, vagy pontokat szerezni. Ha az egész évet nézzük, a vezetőségnek és a támogatóinknak van egy nagy álma, hogy ez a csapat bajnok legyen. Ennek a célnak az eléréséért dolgozunk heti két edzéssel, és megpróbálunk az elvárásoknak megfelelni. Akkor sem kell temetni bennünket, ha az első három fordulóban nem a legkedvezőbb eredményeket éri el a csapat, hiszen hosszú szezon elé nézünk. A hibáinkból biztos vagyok benne, hogy fogunk tanulni, ám ehhez az is kell, hogy az edzések látogatása ne csak az utánpótlás szinten, hanem a felnőtt csapatnál is megfelelő legyen. Az elképzeléseinket csak úgy fogjuk tudni megvalósítani, hiszen az edzésekből fogunk tudni építkezni. Remélem a játékunkkal egyre több embert sikerül majd kicsalogatni újra a pálya szélére, és bízom benne, hogy mindannyiszor sikerül örömet szereznünk a minket támogatóknak.

Megyei II. osztály Északi-csoport 1. forduló

2017. augusztus 12., szombat (Helyszín: Sajósenye)
17:00 Sajósenye-Arnót - Aszaló

Az Aszalói Sportegyesület átigazolásai a nyáron

Érkezett: Barta Tamás (Encs), Burai István (Abaújszántó), Füleki Gábor (Gönc), Szász Balázs (Mád)
Távozott: Balogh Ferenc (Ináncs), Bobcsák Milán (Parasznya), Horváth Sándor (Alsózsolca), Juhász József (Onga), Krajnyák Balázs (Alsóvadász)

Az Aszalói Sportegyesület 2017/2018-as kerete: 

Kapusok: Korály Gábor, Váradi Zoltán
Védők: Agárdi Zsolt, Ártim Richárd, Ganyi Gábor, Krajnyák Tamás, Meczkó Gergely, Stefán Szabolcs, Sukály Szabolcs
Középpályások: Ádám Attila, Bari Martin, Barta Tamás, Bodnár Csaba, Burai István, Füleki Gábor, Molnár Dezső, Szász Balázs
Támadók: Ádám István, Bari Gábor, Füleki Csaba, Kiss Elemér, Lajtos István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése