2012. január 21., szombat

Újra a második helyen!

 Szombaton újabb felkészülési tornán vett részt csapatunk, ezúttal Encsen, az Encs Város Kupája és egyben a Csiki Ferenc Emléktornán. A múlthét vasárnapihoz képest annyi változott, hogy az akkori tornagyőztes Felsőzsolca helyett, Gönc vett részt a tornán. Csapatunk a rendes játékidőben ezúttal sem szenvedett vereséget, azonban még Göncöt és Ongát simán, addig Szikszó-Tomor-Lakot csak büntetőkkel sikerült megverni, míg Encstől a 9-es párbajban veszítettünk. A tornát a hazai csapat, Encs nyerte, a mieink pedig a múlthetihez hasonlóan a második helyen zártak. A torna legjobb játékosa Lázár Norbert lett! Képek a teremtornáról: ide kattintva!

 A keret kissé átalakult, hiszen nem volt továbbra sem a csapattal Konkoly Krisztián, Kosztek Erik, Ónodi Csaba és Ajtay László, valamint hiányzott Abonyi László, Tóth Norbert és Lövey Lajos is. Felmerülhet akkor a kérdés, hogy kiállt a kapuba? A válasz egyszerű: a korábban már Aszalón megforduló, jelenleg a megyei II. osztályú Beret alkalmazásában álló Medve Ádám védte a tornán a mieink kapuját. Továbbá itt volt a próbajátékon lévő Drótár Tamás, valamint még egy új arc is feltűnt a mieink között, nevezetesen Sikorszki Péter, aki pedig Sárospatak alkalmazásában áll.

 A tornán szereplő csapat: Medve Ádám - Buri Attila, Deme Attila, Meczkó Gergely, Füleki Gábor, Kispál Péter, Horváth Benjámin, Sikorszki Péter, Varga Dávid, Bodnár Barnabás, Lázár Norbert, Drótár Tamás, Tóth László.

 A mieink rögtön a torna első mérkőzésén indították útjára a labdát Gönc ellen, ahol sima 5-2-es győzelemmel vonulhattak le a pályáról a mieink. Lázár Norbert triplázott, míg pont a napokban nyilatkozó Varga Dávid két találattal járult hozzá édesapja csapatának legyőzéséhez.
 A második mérkőzésen a házigazda Encs ellen léptek parkettra a fiúk. Az elmúlt héten is izgalmas és fordulatos összecsapást hozott a két csapat derbije, (akkor 6-5-re nyertek a mieink). Most sem volt izgalomban hiány, azonban legfőképp azért volt ok az aggodalomra, mert az encsiek a félidőben 4-1-re vezettek, Varga szerezte a gólunkat. A második félidőben azonban a hősies küzdelemnek meg lett az eredménye, és sikerült egyenlíteni: előbb Kispál, majd újra Varga, végül Buri talált be Hegedűs kapujába. Így a rendes játékidő 4-4-el ért véget. A szabályok értelmében büntetőrúgások következtek, az első "alap" körben hibázott Varga és Kispál is, csupán Lázár értékesítette a maga 9-sét, azonban Medve bravúrral hárított két alkalommal, így mehetett tovább és jöhettek a pályán tartózkodók: Buri bevágta, azonban az ellenfél is, így következett Bodnár, akinek lövését könnyedén fogta Hegedűs, azonban Medve sem akart elmaradni, így ő is hárította a magáét: a döntés a kapusok kezében és lábában volt, ugyanis a szabályok értelmében ők következtek. Itt véreztünk el, azonban Medve lövését védte a kapustárs, addig az fordítva nem így történt, így a mieink büntetőkkel maradtak alul a második mérkőzésen, ami egy pontot jelentett.
A harmadik összecsapáson Onga ellen kellett bizonyítani és ez meg is történt ugyanis sima és helyenként szép játékkal 10-3-ra diadalmaskodtak a mieink. Ami némi aggodalomra adott okot, az Varga Dávid sérülése, akinek az achilles-ín gyulladása következtében "csúszott meg" a bokája. Góljainkat sorrendbe Tóth László, Füleki, Tóth László, Horváth, Meczkó, Drótár, Füleki, Bodnár, Lázár és ismét Lázár szerezte.
Medve nyolc büntetőből, ötöt megfogott!

Az utolsó mérkőzést már lassan hagyományként kezelve Szikszó-Tomor-Lakkal játszottuk: Nagy csatát hozó mérkőzésen Buri Attila szerzett vezetést, azonban hiába volt mindez, a lakiak átvették erőteljesen a kezdeményezést az eredményt illetően. A második félidőben azonban Meczkó pazar góljának és Kispál közeli lövésének hála, újra felálltak a mieink, s bár nem sokkal a vége előtt kapufát rúgtak a lakiak a végeredmény 3-3 lett. Újra a büntetők döntöttek. Komjáti büntetőjét megfogta Medve, míg Simon ugyan érezte Deme merre rúgja nem sikerült hárítania. Következett a Gáspár-Lázár páros, és még előbbinél Medve újra védett, addig Lázár ezúttal bevágta, így 2-0-ra büntetőkkel nyertek a mieink!

 A torna utolsó mérkőzése, az Encs-Gönc találkozó azért lehetett volna érdekes a számunkra, mivel egy esetleges gönci, rendes játékidőben elért siker után a mieink vehették volna át az első helyért járó trófeát és vándorserleget. Azonban, mivel az encsiek magabiztosan: 11-6-ra megverték gönci riválisaikat, így ismét "csak" a második hely jutott a mieinknek. A torna legjobb mezőnyjátékosa Lázár Norbert lett!

Lázár Norbert
Végeredmény: 
1. Encs
2. Aszaló
3. Szikszó-Tomor-Lak
4. Gönc
5. Onga

A legjobb kapus: Simon Imre (Szikszó-Tomor-Lak)
A legjobb mezőnyjátékos: Lázár Norbert (Aszaló)
A legeredményesebb játékos: Gregó Imre (Encs, 9 gól)
A legjobb encsi játékos: Gallyas János

1 megjegyzés:

  1. A család nevében köszönöm nektek, hogy részt vettetek a nagyapám emlékére megrendezett emléktornán! Egyúttal szeretnék gratulálni a második helyezésért
    Remélem hogy egy év múlva ismét fogunk találkozni!
    Sándor Szandra

    VálaszTörlés